Kuvat nettiin - Picasa Web, Flickr vai 500px?

Valokuvat nettiin, kuvapalvelut vertailussa. Picasa Web, Flickr, vai 500px?

Netissä on monia palveluja, joihin voi ladata valokuvia ja joista voi lähettää linkkejä kuvagallerioihin tutuille ja sukulaisille. Tällaisten sivustojen käyttäminen onkin kätevä tapa saada valokuville katselijoita ja esimerkiksi jakaa muistoja yhteisistä kokemuksista tuttavien kesken.

Minulta on muutamaan kertaan kysytty, että mihin niitä kuvia kannattaisi laittaa? Mitään yksiselitteistä vastausta on turha yrittää antaa, koska kuvaajien tarpeet ovat hyvin yksilöllisiä. Varmuuskopiointiin en mitään näistä sivuista käyttäisi, koska RAW-kuvia ei sivuille voi lähettää.

Päätin tarkistaa, mikä on tilanne tällä hetkellä ja samalla etsin itselleni sopivaa kuvasivustoa. Tarpeeni on lähinnä ladata parhaimpia kuviani jonnekin, josta on helppo laittaa linkkejä Facebookkiin ja lähettää sähköpostilla tuttaville. Tässä jutussa käsittelen hieman muutamaa yleisempää palvelua, joita olen ehtinyt kokeilemaan.

Picasa Web loistaa Blogger-integraatiollaan

Olen käyttänyt pääasiassa Googlen Picasa Web -palvelua kuvien jakamiseen. Palvelun ehdoton etu on sen sulava käyttö Bloggerin kanssa. Esimerkiksi tämän blogin kaikki valokuvat ovat Picasa Webissä, josta niitä on vaivatonta lisäillä teksteihin.

Picasa Web on rakenteeltaan ehkä hieman vanhahtava, koska kuvat ovat  kansioissa, kun taas kahdessa muussa vertailemassani palvelussa kuvat ovat ikään kuin 'yhtenä virtana', ja kuviin voidaan lisätä tunnisteita, jonka mukaan ne jäsentyvät kokoelmiksi. On tietenkin makuasia, että kumpi tapa miellyttää enemmän.

Picasa Webin kuvakoko suurenee automaattisesti selainruudun koon mukaan

Picasa Web tarjoaa 1 GB:n ilmaisen tallennustilan valokuville. Lisää tilaa voi ostaa, mutta pitää muistaa, että lisätila jaetaan kaikkien käytössä olevien Googlen palvelujen kesken. Viimeisimmässä uudistuksessa Google laski hieman hintoja ja lisäsi ilmaiseksi ladattavien kuvien pitkän sivun maksimikokoa 2048 pikseliin (vain Google+ -käyttäjlle, muille raja on 800px). Tämä tarkoittaa siis sitä, että tuota kokoa pienemmät kuvat eivät kuluta tallennuskapasiteettia, ja jos tämä koko riittää, on tallennuskapasiteetti käytännössä rajaton.

Google tarjoaa myös sivuiltaan ilmaiseksi ladattavan kevyehkön kuvien arkistointi- ja käsittelyohjelman nimeltään Picasa. Picasa Web onkin ikäänkuin tämän ohjelman verkkoversio, johon kuvien vieminen ohjelmasta on tehty täysin automaattiseksi. Eli kun kuvia säädetään ohjelmassa, lataa Picasa aina uuden version kuvasta edellisen päälle Picasa Webiin.

Picasa Webin huono puoli on se, että Lightroomissa ei ole valmiina export-pluginia palvelulle. Sellaisen voi kyllä ladata Jeffrey Friedlin blogista, mutta plugin on kokeilujakson jälkeen maksullinen (tosin hinta on mitättömän pieni, mutta tämä voi kuitenkin muodostua ongelmaksi luottokortittomille käyttäjille). Flickriin plugin on Lightroomissa valmiina, ja 500px tarjoaa sellaisen sivustollaan ilmaiseksi.

