Green maple leafs

Toinen kuva myyty kuvapankissa

Ilokseni voin kertoa, että olen saanut toisenkin kuvan myytyä kuvapankin kautta. Tällä kertaa ihme tapahtui iStockphotossa ja kaupan kohde oli yllä näkyvä kuva kesäisistä vaahteran lehdistä. Nappasin tämän kuvan viime kesänä Samsung NX10-kameralla ollessamme lenkillä koirien kanssa.

Arvelinkin, että tällaisille taustakuva-tyyppisille kuville saattaa olla kysyntää kuvapankkien asiakkaiden keskuudessa. Aina kuvan ei tarvitse olla ennalta suunniteltu ja valmisteltu, vaan myös tällaisille yksinkertaisen arkisillekin kuville saattaa olla käyttöä. Toki kuvan pitää olla teknisesti onnistunut, kohinaton ja terävä.

Värikylläisyys on myös seikka, jota pitää hieman miettiä joka kuvan kohdalla erikseen. Tähän kuvaan lisäsin hieman vihreän värikylläisyyttä korostaakseni kesäistä tunnelmaa. Kuvapankkikuvat ovat yleensä erittäin värikkäitä (jopa liian värikkäitä minun makuuni), koska niiden käyttötarkoitus on hieman normaalista poikkeava. Pitää olla kuitenkin tarkkana, ettei värikylläisyyttä ole liikaa. Se tuo helposti pieniä kuvan virheitä näkyviin ja lisäksi saattaa olla liian hyökkäävä piirre kuvassa. Melkoista tasapainoilua, siis.

 

Suosittelen tätä kuvapankkitouhua kaikille valokuvauksen harrastajille. Se ei vaadi pientä vaivannäköä kummempia alkuinvestointeja, mutta saattaa hyvin onnistuessaan tuoda mukavia lisätuloja. Kukaan ei voi tietää minkälainen kysyntä omille kuville on, ellei käy koittamassa onneaan. Meillä kaikillahan on  oma tyyli ja näkemys valokuvien ottamisen suhteen. Alla linkkejä eri kuvapankkeihin, joihin olen kuviani lähettänyt.

 

Kuvapankkeja ja muita linkkejä

Netissä on paljon tietoa kuvapankkien toiminnasta erilaisilla keskustelualueilla. Tässä pari hyvää sivustoa, joita käyn katselemassa säännöllisesti. Sivuja lukemalla oppii todella paljon vinkkejä myytävien kuvien muokkaamiseen ym.

2 kommenttia
 1. Vesku Airio
  Vesku Airio says:

  Mielenkiintoista! Minulla on suomalaisessa Rodeossa kuvia, muutama on mennyt kaupaksi vuoden vaihteesta alkaen. Kissanpentu, Näsinneula,letunpaistoa nuotiolla ja yksi kuva mökistä ovat kelvanneet.
  Rodeo hoitaa mukavasti kuvaajiaan mm. jäsenille tarkoitetulla facebooksivuillaan, sieltä saa vinkkejä mm. siihen minkälaisia kuvia kannattaa kausittain ottaa ja mitä on yleensäkin mennyt kaupaksi.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Terve Vesku!
   Kiva kun kerroit kokemuksistasi kuvien myymisestä. Rodeo vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitääpä tutustua siihen paremmin. Ja tuo facebook-ryhmä onkin hyvä idea jakaa vinkkejä.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!