Amazon.co .uk

Valokuvaustarvikkeet kannattaa hankkia netistä

Olen hankkinut aika suuren osan valokuvaamiseen tarvitsemistani varusteista netin kautta. Ostaminen netistä on yhä suositumpaa, ja sieltä saa monia valokuvaustarvikkeita hyvin edullisesti. Internet alkaa olla pullollaan mitä eksoottisimpia kauppapaikkoja, eikä kaikkien luotettavuudesta voi mennä takuuseen. Keskittämällä ostokset suurimmille toimijoille voit kuitenkin nukkua yösi rauhassa ja nauttia ostosten vaivattomuudesta.

Mitä netistä ostaminen edellyttää ja mitä pitää ottaa huomioon? Tässä tekstissä kerron hyväksi havaitsemiani asioita sekä kerron muutamia kauppoja, jotka olen todennut luotettaviksi paikoiksi tehdä ostoksia.

Ostaminen netistä on vaivatonta ja hintavertailu käy kätevästi

Netissä ostamisessa on monia hyvä puolia verrattuna perinteisiin kivijalkamyymälöihin. Kaupat ovat lähellä ja samalla istumalla voi vertailla eri kauppojen valikoimia ja hintoja. Homma voi helpottaa entisestään käyttämällä hintavertailuun keskittyneitä palveluita, kuten www.vertaa.fi- tai hintaseuranta.fi -sivustoja.

Pitää kuitenkin muistaa, että ihan kaikki kaupat eivät välttämättä ole kyseisten palveluiden listoilla, joten täysin aukottomia ne eivät ole. Niiden käyttäminen on kuitenkin hyvä ja nopea tapa saada selville jonkin tietyn tuotteen yleinen hintataso.

Monissa blogeissa ja podcasteissa viljellään myös erilaisia alennuskoodeja, joita käyttämällä voi saada yleensä 10 – 25 prosentin alennuksen ostoksistaan nimetyssä kauppapaikassa, joka tekee yhteistyötä tarjouskoodia tarjoavan sivuston kanssa. Näitä koodeja kannattaa pitää silmällä, niillä saa aikaa selvää säästöä.

Kuvaa klikkamalla pääset selaamaan Amazonin valokuvaustarvikkeita.

 

Luottokortti toimii maksuvälineenä

Käytännössä perusedellytyksenä netistä ostamiselle on voimassa oleva kansainvälinen luottokortti. Suomessa yleinen VISA-luottokortti käy käytännössä joka paikassa maksuvälineenä. Luottokortin numeron jakamisessa kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Suurimpiin nettikauppoihin luottokorttinumeronsa voi antaa melko huoletta, mutta mihinkään pieneen ja tuntemattomaan kauppaan en luottokorttinumeroani antaisi.Jos kuitenkin on pakko hankkia jotain tällaisesta vähemmän tunnetusta paikasta, kannattaa tutustua Paypal -palveluun ja suorittaa maksaminen sen kautta. On myös monia paikkoja etenkin netin huutokauppapaikoissa, joissa ainoa mahdollinen maksutapa on Paypal.

Toisaalta pelkästään muutaman euron säätämiseksi ei kannata valita pientä ja epämääräistä kauppapaikkaa, vaikka saisikin haluamansa tuotteen halvimmalla sieltä.

Paypal tuo ostamiseen helppoutta ja samalla turvallisuutta

Paypal on ilmainen palvelu, jonka kautta voi maksaa yhä useammassa netin kauppapaikassa. Palvelun idea on se, että luottokortin tiedot annetaan Paypalille, ja tämän jälkeen luottokortin numeroa ei tarvitse jakaa epäilyttäviin paikkoihin, vaan myyjä laskuttaa Paypalia ja Paypal palveluun syötettyä luottokorttia.Toinen huomattava etu Paypalin käyttämisessä on se, että palvelua käytettäessä ei tarvitse naputella pitkää luottokortin numeroa ja voimassaoloaikaa ym. vaadittavia tietoja. Riittää että syötät Paypal-tilisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jo tämä pelkästään on hyvä syy käyttää palvelua.

Paypal toimii myös eräänlaisena pankkitilinä, johon voi ohjata maksuja. Toisin sanoen mikäli myyt itse jotain netin kautta, voit saada maksun suoraan Paypal-tilillesi. Minulla Paypal toimii kaikessa netissä tapahtuvassa kaupankäynnissäni tukipilarina. Esimerkiksi kuvapankeista saamani myyntitulot tulevat Paypal-tililleni, ja eBaystä hankkimani valokuvaustarvikkeet laskutetaan suoraan Paypalin kautta.

Paypal on ollut olemassa suunnilleen internetin keksimisestä lähtien, ja se on vakiinnuttanut asemansa erittäin luotettava palveluna.