[post_ad]

Flickr on suosituin ja sen vahvuus on ryhmät

Minulla on myös Flickr-tunnukset, mutta en ole aivan vakuuttunut palvelusta tai ainakaan sen ilmaisesta versiosta. Käytin Flickriä vuoden verran myös maksullisena pro-käyttäjänä, mutta palvelu on mielestäni ominaisuuksinsa nähden turhan kallis jatkuvaan käyttöön. Flickr taitaa olla vielä suosituin ja tunnetuin kuvasivusto, vaikka netissä liikkuvien huhujen mukaan monet käyttäjistä ovatkin alkaneet siirtyä 500px -sivustolle.

Flickrin paras puoli on sen ryhmät ja yhteisöllisyys. Palvelusta löytyy ryhmiä joka lähtöön esimerkiksi valokuvan aiheen tai käytetyn kameran mukaan. Ryhmään liittyminen ja kuvien lähettäminen ryhmään onkin tehokas keino saada kuvilleen katsojia, ja siten myös kommentteja. Joskin kokemukseni mukaan kommenttien taso ei usein päätä huimaa, pikemminkin tuntuu että kommentoijat vain mainostavat omia kuviaan kommenteissa, eräänlaista roskapostia tämäkin.

Flickr on ja ehkä hieman vanhahtavan näköinen ulkoasultaan

Ulkoasu on minun mielestäni ihan siisti, vaikka monet pitävät sitä vanhentuneena. Ehkä jotenkin vaisu kuva siitä tosin jää. Huonoin puoli on kuitenkin 200 kuvan rajoitus kuvavirrassa. Eli vaikka lähettäisi kuinka paljon kuvia, vain 200 viimeisintä näkyy omassa kuvavirrassa. Miksiköhän näin? Suorastaan ihmetyttää, että palvelulla on kuitenkin niin paljon ilmaiskäyttäjiä.

500px on moderni ja erittäin tyylikäs

Loin itselleni viimeinkin käyttäjätilin myös 500px palveluun, ja latasin muutamia kuvia sivuille. Ensivaikutelma palvelusta on erittäin hyvä, ja bonuksena on mahdollisuus myös myydä kuvia sivustolla.

500px on todella tyylikäs ulkoasultaan jo ilmaisessa käytössä. Kuvien lataaminen palveluun on rajoitettu kymmeneen kuvaan viikossa, mutta maksamalla joko plus-jäsenyydestä 19,95$ vuodessa tai awesome-jäsenyydestä 49,95$ vuodessa, voi rajoituksen poistaa. Awesome jäsenyyden mukana tulee myös mahdollisuus muokata oman portfolion ulkoasua, joka on kiehtova ominaisuus. Toisaalta tämä latausrajoitus pakottaa valitsemaan kuvat huolellisesti, ja tämän vuoksi 500px on saanut hyvän maineen kuvien laadun vuoksi.


500px on myös todella hyvin liitetty useimpiin sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebookkiin, Twitteriin ja Pinterestiin. Kuvien jakaminen kyseisille sivustoille käy kirjaimellisesti nappia painamalla. Sivustolla on myös aktiivinen oma yhteisönsä, ja kuvia on vaikea lähettää ilman että joku jo kommentoi kuvaa ennen kuin edes ehtii itse käydä sitä katsomassa!

Mikäli omistaa iPadin, niin kannattaa ladata 500px -softa AppStoresta. Ohjelma on tyylikkäin kuvien katseluohjelma, jota olen koskaan käyttänyt. Sitä käyttää jopa mielummin kuin palvelun nettisivuja, jotka nekin ovat lajinsa kärkeä.


500px on moderni, kuvat ovat isoja ja todella loistavat sivulla


Vertailun vuoksi


Picasa Web
Flickr
500px
Ilmainen versio saatavilla
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Ilmaisen version ominaisuudet
1GB tallennustilaa käytettävissä
300 MB kuukausiraja latauksissa (30MB/kuva)
Latausraja max.10 kuvaa viikossa

(Vain kuvat, jotka ovat suurempia kuin 2048 x 2048px, kuluttavat tallennustilaa)
2 video videolatausta kuukaudessa (enintään 90 sekuntia, 150MB/video )
Henkilökohtainen kauppa kuvien myymistä varten


Kuvavirta näyttää vain 200 viimeisintä kuvaa
Ei mahdollista ryhmitellä kuvia setteihin


kuvan liittäminen rajoitettu max 10 ryhmään
Ei kunnollista statistiikkaa kuvien katselusta


