Tulevaisuuden suunnitelmia ja Uuden Vuoden lupauksia

Ensinnäkin oikein mukavaa joulun aikaa kaikille! Ajattelin kirjoitella hieman kuulumisia Digikuvaaja.netin lukijoille ja kertoa mitä olen touhunnut ja mitä ensi vuodelle on suunnitelmissa. Kuten varmaan olette huomanneetkin, tämä loppuvuosi on kulunut melko hiljaisissa merkeissä, eikä oma aktiivisuuteni kirjoittamisen suhteen ole ollut lähellekään sitä tasoa, kuin haluaisin. Siihen on kuitenkin syynsä ja muutosta on luvassa tulevalle vuodelle.

Katsaus kuluneeseen syksyyn

Digikuvaaja.net on ollut olemassa kohta kolme vuotta. Aloitin juttujen kirjoittamisen ja kuvieni julkaisemisen ihan omaksi huvikseni, ilman mitään sen kummempaa suurempaa tavoitetta. Halusin hieman haastaa itseäni ja katsoa, että mitä saisin aikaiseksi päivätyöni ohessa. Kolmessa vuodessa olen oppinut monenlaisia asioita ja sivustoni on kehittynyt suositummaksi, kuin olisin koskaan kuvitellut olevan mahdollista. Sivulatauksia on ollut tasaisesti parisenkymmentä tuhatta kuukaudessa.

Kävin syksyn aikana viiden viikon mittaisen yrittäjäkurssin, joka piti minut todella tehokkaasti pois tietokoneen ääreltä. Tavoitteenani on saada kasvatettua Digikuvaaja.netin aktiivinen lukijakunta tulevaisuudessa niin suureksi, että voisin kehittää pientä yritystoimintaa sivuston ympärille. Ja tietenkin myös kuvien myyminen ja muu digitaalinen kaupankäynti olisi osa liiketoimintasuunnitelmaani.

Kenellekään ei varmaan ole epäselvää, kuinka totaalisesti olen koukussa kuvien kuvapankeissa myymiseen. Toiveeni on kehittää uraani valokuvaamisen, kuvien myymisen, ja erilaisen internet-näkyvyyden ympärille. Tässä riittää kuitenkin vielä suunniteltavaa. Myös näistä yrittäjyyteen ja uran kehittämiseen liittyvistä asioista tulen kirjoittamaan jonkin verran jatkossa.

Syksyn aikana Digikuvaaja.netin ulkoasu koki jälleen pienen kasvojen kohotuksen. Halusin lisää nopeutta sivujen latautumiseen, koska edellinen sivu-malli hidasteli aika ajoin melko pahastikin. Uudistus meni tosi sutjakasti, ja nyt se on tehty. Toki pientä viilaamista aina tullaan tekemään. Nämä edellä mainitut seikat vaikuttivat aika radikaalisti kirjoitusteni ja kuvieni julkaisutahtiin. Aina välillä pitää kuitenkin pysähtyä miettimään ja suunnittelemaan jatkoa.

Tulevaisuuden suunnitelmia

Olen aina pitänyt uutisten kertomisesta kuulijoille (jokin outo journalistin alku asustaa varmaan sisälläni). Koska tekniikka kiehtoo minua kovasti, on nostamani uutiset usein kameroihin ja muihin kuvaamistarvikkeisiin, tai ohjelmistoihin liittyviä uutuuksia.

Toivottavasti voin jatkossa kertoa laajemminkin sellaisista uutisista, jotka koen jollain tavalla merkittäviksi. En kerro yleensä uutisia ensimmäisten joukossa, vaan tutustun hieman niihin ensin. Koitan saada uutisten yhteyteen myös oman näkemykseni esille, ettei uutisointi olisi vain samojen, jo kuultujen, uutisten toistamista. Kuulisin mielelläni lukijoiden mietteitä tämän asian suhteen. Onko uutiset hyödyllisiä, vai pitäisikö minun mieluummin painottaa muita asioita enemmän?

Kuvien myyminen tulee jatkossa olemaan aika merkittävästi pinnalla. Koska tulen panostamaan siihen henkilökohtaisesti tulevana vuonna aiempaa enemmän, en mitenkään malta olla kertomatta siihen liittyvistä asioista. Onneksi olen huomannut, että kuvien myyminen kiinnostaa lukijoita valtavasti. Toivottavasti saamme yhdessä jaettua tietoa tästä aiheesta toisillemme, kuten tähän mennessäkin keskustelualueella olemme jakaneet.

>Digikuvaaja.net tulee saamaan myös uusia yhteistyökumppaneita viimeistään ensi vuoden alussa, mutta kerron niistä lisää sitten, kun ne tulevat ajankohtaisiksi. Sen verran voin paljastaa, että kuvien myymiseen tähdätään tälläkin osa-alueella.

Kuten aiemminkin, kirjoitusteni ja juttujeni lähtökohtana tulee olemaan oma kiinnostukseni erilaisiin asioihin. Kerron siis asioista niin kuin itse ne ymmärrän ja koen, enkä todellakaan väitä osaavani kaikkea. Olen valmiimpi oppimaan kuin opettamaan asioita,  mutta kokemusten jakaminen on minun tapani oppia.

Uskon, että yhä useammat ovat näinä aikoina kiinnostuneita muuttamaan suuntaa elämässään ja valmiita ottamaan ohjakset omiin käsiinsä. Mikä olisi hienompaa, kuin mahdollisuus päättää itse asioistaan ja saada elantonsa tekemällä sitä, mitä rakastaa? Ajatus omien unelmien tavoittamisesta ja todeksi muuttamisesta antaa minulle kasapäin energiaa ja inspiroi koittamaan uusia juttuja. Niinpä haluan jakaa kanssanne ajatuksia myös valokuvaamisesta ammattina ja muista uraan ja yrittämiseen liittyvistä asioista.

Nyt kun  Digikuvaaja.netin harjoittelu- ja puuhasteluvaihe alkaa olla lopuillaan, on aika laittaa isompaa vaihdetta silmään. Toivon jatkossa ehtiväni julkaisemaan tekstejä ja kuvia pari kertaa viikossa. Siihen tuskin heti alussa päästään, mutta se olkoon tavoite. Joskus sitten, jos lukijoita riittää, siirryn vaikka päivittäiseen julkaisurytmiin.

Toivoisin, että kertoisitte mielipiteitänne Digikuvaaja.netistä. Kokemuksia ja kehitysideoita voitte laittaa kommentteihin tai Digikuvaaja.netin facebook-sivulle. Tai lähettää niitä minulle suoraan osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net. Kehitän sivustoani toiveiden mukaan.

Kiitos vielä kaikille lukijoille siitä, että olette mahdollistaneet kuluneet kolme vuotta! Tahti tulee kiihtymään entisestään, heti ensi vuoden alusta vedän työrukkaset käteen ja lähden muuttamaan unelmiani todeksi. Kuka lähtee mukaan?

P.S: Haluatko uuden tekstit suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje tästä!

6 kommenttia
 1. Maarit
  Maarit says:

  Hyviä suunnitelmia! Minä se vaan ihmettelen, kuinka olet saanut blogger pohjan taipumaan näin monipuoliseksi alustaksi? :) Mukavaa jouluaikaa ja uutta vuotta!

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Kiitos, Maarit!
   Sivupohjastani sen verran, että vaikka olen monta versiota tehnyt itse, niin tämä nykyinen on hankittu lähes valmiina. Toki pientä ja vähän suurempaakin kustomointia on tullut tähänkin tehtyä, mutta kaikkea ei aina kannata tehdä itse. Niin se vaan menee, jos ei hyvällä, niin sitten rahalla ;)
   Niin ja Bloggeriin olen ollut erittäin tyytyväinen alustana. Helppo ja ilmainen!

   Vastaa
 2. Karoliina/Pieniä Suuria Seikkailuja
  Karoliina/Pieniä Suuria Seikkailuja says:

  Huh kun olikin inspiroiva teksti! Täällä kaukana on omakin tulevaisuus alkanut mietityttämään ja monet asiat ei tunnu enää hyvältä ja jotkut ihan uudet ajatukset ovat alkaneet houkuttaa.. Ihanaa kun on muitakin samassa veneessä ja vielä ihanampaa, että joku uskaltaa ottaa sen rohkaisevan askeleen ensin!:)

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Mukava kuulla, että sain oman innostukseni tarttumaan. Uskon, että me kaikki voimme tehdä elämästämme juuri sellaista, kuin haluamme sen olevan. Rohkeutta ja määrätietoisuutta se kyllä hieman vaatii…

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!