Tunnelmia ac dc konsertti hameenlinna

Tunnelmia AC/DC:n konsertista Hämeenlinnassa

Tulipa sekin ihme nähtyä, kun Hämeenlinnaan tunkesi 55000 ihmistä katsomaan Rock-veteraaneja uuteen Kantolan tapahtumapuistoon, eikä konsertista tunnelmaa puuttunut. Ajattelin alunperin, että ottaisin pienen Fujin pokkarini taas mukaan keikalle, mutta päädyin sinne kuitenkin pelkän puhelimen kameran varassa.

Joskus on hyvä keskittyä tapahtuman seuraamiseen kuvaamisen sijaan. Aika tavalla tuli silti puhelimen kameraa räplättyä keikan aikana – en taida pystyä pidätelemään itseäni kuvaamiselta.

Mukavasti se kuvaaminen puhelimellakin onnistuu, välillä on piristävää koittaa saada aikaiseksi jotain hieman vaatimattomammalla kalustolla. Oli erikoista herätä seuraavana aamuna ja huomata puhelimen näytöllä ilmoituksia uusista elokuvista ja animaatioista, joita uusi Google kuvat -palvelu oli tehnyt kuvista nukkuessani.

Yön aikana kuvat olivat siirtyneet automaattisesti Googlen palvelimille, ja jotain niistä oli taas saatu automaattisesti aikaan. En tullut edes ajatelleeksi tällaista, tämä on kai sitä nykyaikaa.

Panoraaman tein suoraan iPhonen vakio panoraamatoiminnolla, jonka pyyhkäisytekniikka toimii ihmeen hienosti. Ajattelin, että jotain pientä korjattavaa takuulla löytyy, mutta hyvin puhelin hommasta selvisi.

Gif-animaatiot ovat Googlen palvelimella automaattisesti luotuja. En itse tulisi edes ajatelleeksi tällaisten tekemistä, koska en jotenkin ole aiemmin nähnyt niiden arvoa. Otin aika monta sarjaa iPhonen sarjakuvaustoiminnolla ihan vaan varmistaakseni että saan edes jonkun käyttökelpoisen kuvan. Näistä kuvasarjoista on tullut nyt siis automaattisesti tällaisia lyhyitä animaatioita, joissa kieltämättä on konsertin tunnelmaa taltioituna, vaikka ääntä ei niissä kuulukaan.

 

Aina välillä sitä törmää johonkin mielenkiintoiseen uuteen tapaan tallentaa näkemäänsä. Tässä hommassa viehättää myös sen helppous. Vaikka kuvankäsittely liittyy minulla valokuvaamiseen erottamattomana osana sitä, jotkin asiat on kiva automatisoida. Ja nyt kun aikaa tuntuu olevan entistä vähemmän, on todella hyödyllistä saada välillä jotain aikaiseksi mahdollisimman helposti.

Taidan jatkossakin ottaa puhelimella näitä kuvasarjoja ja ihmetellä mitä niistä saa aikaan. Kannattaa muuten tutustua tuohon ilmaiseen Google kuvat-palveluun. Kirjoitan siitä tarkemmin tuonnempana.

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!