Vain pienennetyt kuvat katseltavissa, alkuperäiset talletetaan kyllä palvelimelleMainoksia sivun reunassa


Kiinteä vuosimaksu
Ei

$24,95
$19,95 plus -jäsenyys
Muut maksut
1GB:n ylittävän lisätilan kuukausimaksu


$49,95 Awesome -jäsenyys
Maksullisen version ominaisuudet
Tallennustila ja kuukausimaksut:
Rajoittamaton kuvien lataus (50MB/kuva)
Rajoittamaton kuvien lataus

25 Gt - $2,49 
Rajoittamaton videoiden lataus (90sek,500MB/video)
Kuvien ryhmittely setteihin

100 Gt - $4,99
Mahdollisuus katsoa HD-videoita
Kehittynyt statistiikka

200 Gt - $9,99
Rajoittamaton tallennustila
Personoitava portfolio kuville (Awesome)

400 Gt - $19,99
Rajoittamaton kaistanleveys
Subdomain sivuille (Awesome)

1 Tt - $49,99
Alkuperäisten kuvien arkistointi
Google Analytics (Awesome)

2 Tt - $99,99
Kuvan vaihtamismahdollisuus
Oma domain-nimi liitettävissä (Awesome)

4 Tt - $199,99
Kuvia ja videoita voi lähettää max. 60 ryhmään


8 Tt - $399,99

Kuvien katselustatistiikka


16 Tt - $799,99
Mahdollisuus rajoittaa kuvien kokoa muille käyttäjilleEi mainoksia


Lightroom plugin
Kyllä, mutta maksullinen
Kyllä, valmiina Lightroomissa
Kyllä, ilmaiseksi 500 px. -sivuilta


Vertailun tuloksia

Oma valintani parhaaksi sivustoksi näistä kolmesta on 500px. Sen tyylikkyys ja helppokäyttöisyys vie voiton, vaikka Picasa Web pysyy myös yhä käytössäni jo pelkästään blogin kirjoittamisen vuoksi. Lisäksi Picasa Webissä on mahdollista jakaa käyttöoikeuksia kansioihin ilman eri maksua, 500px tarjoaa salasanasuojauksen vasta Plus- ja Awesome-käyttäjätileihin.

Flickr taitaa jäädä tässä vertailussa perän pitäjäksi. En ole ollut kovin aktiivinen kuvien lataaja viimeaikoina muutenkaan, enkä usko jatkossakaan innostusta riittävän. Käyn kuitenkin katselemassa melko usein kuvia Flickrissä, koska sieltä löytää helposti Creative Commons -lisenssillä olevia kuvia, joita voi käyttää blogikirjoituksissa.

[post_ad]

Muita kuvasivustoja

Muista vastaavista palveluista mainittakoon vaikkapa SmugSmug.com ja lataillaanhan Facebookkiinkin paljon kuvia, vaikka se ei mielestäni ole kuville eduksi. SmugSmugilla ei ole lainkaan ilmaista versiota palvelustaan, ja minulla ei ole siitä kokemuksia, joten en siitä osaa sen enempää kertoa. Myös Photoshop.com voisi olla tutustumisen arvoinen, ehkä testaan sitäkin jossain vaiheessa.

Linkkejä kuvasivustoille:
Picasa Web -plugin Lightroomiin: Jeffrey Friedl's Blog

COMMENTS

BLOGGER: 28
 1. Moninaisia ovat nämä eri 'palvelut'.
  Minä olen niistä ainakin aivan 'sevon'.
  Käytän yksinomaan Picasaa. Kuvat ensin Picasa albumeihin ja sieltä sitten Blogiin.
  Toiminut hienosti.
  Blogi-sivun loppuun olen aina liittänyt 'linkin' josta pääsee suoraan 'Picasa-albumeihin'.
  Sopii ainakin minun vähäiselle netti-tuntemukselleni...

  VastaaPoista
 2. Oletko tutustunut Photophuckettiin, se on myös ilmainen, mutta en tiedä sen kapasiteeteista sen enempää. Olen kirjautunut sinne ja siellä on jo muutama kuvakin, koska tuo Picasan tila alkaa täyttyä. PicasaWeb ilmainen osio ainakin minulla kyllä pienenee jo 1000px kuvan jälkeen. Kokeilin juuri, eli minun täytynee tutustua asiaan paremmin.
  Kiitos Teemu kun teet näitä vertailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiitsa, ja kiitos kommentistasi!

   Photobucketiin en ole tutustunut, mutta täytyy käydä katsomassa. Ehkäpä pitää tehdä vielä jatkoa tälle jutulle jatkossa, kun sopivia sivustoja löytyy. Ehdotelkaapa niitä ihmeessä.

   Tuo talllennustilasi pieneneminen ihmetytti, ja tarkistin asian. Tämä rajaton tallennustila enintään 2048x2048px kuville on tarjolla ainoastaan Google+ käyttäjille, siinä syy. Muille käyttäjille tuo raja on 800x800px. Korjasin asian tekstiin tämän huomiosi perusteella, kiitos siitä.

   Et siis ilmeisesti ole rekisteröitynyt Google+ -käyttäjäksi. Sen voit halutessasi tehdä ilmaiseksi täältä: Google Plus

   Mukava kuulla, että olet kiinnostunut kirjoituksistani. Lukijoiden palaute on blogin kirjoittajan palkka!

   Poista
 3. Muutama ajatus asiaan Picasan käyttäjältä, jos kuvia on tarkoitus vain tallentaa ja jakaa niin rajaton ilmainen kapasiteetti on hyvä. Itse tallennan sinne vain koossa 800x800, eli vain 1GB käytettävissä ilman Goole Plussaa, on aivan sama kun jaan kuviani onko sen koko 800x800 vai 2048x2048. Välitän tunnelman ja jos joku sen vastaanottajista haluaa saada kuvan täysikokoisena niin lähetän sen tietenkin. Mielestäni on yleisessä keskustelussa unohdettu täysin se, että Gmail tarjoaa 10GB ilmaista tallennustilaa, siihen määrään mahtuu myös kuvia... tee liitetiedosto kuvasta ja tallenna luonnos. Kun otan mielestäni loistavan kuvan, niin tallennan sen aina myös täysikokoisena ulkoiselle kovalevylle mistä teen säännöllisesti DVD kopion, eli jaan tiedostot eri paikkoihin. Pilvitallennus sisältää mielestäni aina riskejä, mitä useampaan paikkaan kuvia tallentaa sen isompi vaara on, että joku pääsee sitä kautta koneellesi. Kukaan ei voi tietää jokaisen palveluntarjoajan turvallisuus tasoa, ainakin näin ymmärsin viime viikolla kun otsikoihin pääty kertomus kuinka tili kaapattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlelta saa nykyään myös 5GB:n ilmaisen Google Drive - tallennustilan nettiin, johon on mahdollista laittaa kuvia talteen kovalevyrikon varalta. Varmuuskopiointiin suosittelen kuitenki jotain maksullista palvelua, kuten vaikkapa Crash Plania, jota itse käytän. Tämän jutun kuvasivustot eivät sovi varmuuskopiointiin kovin hyvin. Tarkoitus olikin etsiä vain paikka, josta kuvia on helppo jakaa ja jossa ne näyttävät hyvältä.

   Gmailia voi tosiaan käyttää myöskin tietynlaiseen varmuuskopiointiin, hyvä huomio. Samalla kun lähettää kuvia sähköpostilla, tulee ne tavallaan varmuuskopioitua palvelimelle. Joskus olenkin löytänyt hukkaamani tiedoston Lähetetyt -kansiosta, kun olin sen jo kovalevyltä poistanut. Eikä Gmailista ainakaan ihan heti tila lopu kesken.

   Poista
  2. Yksittäisten kuvien nopeaan julkaisuun olen käyttänyt tätä sivustoa: http://www.lataakuva.fi/

   Poista
 4. Poista tämä kun olet lukenut tai jätä näkyviin jos haluat.
  http://techwai.com/how-to-copy-protected-images-from-flickr.html
  Mikään ei ole turvassa ulkopuolisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä mielenkiintoista. Tottahan se on, että jos nettiin kuviaan laittaa, niin ei niitä oikein voi suojata mitenkään. Vesileimat on helppo poistaa kun osaa, ja jopa kuvapankeissa myytäviä kuvia pystyy hakemaan ilmaiseksi tietyllä tekniikalla. Toisaalta, otan kuvia nimenomaan sen takia, että voin niitä myös jollekin näyttää, siis en pelkästään itseäni varten. Ja jos mahdollistan kuvien ostamisen niille, jotka haluavat toimia tekijänoikeuksia kunnioittavalla tavalla, olen tehnyt voitavani. Tärkeintä on olla lataamatta nettiin sellaisia kuvia, jotka voisivat loukata tai vahingoittaa joitain joutuessaan vääriin käsiin.

