Tulppaanit

Tulppaaneja

Ystävänpäivänä ostettujen tulppaanien herkistämänä päätin koittaa niiden kuvaamista. Katselin niitä keittiön pöydällä aikani miettien miten niistä saisi jotain uutta irti. Kukkakuvia olen ottanut ihan omiksi tarpeiksi, eikä niiden kuvaaminen ole ollut enää aikoihin kovin inspiroivaa.

Päätin kuvata tulppaanit salaman kanssa. Salama pitää tietenkin saada irti kamerasta, että valon saa kohdistettua haluamallaan tavalla. Salaman laukaisemiseen käytin Hähnelin halpaa radiolaukaisinta. TTL:ää Hähnel ei tue, mutta ei tällainen pienimuotoinen studiokuvaaminen ole kovin hankalaa, vaikka joutuukin säätämään salaman tehon käsin. Tässä kuvassa salama oli 1/4 teholla. Hienosäätö tehoon on helppo tehdä siirtämällä salamaa lähemmäksi tai kauemmaksi kohteesta.

 

Canon 5D Mark II, 179mm, f/8.0 1/125s.

 

Salaman päässä oli muovinen diffuusori, ja siinä keltainen kuppi valon värjäämiseksi lämpimämmäksi. Laitoin kamerasta valkotasapainon hehkulamppu-asetukselle, jolloin taustan talvinen maisema sai sinertävän sävyn. Ajatus oli saada tulppaaneihin lämmin sävy ja kontrastiksi taustalle viileän talvinen maisema, joka siis näkyi keittiön ikkunasta.

 

Salama on sijoitettu kohteen etu-vasemmalle

 

Canon 5D Mark II, 100mm, f/8.0, 1/125s.

 

Kyllä nämä kuvat selvästi eroavat aiemmin ottamistani kukkakuvista, joten etukäteissuunnittelu kannattaa. Pitänee tarjota näitä kuvapankeille myyntiin, vaikka kukkakuvia on todella vaikea saada hyväksytyiksi, koska kuvapankit ovat niitä tulvillaan.

 

3 kommenttia
  1. Pasi Lepola
    Pasi Lepola says:

    Erinomainen tulppaanikuva, kuitenkin erityisesti iso kiitos tästä "behind-of-picture" -selostuksesta. Itsekin kuvailin tulppaaneja Ystävänpäivän kunniaksi, mutta en ehtinyt perehtyä aiheeseen noin perusteellisesti.

    Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!