 

Missä sitten ostoksia kannattaa tehdä?

Itse olen käyttänyt vain tunnetuimpia nettikauppoja, eikä koskaan ole mitään ongelmia ole tullut vastaan. Alla muutamia kauppoja, joista monen vakioasiakas alan jo olemaan.

Verkkokauppa

Perinteikäs verkossa ja myymälöissään erityisesti elektroniikkaa ja tietokoneita myyvä kauppa, joka taisi olla ensimmäinen paikka, josta olen ikinä netin kautta tilannut mitään. Olen ostanut lähes kaikki kuvankäsittelyyn käyttämäni tietokoneet ja tarvikkeet Verkkokauppa.comista.

Amazon

Amazon on internetin suurimpia verkkokauppoja, joka aloitti kirjoja myymällä. Nykyään valikoimista löytyy oikeastaan mitä vain, erittäin paljon myös valokuvaamiseen liittyvää tarpeistoa ja tietenkin kameroita ja objektiiveja. Paljon hyviä tarjouksia, joita kannattaa pitää silmällä.

eBay

eBay on netin huutokauppojen pioneeri. Se mitä ei löydy Amazonista, löytyy eBaystä. Myyjiä on ympäri maapalloa ja varsinkin Kauko-Idän suunnalta tulee tilailtua yhtä ja toista pienempää härpäkettä kuten vaikkapa softboxeja ja linssinsuojuksia. Halvin hinta löytyy yleensä aina eBaystä, mutta toimitusajat saattavat olla joskus pitkiä välimatkojen vuoksi. Kannattaa varata kunnolla aikaa myös selailuun…

Digitarvike

Jos ulkomailta tilaaminen kauhistuttaa, niin Digitarvike.fi on suomalainen kameratarvikekauppa netissä. Valikoimissa on paljon myös erikoisempaa valokuvaustavaraa, kuten vaikkapa radiolaukaisimia ja kameran kaukohallintalaitteita.

Rajala Pro Shop

Rajala Pro Shop on muutamalla paikkakunnalla toimiva asiantunteva kameraliike, jolla on erittäin hyvin toimivan myymäläverkoston lisäksi myös luotettava kauppapaikka verkossa. Rajalalle olen tuhlannut varmasti eniten rahojani, suurin osa omistamistani kameroista olen hankkinut sieltä. Koska vanhoja rekkuloita voi kiikuttaa Rajalalle vaihdossa, on valinta ollut helppo. Tästä samasta syystä  Rajalalta voi löytää myös käytettynä paljon kiinnostavia kameroita ja objektiiveja. Olen uskaltanut ostaa jopa käytetyn objektiivin Rajalalta näkemättä sitä ennen kauppaa, enkä ole katunut. Käytetyillä tavaroilla onkin muistaakseni kuukauden palautusoikeus.

Topshot

Topshot on Helsingin Malminkartanossa toimiva kameraliike, jolla on erittäin hyvä verkkokauppa ja asiantuntevaa palvelua. Topshotissa on myös käytettyjä kameroita myynnissä usein kilpailukykyiseen hintaan. Myös täältä olen ostanut käyttettyjä tarvikkeita hyvällä kokemuksella.

Zalando

Zalando on toiminut Suomessa vasta reilun vuoden, mutta on nopeasti saavuttanut suuren suosion pääasiassa vaatteita ja kenkiä myyvänä verkkokauppana. Valikoimissa on myös sisutus- ja kodintarvikkeita. Kodintarvikkeista löytyy mm. yksilöllisiä valokuvakehyksiä ja muuta mukavaa. Myös studiokuvauksessa tarvittavia asusteita ja muuta rekvisiittaa voi etsiskellä Zalandon valikoimista.

CDON

CDON.com myy pääasiassa CD-levyjä ja DVD-, sekä Blueray-elokuvia. valikoimista löytyy nykyään yhä enemmän myös elektroniikkaa, ja välillä voi eteen tulla todella kovia tarjouksia. Ostin esimerkiksi ulkoisen kovalevyn valokuvien varmuuskopiointia varten CDON.comista todella edullisesti.

Tori

Suosittu suomalainen käytetyn tavaran kauppa, josta voi tehdä löytöjä.käytettyjä kameroita ja objektiiveja löytyy laidasta laitaan. Kaikesta muusta tavarasta puhumattakaan…

Mulletoi

Tämä verkkokauppa pitää itse kokea. Valikoimista voisi sanoa sen verran että ne tuotteet, mitä ei löydy mistään muualta (ja joita et tiennyt edes olevan olemassa), löytyvät Mulletoi.comista. Kyseessä on Internetin oudoin kauppa, jossa olen vieraillut. Jos tarvit kuvaussessioosi vaikka Starwarsin Stormtrpooper-asua, niin sellainenkin löytyy valikoimista.