   Poista
 5. Olipas mielenkiintoinen tämä kuvapalvelujuttusi! Käytän itse pelkästään Flickriä, Dropboxikin minulla on mutta ei käyttöä.
  Käytän Flickriä myös kuvien jakamiseen asiakkailleni, lataan kuvat täysikokoisina jpg:inä Lightroomista. Tallennan asiakaskuvat asiakkaitten nimettyihin kansioihin "privaatteina" jolloin ne eivät näy muille ollenkaan.
  Flickrissähän on vielä kuvia ladatessa mahdollisuus valita "hide from public site areas" ja muitakin näkyvyyttä ja kopiointia rajoittavia mahdollisuuksia. Pidän Flickriä myös valmiiden kuvien varmuuskopiointipaikkana. Mutta, täytyypä testata myös tuota 500px:kin!

  VastaaPoista
 6. 500px:ssä kuvat ovat jotenkin suojattuja oletuksena. Jos siis koitaa painaa hiiren oikealla napilla tallentaakseen kuvan, niin valikon sijasta avautuukin vain tiedote kuvan tekijänoikeuksista. Näppärää. Olen tässä harkinnut Plus-jäsenyyden hankkimista, sen verran hyvältä 500px vaikuttaa. Suosittelen todella kokeilemaan. Flickr toimii varmasti myös kuvien jakamiseen asiakkaille, ja ainakin on varmaa että kuvat ovat siellä tallessa ts. en usko että palvelu ihan ensimmäisten joukossa lopetetaan...

  VastaaPoista
 7. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 8. 500px on kaiken kehun arvoinen. Itse olen ollut siihen todella tyytyväinen. Selkeä, tyylikäs ja helppo käyttää. Ajattelin kanssa päivittää plus jäsenyyteen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tiedosta: Vain kuvat, jotka ovat suurempia kuin 2048 x 2048px, kuluttavat tallennustilaa. Olinkin ihmetellyt kun, latauslukema Picasassa ei näytä pienenevän; siis tuossa selitys.

  Picasa-albumeja käytän minäkin blogin ja jakamisen helppouden takia. Vaan nyt syksyinen muutos suututtaa minuakin. Siis kuvien laskuri toimii vain, kun kuvia on katsottu yli 250 kertaa. Mielestäni, ja monen muunkin, aivan käsittämätöntä. Taidan palata kuvakansioiden jaossa takaisin kuvat.fi -palveluun.

  Löysin tämän blogisi Aukea.net -sivuston keskusteluista, kun siellä pitkästä aikaa käväisin. Kannatti...

  VastaaPoista
 10. Piti lisätä blogiini kuvia,tuli ilmoitus että picasan ilmainen kuvatila on täynnä. Se täyttyi nopeasti,koska en tajunnut pienentää kuviani. Vaikka se on nyt täynnä niin pystyykö silti siis lataan kuvia loputtomasti jos ne on alle 800x800?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PicasaWeb -palvelussa vain kuvat, joiden pitkä sivu on pidempi kuin 2048 pikseliä, kuluttavat 1 GB:n ilmaista tallennustilaa. Tätä pienemmät kuvat eivät kuluta tallennustilaa. Lisäksi on rajoituksia albumien ja niiden sisältämien kuvien määrässä. Albumeja voi olla yhteensä enintään 10 000 kpl. ja kuvia yhdessä albumissa voi olla enintään 1000 kpl.
   Lisätietoja:
   Googlen ohjesivu

   Poista
 11. Tulin ostaneeksi lightroom 4:n muutama viikko sitten. Opettelua on vielä sen käyttäminen.
  Minulla on kuvat.fi:ssä 50 gigaa tallennustilaa, sinne voi ladata lightroomilla kuvia originaali koossa.

  Etsin postauksestasi oljenkortta miten tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea hankintasi johdosta, rahasi eivät varmasti menneet hukkaan. Kyllä opettelu aikansa ottaa, mutta netti on täynnä opastusvideoita. Ja kaikkea ei tarvi edes osata ainakaan aluksi. Pitää vain tietää, että mitä haluaa kuvalleen tehdä ja Lightroomista takuulla löytyy keinot.

   En oikein osaa auttaa kuvat.fi -palvelun käytössä, kun en itse sitä käytä. Todennäköisesti Lightroomiin pitää asentaa joku plugin- eli lisäosa lataamista varten. Suosittelisin käyttämään mieluummin Flickriä samaan tarkoitukseen. Se uudistui juuri ja tarjoaa kaikille käyttäjille yhden teratavun eli 1000 gigaa ilmaista tallennustilaa! Lisäksi lataaminen palveluun onnistuu suoraan Lightroomista ilman mitään lisäosien asentelua. Kätevää!

   www.flickr.com

   Poista
  2. Kuvat.fi Lightroom-plugari löytyy ainakin täältä: http://dev.kuvat.fi/blog/65/Adobe+Lightroom+Export+Plugin/

   Poista
  3. Kuvat.fi Lightroom-plugari löytyy ainakin täältä: http://dev.kuvat.fi/blog/65/Adobe+Lightroom+Export+Plugin/

   Poista
 12. Kiitos Teemu.
  Kyllä ne lightroomin toiminnot etsityttää, en millään tahdo hahmottaa.
  Nyt saan jo aikaiseksi käsitellä kuvia myyntiin, osaan tuoda ja viedä/tallentaa kuvia.
  Apuna on Pekka Potkan kirja.

  Löysinkin bluginin Kuvat.fi:stä ja asensin lightroomiin.

  Olisinpa huomannut aikaisemmin Flicriän mahdollisuuden.
  Tulin maksaneeksi Kuvat.fi:tä jo vuoden eteenpäin.

  VastaaPoista
 13. Nykyään Flickeriin saa lähes rajattomasti kuvia ja ulkoasu on paljon hienompi

  VastaaPoista
 14. Olisin mielelläni lukenut mielipiteesi kuvat.fi sivustosta, itselläni on se tällä hetkellä kokeilussa ja on ainakin selkeä ja helppo käyttöinen, onko nuo suositummat kuva sivustot mitä ihmiset eniten käyttää ns.parempia?
  Terv. Amatööri kuvaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuvat.fi on ihan kelpo kuvasivusto, mutta se on maksullinen. Ei kuukausimaksu tosin ole suurensuuri, mutta se ei tarjoa mitään sellaisia tarvitsemiani ominaisuuksia, joita ei olisi ilmaisessa Flickrissä.

   Poista
 15. Hei, kiitos mielenkiintoisista keskusteluista. Etsin valokuvien tallennus- ja,jakopaikkaa, ja löysin tämän sivuston. Löysin arvokasta tietoa.

  Mitkä olisivat parhaat tallennus- ja jakopaikkaa tällä hetkellä? Keskustelu oli olin vuodelta 2012 ja vähemmän tuoreita postauksia. Onko tilanne muuttunut?

  Etsin varsin suurelle määrälle valokuvia jako- ja tallennusratkaisu. Kuvia on sekä JPG että raw formaateissa. Käytän itse kuviani mm. grafiikan ja maalausten innoittajina. Matkakuvia jaan ystävien ja sukulaisten kesken, ja parhaita haluaisin tarjota myyntiin.

  Tallennustilaa tilaa tarvitsisin reilusti, ja salasanalliset kansiot sekä ostosmahdollisuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä teksti on tosiaan jo monelta osin vanhentunutta tietoa. Pitäisi varmaan päivittää sitä jossain vaiheessa, tai kirjoittaa kokonaan uusi.

   Tällä hetkellä vaihtoehtoja on paljon. Picasa Web on nykyään Google Photos, jossa on ilmainen rajaton tallennustila max. 16 megapikselin jpg-kuville. Salasanoja ei ole, eikä myyntiominaisuuksia. Flickr on muutoin saman tyyppinen, mutta teratavun ilmaisella tilalla ja ilman kuvan kokorajoituksia. 500px toimii pääasiassa kuten ennenkin, ja siellä on kuvapankki jonka kautta voi myydä käyttöoikeuksia kuviin. Ei salasanoja sielläkään käytössä.

   Jos olet valmis maksamaan palvelusta jotain, niin kannattaa tutustua Smug Smugiin tai kotimaiseen kuvat.fi -palveluun. Niiden hinnat vaan kipuavat aika korkeiksi, kun kaikki tarvitsemasi ominaisuudet lyödään samaan pakettiin.

   Poista
  2. Hei Pirjo, kuvien myyntipaikkaa etsiessä suosittelen myös tsekkaamaan Fotari.fi -palvelun yhtenä vaihtoehtona. Palvelussamme voit myydä kuvasi valmiina kuvatuotteina ja/tai lisenssimyyntiperiaatteella, miten itse haluat ja mikä parasta, lisenssimyynnissä pääset itse valitsemaan kuvien myyntihinnan ja näin päätät miten paljon myydyistä kuvistasi tienaat! :)

   Poista
 16. Hei, osaatko sanoa, pystyykö 500px-sivulla laittamaan kuviin jotenkin latausnapin? Haluaisin siis jakaa kisakuvia kisaajalle ko sivun kautta niin, että saisivat kuvat helposti ladattua. Onnistuukohan tämä mitenkään?

  VastaaPoista
 17. Eipä taida olla moista nappia muuta kuin myyntipuolella. Flickrissä muistaakseni voi antaa luvan ladata kuvat koneelle. Myös Google Kuvat voisi toimia tässä tarkoituksessa.

  VastaaPoista

Nimi

500px,1,Adobe Stock,1,Ahvenisto,1,Aperture,2,Artikkelit,45,Blogger,1,Canon,8,Capture One,1,Digikuvaaja.net,4,Facebook,1,Fotolia,1,Fujifilm,2,HDR-kuvat,5,Henkilökuvat,2,Kamerapuhelimet,4,Kamerat,20,Katukuvaaminen,1,Kevennykset,3,Kuvaamassa,12,Kuvankäsittely,12,Kuvankäsittelyohjelmat,23,Kuvapankit,17,Kuvat,21,Kuvien jakaminen,3,Kuvien myyminen,23,Laitteet,11,Laitteet ja tarvikkeet,1,Lehdistötiedotteet,14,Lightroom,9,Luontokuvat,5,Maisemakuvat,7,Matkakuvat,2,Microstock,10,Moottoriurheilu,1,Mustavalkokuvat,1,Nikon,7,Objektiivit,6,Ohjeet,9,Ohjeet ja vinkit,3,Ohjelmistot,8,Panoraamakuvat,2,Photoshop,5,Pixelmator,1,Pohdintoja,9,Shutterstock,1,Sigma,2,Sony,3,Sosiaalinen media,2,Sponsoroitu,2,Suomi,6,Suosikit,6,Tapahtumat,5,Tarvikkeet,4,Tee-se-itse,1,Tekstit,20,Testit,15,Tuoteuutuudet,21,Tutorialit,2,Twitter,1,Urheilukuvat,2,Uutiset,51,Valokuvaaminen,17,Valokuvanäyttelyt,1,Videokuvaaminen,2,Videot,7,Vinkit,8,
ltr
item
Digikuvaaja: Kuvat nettiin - Picasa Web, Flickr vai 500px?
Kuvat nettiin - Picasa Web, Flickr vai 500px?
Valokuvat nettiin, kuvapalvelut vertailussa. Picasa Web, Flickr, vai 500px?
http://4.bp.blogspot.com/-r9KjDQkusUI/UCyaVLMz_SI/AAAAAAAA1Ik/nANtLz5Ph7o/s560/Kuvankaappaus+2012-8-16+kello+9.46.15+.png
http://4.bp.blogspot.com/-r9KjDQkusUI/UCyaVLMz_SI/AAAAAAAA1Ik/nANtLz5Ph7o/s72-c/Kuvankaappaus+2012-8-16+kello+9.46.15+.png
Digikuvaaja
https://www.digikuvaaja.net/2012/08/kuvat-nettiin-picasa-web-flickr-vai.html
https://www.digikuvaaja.net/
https://www.digikuvaaja.net/
https://www.digikuvaaja.net/2012/08/kuvat-nettiin-picasa-web-flickr-vai.html
true
3163443742986369767
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy