Kuvankäsittelyä Color Efex Pro:lla

Nik Softwaren plugin-paketista löytyvä Color Efex Pro 4 sisältää todella kattavan paketin erilaisia filttereitä kuvankäsittelyä nopeuttamaan. Tässä yksi esimerkki ohjelman monipuolisuudesta.

Kuvankäsittely on onnistunut silloin kun kuvasta ei näe, että mitä sille on tehty. 
Viime jutussa kerroin Nik Softwaren plugin-paketista, jonka olin hankkinut. Olen nyt päässyt tutustumaan pakettiin hieman pintaraapaisua syvemmälle. Kerron tässä jutussa esimerkin avulla, mitä Color Efex Pro:lla voi saada aikaan, ja kuinka käytän ohjelmaa myyntikuvieni muokkaamiseen.

Alkuperäinen kuva on ehkä hieman
vaimeasävyinen myyntikuvaksi.
Esimerkkikuva on Thaimaan matkaltamme Railay Beachin maisemista otettu kuva paikallisista luonnonmuodostelmista. Yläpuolella on valmis kuva ja alapuolella alkuperäinen kuva. Koitan pitää kuvankäsittelyn aina sellaisella tasolla, että mikään efekti ei hyppää kuvasta silmille.

Tätä kuvaa olen pitänyt varastossa odottamassa sitä, että keksin kuinka saan siitä omaan makuuni oikealla tavalla värikkäämmän ja ehkä jollain lailla raikkaamman. Nyt päätin kokeilla Color Efex Pro:n filttereitä ja uskon onnistuneeni. Aika näyttää meneekö tämä kaupaksi tai hyväksytäänkö sitä edes myyntiin.

Tässä kuvan yläosaa on tummennettu pilvien koros-
tamiseksi ja vinjetöintiä on lisätty. Liika on liikaa.
Vertailun vuoksi laitan tähän myös ylikäsitellyn version kuvaamaan sitä mitä filttereillä voi saada aikaan , jos ei pidä päätä kylmänä. Itse asiassa tällainen ylikäsitelty versio näyttää pienessä koossa jopa paremmalta, koska kuvan värit ja elementit erottuvat usein paremmin. Suurennettaessa totuus kuitenkin paljastuu.

Totta puhuen astuin tämän kuvan kanssa ansaan. Lähetin alun perin alimmaisen version kuvasta myyntiin, mutta jopa Shutterstockista tuli hylkäys, vaikka siellä värikkäät kuvat ovat usein suosittuja. Ei auttanut muuta kuin aloittaa muokkaaminen alusta uudelleen, toivottavasti Tällä kertaa onnistuu.

Color Efex Pro:n avulla kuvankäsittely on sujuvaa

Mitä kuvalle on sitten tehty? Kuten varmaan jo katsomallakin selviää, niin kuvan värisävyjä on muokattu. Värikylläisyyttä on hieman lisätty, ja osaa kuvan sävyistä on sävytetty lämpimämmäksi aurinkoisen tunnelman aikaansaamiseksi. Lisäksi kontrastia on hieman korostettu yksityiskohtien esiintuomiseksi.

Filttereitä voidaan lisätä kuvaan päällekkäin. 
Color Efex Pro:ssa on erittäin hieno tekniikka, jolla eri filttereitä voi kasata päällekkäin. Eli ensin voi valita yhden efektin ja säätää filtterin vaikutus haluamakseen ja tämän jälkeen '+ Add Filter' -painikkeella voi lisätä uuden filtterin edellisen lisäksi. Näiden yhteisvaikutus näkyy kuvassa ja kaikkia käytettyjä filttereitä voi käydä hienosäätämässä kutakin erikseen vielä niin paljon kuin on tarvetta.

Omien reseptien luominen nopeuttaa kuvien muokkaamista jatkossa. 
Ja mikä parasta, kun sopiva yhdistelmä on löytynyt, niin koko filtteripinon voi tallentaa myöhempää käyttöä varten 'Save Receipe' -painikkeella. Näin luotuja reseptejä voidaan kerätä vasemmasta palkista löytyvän Receipes -otsikon alle. Jokaisen tallennetun reseptin vaikutus tulee vieläpä suoraan näkyviin reseptin yhteyteen luotavaan pikkukuvaan, joten sopivan reseptin valitseminen jatkossa helpottuu kummasti.

Tällainen tekniikka korostaa mielestäni luovuuden käyttöä ja innostaa tutkimaan erilaisia tapoja muokata kuvia ja helpottaa löytämään erilaisia tulkintoja samasta valokuvasta. Painopiste siirtyy tekemisestä lähemmäksi lopputulosta, koska monia huomiota vaativia vaikeita työvaiheita jää pois haittaamasta työnkulkua.

