Koirakuvaus sarja

Koiran valokuvaaminen – Kuinka saat vauhdikkaan kuvan koirastasi?

/
Haluatko vauhdikkaan kuvan koirastasi? Juoksevan koiran valokuvaaminen on yllättävän hankalaa. Olen kuvannut koiria paljon ja keksinyt muutamia uusia vinkkejä vauhdikkaan koiran kuvaamiseen kokeilemalla erilaisia tekniikoita. Mitä asetuksia kameraan pitää laittaa, ja mitä kaikkea muuta pitää ottaa huomioon?
Northern lights at lake

Revontulien valokuvaaminen – helpot vinkit onnistuneisiin kuviin

/
Parin viime vuoden aikana olen kiinnostunut yövalokuvaamisesta…
Tamron testi

Motivaatio valokuvaamiseen hukassa – kuinka saada luovuus palaamaan?

/
Valokuvaaminen on herkkä laji joka antaa parhaimmillaan todella paljon sisöltöä elämään, mutta joka samalla helposti muuttuu puuduttavaksi suorittamiseksi. Olen pitänyt vuoden verran taukoa kuvaamisesta ja miettinyt syitä motivaationi laskuun. Miksi näin kävi, ja kuinka tästä päästään eteenpäin?
Olympus digital camera

Focus-stacking, eli tarkennuksen pinoaminen, mahdollistaa suuren terävyysalueen makrokuvissa

/
Tulipahan testattua taas jotain uutta ja ihmeellistä. Nimittäin…
Kuvapankki kollaasi

Aloita valokuvien myyminen kuvapankeissa nyt – se on helpompaa kuin koskaan

/
Näyttäisi siltä, että nyt on helppoa saada hyväksytettyä kuvatoimistoihin. Aiemmin kuvatoimistot olivat tarkempia kuvien laadusta, mutta nyt halutaan saada mahdollisimman paljon kuvia myyntiin. Pitkäjänteisellä työllä kuvien myyminen tuottaa mukavasti lisätuloja, ja myyminen kannattaakin aloittaa nyt heti.
Pisaroita valokuvassa

Vesitippojen valokuvaaminen onnistuu monella tavalla

/
Hankaluutena pisarakuvien ottamisessa on kameran sulkimen täsmäys siihen hetkeen, kun pisara putoaa veteen. Kuvasin pisaroita aivan uudella tavalla, jossa ei tarvita vaikeakäyttöisiä laitteita. Korvasin myös salamat kuumilla valoilla, jolloin saatoin kytkeä sarjakuvauksen päälle kamerasta.
Canon eos ds closeup

Apua kameran hankintaan – Canon, Sony, vai Olympus?

/
Uuden kameran hankkiminen on asia, jota pitää harkita tarkkaan. Mitä kameran hankinnassa tulisi ottaa huomioon? Hinta ratkaisee paljon, mutta niin myös se, että mitä objektiiveja repusta löytyy valmiiksi. Valinnanvaraa on paljon, eikä mikään uusita digikameroista ole huono. Mistä siis saisi apua kameran hankintaan?
Atmosphere aerosol spray

Savua valokuvaan – Testissä Atmosphere Aerosol spray

/
Savu tuo voimakkaan tunneleman valokuvaan, mutta kuinka savua saa aikaiseksi? Se onnistuu helpoiten uudella Atmosphere Aerosol spray -sumutteella. Tämä testiartikkeli kertoo, kuinka savua käytetään.
Iron maiden keikalla kantolan tapahtumapuistossa

Iron Maiden Hämeenlinnassa 29.6.2016

/
Iron Maiden valloitti Hämeenlinnan saapumalla Kantolan tapahtumapuistoon kesän kovimmalle keikalle. Olin paikalla pienen pokkarikamerani kanssa ja tein mitä tehtävissä oli. Kuvia tuli otettua aika paljon, parhaat niistä on koottu tähän juttuun.