Omia kokemuksiani

Tällä listalla on tietenkin vain osa kaupoista, jossa kannattaa käydä etsimässä edullisia tarvikkeita valokuvausta varten. Koitin ottaa mukaan mahdollisimman erilaisia kauppoja antaankseni kuvan siitä laajasta nettikauppojen kirjosta, joissa itse vierailen säännöllisesti.

Kannattaa vilkuilla myös erikoisalennusmyyntejä, joita netissä aina silloin tällöin mainostetaan. Erilaisista varastontyhjennys- ym. muuttomyynneistä voi löytää esimerkiksi poistuvia malleja alle puoleen hintaan. Itse olen ostanut mm. Samsungin NX10 ja Canon EOS 5D mark II -kamerat sellaiseen hintaan, että ei tarvinnut kahta kertaa miettiä ostopäätöksen tekemistä.

Haluaisitko lisätä jonkin kaupan listalle. Kerro siitä kommenteissa, niin käydään porukalla etsimässä löytöjä!

8 kommenttia
 1. Liplatus
  Liplatus says:

  Verkkokaupoista olen myös paljon ostanut valokuvaamiseen tarvittavaa..
  Kätevää ja nopeaa on ollut palvelu,
  maksaminen ja tuotteen toimitus kotiin.

  Listassasi olen käyttänyt, Digitarvike.fi, Verkkokauppa.com ja CDon.com .
  Lisäksi,
  Medisafelty verkkokaupasta ostin piirtopöydän,
  http://www.Farnigo.fi olen kerran tilannut valokuvaustarvikkeita, sekä Pixmania.

  Hintaseuranta.fi tulee käytettyä.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Kiitos lisäyksestäsi listalle. Pixmania unohtui minulta, myös sieltä olen ostanut jotain ja hyvin on toiminut ja tuotteet tulleet ajallaan. Noista parista muusta en ole kuullutkaan aiemmin. Pitääpä kurkata…

   Vastaa
 2. Anders
  Anders says:

  Vastavalosuojia, radiolähettimiä yms ebay:sta (hong kong ja kiina). Esim. vastavalosuojien laatu on selvästi heikompi kuin alkuperäisten mutta hinta noin kymmenesosa.

  Viimeisin nettitilaukseni tein puolalaisesta foto-tipsta: http://foto-tip.pl/ Maksutapahtumassa tuli joku häiriöä eikä tilaus olisi välittynyt kaupalle ellen olisi lähettnyt sähköpostia. Sähköpostin jälkeen tilaus tuli nopeasti perille.

  Suurin osa objektiiveistani olen ostanut huuto.netin kautta.

  (Valokuva aiheisia) kirjoja olen hankkinut bookdepository.co.uk:sta ja adlibriksesta. Molemmissa on ilmainen postitus.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Olen itsekin tilannut Hong Kongista yhteensä varmaan muovikassillisen kaikenlaista, ja laatu vaihtelee. Paras ostokseni eBaystä on softbox, joka on täydellinen kopio Lastoliten Eazyboxista. Hintaa oli pari kymppiä. Loisto-ostos! Komeita kuvia blogissasi, lisäsin sen tuonne linkit-sivun blogiosioon.

   Vastaa
  • Anders
   Anders says:

   Kiitos! Olen siirtänyt blogini zenfolioon (bloggeri pitäisi nyt linkittää sinne) ja harkitsen myös flickr arkistoni siirtämistä sinne. 25€ vuosimaksulla siitä saa mielestäni aika hyvän valokuvasivuston.
   Sinulla on ollut paljon mielenkiintoisia juttuja blogissasi.

   Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Zenfoliota kehutaan aika monessa paikassa, täytyy varmaan tutustua paremmin. Olen harkinnut 500px:n Awesome-jäsenyyttä, mutta on hiukka liian kallis mielestäni. Pitäisi tehdä oikein parivertailu…

   Vastaa
 3. Harry Kalenius
  Harry Kalenius says:

  Digivire on meikäläisen uusin löytö. En ole vielä tilannut, mutta hinnat tuntuu olevan aika kilpailu kykyiset. Ainakin jos vertaa Rahalaan ja Topshottiin. Nuo kaksi on mielestäni aika kalliita paikkoja. Kiitos hienosta listasta.

  Vastaa
 4. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Kiitos loistavista vinkeistä kaikille. Teen linkit-sivulle näiden perusteella listan parhaista valokuvaustarvikekaupoista netissä. Laittakaapa vaan lisää vinkkejä tulemaan!

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!