Uusi setti kuvia myyntiin

Ensimmäisen myydyn kuvani innoittamana lähetin lisää kuvia kuvapankkeihin. Tähän satsiin laitoin enemmän arkkitehtuurikuvia sekä syksyn pimenevien iltojen lähestyessä muös kuvan kynttilöistä.

Helsingin tuomiokirkosta ottamiani kuvia on jälkikäsitelty aika paljon, ja olen säätänyt värisävyjä reilulla kädellä. Nyt onkin hyvä nähdä, miten eri kuvapankit suhtautuvat jälkikäsiteltyihin kuviin. Saattaa olla, että hylkäämisiä on tiedossa, ja ennustan syiden olevan joko ongelmia valotuksessa tai valkotasapainossa.

Kuvani ovat myös aika tummia, koska pidän voimakkaasta kontrastista enkä pelkää täysin mustia alueitakaan kuvissani. Myyntikuvat voisivat ehkä olla hieman vaaleampia yleissävyltään, ehkäpä pitää kiinnittää tähän huomiota jatkossa enemmän.

Suunnitelmia jatkoa ajatellen

Aiemmat myyntikuvani ovat olleet maisemapainotteisia, ja uskon jatkossakin pääosan kuvistani olevan maisemakuvia. Nyt kuitenkin laitoin koeluontoisesti useamman kuvan erilaisista rakennuksista sekä mainitsemani kynttiläkuvan ja kuvan vanhasta ladon ovesta. Erilaiset rakennusten yksityiskohdatkin saattavat myydä yllättävän hyvin, ja ladon ovessa on aito antiikkinen tunnelma. Kaikkea kannattaa kokeilla.

Kunhan saan vastauksia ja arvioita näiden kuvien soveltuvuudesta myyntiin, niin jatkan kokeiluani. Nyt pitää miettiä mikä olisi seuraava aluevaltaus. Kiinnostaisi kuvata erilaisia esineitä ja ehkä pieniä asetelmiakin, mutta sitä varten tarvitsisin pienen pöydälle mahtuva studion saadaksen taustan hävitettyä helposti.

Henkilöitä sisältäviä kuvia en ainakaan vielä ala myymään model release -touhun hankaluuden vuoksi. Myös kotimaiset kuvapankit saavat vielä odottaa. Pitää edetä asia kerrallaan, kaikkeen ei ole aikaa. Harrastuspohjallahan tässä mennään.

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!