Zombie walk

Zombie Walk 2014

Zombit valtasivat Hämeenlinnnan keskustan jo toisena vuotena peräkkäin. En voinut jäädä kotiin, vaan pakkohan se oli mennä paikanpäälle katsomaan epäkuolleiden invaasiota. Enkä ollut paikalla kameroineni yksin. Tällaiset tapahtumat vetävät helposti varsinkin kaikki valokuvaamisesta kiinnostuneet mestoille pällistelemään toinen toistaan ihastuttavimpia luomuksia.

Zombien valokuvaaminen ei ollut kuitenkaan ihan helppoa. Ensinnnäkin zombiarmeijan ympärillä juostessa tuli tosi kuuma, eikä paikalla pörräävät ihmiset helpottaneet kuvaamista lainkaan. Koitin myös kuvata zombeja ehkä hieman liian isolla aukolla ja aina ei tarkennus osunut silmän kohdalle, joskus ei lähellekään. Eli hutilaukauksia tuli paljon. Aluksi ajatelin vain muutama kuvista onnistui edes jotenkin kohtuullisesti, mutta kuvia katseltuani tavallaan aloin hyväksyä pienen epätarkkuuden monissa kuvissa. Sehän tavallaan korostaa sitä paniikkia, jota zombit saavat viattomassa ohikulkijassa aikaan…

Zombie Walk

Zombie walk @ Hämeenlinna 2014

Näitä kuvia päädyin käsittelemään paljon raaemmalla kädellä kuin mitä yleensä tapanani on, koska zombit suorastaan vaativat sitä. Koska aihe on ronski ja liioitteleva, niin pitäähän kuviinkin saada mahdollisimman paljon samaa tunnelmaa mukaan. Tein kaikki säädöt pelkästään Lightroomissa. Osaa värisävyistä on laskettu ja osaa nostettu, reunoja on pimennetty reilusti ja kontrastia lisätty joka kuvaan. Tavoitteenani oli saada aikaiseksi mustavalkokuvien tunnelmaa värejä kuitenkaan kokonaan hävittämättä. Tässä tulos, Mitäs pidätte?

Zombiewalk 2014 – Hämeenlinna

Kaikki Zombiekuvat ovat nähtävillä Zombie Walk-kuvagalleriassa.

 

2 kommenttia
  1. Pasi Lepola
    Pasi Lepola says:

    Erinomaista settiä, hienoja kuvia ja kuvankäsittely on juuri sellaista kuin näissä kuvissa pitää olla. Viime vuonna minua harmitti tosi paljon, kun missasin Kuopion Zombie-walkin. Toivottavasti eksyvät tänne tänäkin vuonna ja sitten se on koettava. Tämä upea kuvagalleria ei helpottanut yhtään viime kevään menetyksen tuskaa, se väänsi veistä haavassa. ;)

    Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!