U-Point -teknologia toimii kuin ajatus... 

Viimeisellä kuvalla koitan havainnollistaa sitä, kuinka efektejä voidaan kohdistaa vain osaan kuvasta. Nik Softwaren luoma U-Point -teknologia mahdollistaa normaalisti monimutkaisten maskien käytön piirtämällä yksinkertaisia ympyröitä kuvaan. Ympyröiden keksipisteessä oleva värisävy määrää sen, kuinka efektin vaikutusalue määräytyy piirrettävän ympyrän sisällä.

Tätä vaikutusalueen havainnoimista helpottamaan ohjelmaan on luotu painike, jolla kuva muuttuu moodiin, jossa mustan kuvan päälle piirretään valkoisella ne alueet, johon efekti vaikuttaa. Esimerkkikuvassa olen piirtänyt kaksi ympyrää taustan metsän päälle, koska halusin muuttaa vain metsän ja puiden värisävyjä hieman lämpimämmiksi.

Filttereille löytyy käyttöä

Vaikka aiemmin totesinkin, ettei filttereiden käyttö ole mielestäni kovinkaan palkitsevaa, niin olen ehkä tullut hieman eri ajatuksiin kokeiltuani Color Efex Pro:ta. 

Filttereiden käyttö on mielessäni aiemmin ollut lähinnä sumennusten ja erilaisten erikoistehosteiden luomista kuvaan. Nyt olen saanut hieman tuoreemman kuvan ja täsmällisemmän käsityksen niiden käytöstä ja efektien muokattavuudesta. Ehkäpä filttereitä tulee käytettyä jatkossa enemmänkin. 

COMMENTS

BLOGGER
Nimi

500px,1,Adobe Stock,1,Ahvenisto,1,Aperture,2,Artikkelit,45,Blogger,1,Canon,8,Capture One,1,Digikuvaaja.net,4,Facebook,1,Fotolia,1,Fujifilm,2,HDR-kuvat,5,Henkilökuvat,2,Kamerapuhelimet,4,Kamerat,20,Katukuvaaminen,1,Kevennykset,3,Kuvaamassa,12,Kuvankäsittely,12,Kuvankäsittelyohjelmat,23,Kuvapankit,17,Kuvat,21,Kuvien jakaminen,3,Kuvien myyminen,23,Laitteet,11,Laitteet ja tarvikkeet,1,Lehdistötiedotteet,14,Lightroom,9,Luontokuvat,5,Maisemakuvat,7,Matkakuvat,2,Microstock,10,Moottoriurheilu,1,Mustavalkokuvat,1,Nikon,7,Objektiivit,6,Ohjeet,9,Ohjeet ja vinkit,3,Ohjelmistot,8,Panoraamakuvat,2,Photoshop,5,Pixelmator,1,Pohdintoja,9,Shutterstock,1,Sigma,2,Sony,3,Sosiaalinen media,2,Sponsoroitu,2,Suomi,6,Suosikit,6,Tapahtumat,5,Tarvikkeet,4,Tee-se-itse,1,Tekstit,20,Testit,15,Tuoteuutuudet,21,Tutorialit,2,Twitter,1,Urheilukuvat,2,Uutiset,51,Valokuvaaminen,17,Valokuvanäyttelyt,1,Videokuvaaminen,2,Videot,7,Vinkit,8,
ltr
item
Digikuvaaja: Kuvankäsittelyä Color Efex Pro:lla
Kuvankäsittelyä Color Efex Pro:lla
Nik Softwaren plugin-paketista löytyvä Color Efex Pro 4 sisältää todella kattavan paketin erilaisia filttereitä kuvankäsittelyä nopeuttamaan. Tässä yksi esimerkki ohjelman monipuolisuudesta.
http://1.bp.blogspot.com/-U4NynoQkf_c/UXJdQS61H8I/AAAAAAAA3t8/YvXNrJpH3b4/s640/Color-Efex-Pro-Test-1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-U4NynoQkf_c/UXJdQS61H8I/AAAAAAAA3t8/YvXNrJpH3b4/s72-c/Color-Efex-Pro-Test-1.jpg
Digikuvaaja
https://www.digikuvaaja.net/2013/04/kuvankasittelya-color-efex-prolla.html
https://www.digikuvaaja.net/
https://www.digikuvaaja.net/
https://www.digikuvaaja.net/2013/04/kuvankasittelya-color-efex-prolla.html
true
3163443742986369767
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy