Unnamed file

Tilhet ruokailemassa

Parisen viikkoa sitten pääsin ensikertaa kuvaamaan tilhiparvea ruokailemassa. Olin kerrankin ottanut kameran mukaan lenkille oikeaan aikaan. Tuntuu usein, että kamera on mukana vain silloin kun eteen ei vahingossakaan satu mitään mielenkiintoista.

Usein olen ihaillut muiden ottamia kuvia tilhestä, ja ajatuksissani pidin sen kuvaamista haasteellisempana kuin mitä se onkaan. Lintuja oli ainakin pari kymmentä ja ne istuivat melko korkealla kahden eri koivun latvustossa tehden välillä täsmäiskuja läheisiin pihlajiin sekä aroniapensaisiin.  Pääsin myös yrittämään lentävän parven kuvaamista, se ei ollut todellakaan helppoa.

 

Canon EOS 5D Mark II, 300mm, f/6.3, 1/400s.

Mukanani oli Canonin EOS 5D Mark II ja Sigman 100-300 f/4 telezoomi. Lintuja kuvatessa ei mikään putki tunnu olevan tarpeeksi pitkä, joten tein vielä seuraavana päivänä toisen keikan samaan paikkaan samalla putkella varustetun 7D:n kanssa. Onnekseni linnut löytyivät samasta paikasta. Kroppikenno antaa mukavasti lisää pituutta putkeen, mutta vaatii objektiivilta paljon. Tuo yllämainittu Sigma on onneksi varsin laadukas piirroltaan.

Tässä muutamia parhaiten onnistuneita kuvia tapahtuneesta:

7 kommenttia
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Moi Eko! Ikävää ettei kommentointi onnistunut. Olikohan vika blogissa, vai ehkä koneessasi? Muilla ei kai ole ollut ongelmia? Kyselen tätä siksi, että voin varmistua siitä, ettei vika ole uudesta ulkoasusta johtuva juttu. Toivottavasti kommentointi ensi kerralla onnistuu.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!