Hämeenlinna castle nightscene with reflections on water in finland at night

Superkuuta kuvaamassa

En ollut varmaankaan ainoa, joka rynnisti valokuvaamaan superkuuta 23. päivä kesäkuuta. Joka puolella uutisia myöten toitotettiin kuinka iso ja upea kuu on tuona kauniina kesäyönä. Sainkin muutaman ihan tunnistettavan kuvan tuosta palloamme kiertävästä taivaan kappaleesta. Kuvia kuusta  oli netti pullollaan heti seuraavalla viikolla, ja sain niistä sen verran tarpeekseni, ettei huvittanut laittaa kuukuvia enää yhtään enempää nettiin.

Old medieval castle with reflections on water in europe

Enkä laita muuten vieläkään. Sen sijaan kiertäessäni Hämeenlinnan keskustaa etsiessäni sopivaa kuvakulmaa kuun kuvaamiseen, sain muutaman kelpo kuvan Hämeen linnasta. Koitin löytää kuvakulmaa, jossa olisin saanut kuun linnan kanssa samaan ruutuun, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Hämeenlinna castle nightscene with reflections on water in finland at night

Hämeenlinna Castle nightscene with reflections on water in Finland at night

Halusin kuitenkin laittaa nämä pari kuvaa linnasta ja Vanajaveden tyynessä pinnassa olevista heijastuksista esille. Molemmat ovat kolmesta eri valotuksesta yhdistettyjä 32-bittisiä HDR-kuvia, joissa olen jälleen koittanut säilyttää autenttisen tunnelman. Ovatpahan ainakin ’erilaisia’ kuukuvia…

Kuvat löytyvät myös Shutterstockista: kuva1 kuva2

11 kommenttia
 1. seita
  seita says:

  Pidän erityisesti kakkoskuvan tunnelmasta. Harvinaisen maltillisesti käsiteltyjä HDR-kuvia. Mielestäni silloin on onnistuttu, kun kuvaa ensi kertaa katsoessa ei heti tule mieleen ajatus että tämä on HDR.

  Vastaa
 2. Tillariina
  Tillariina says:

  Tuo alempi jotenkin heijastuksineen vetoaa enempi. Mun superkuu kuvista tuli ihan tavallisia. :) Olin liian myöhään liikkeellä oli noussut jo korkealle.

  Vastaa
 3. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Kiitos kommenteista kaikille. Toinen syy Pasin mainitseman ähkyn lisäksi sille, että en laittanut kuvia kuusta, on se että en yksinkertaisesti saanut tarpeeksi hyvää kuvaa aikaiseksi. Ei aina voi onnistua, ei edes joka kerta. Olisi ehkä pitänyt valvoa aamuun saakka ja odottaa kuun laskua. Ehkä ensi kerralla…

  Vastaa
 4. Henrietta Hassinen
  Henrietta Hassinen says:

  Kylläpäs kotimaisemat näyttää nätiltä. Samaa totean kuin Seita, hyvät hdr kuvat kun ei pahemmin näen et hdr! En ole HDR kuvien ystävä oikein kun ne aina vedetään nupit ihan kaakkoon…tiedät varmaan mitä tarkoitan. Tules lauantaina Helsinkiin photowalkille, vähän erilaista menoa kun yksin puskea pitkin maita ja mantuja:)

  Vastaa
 5. Liplatus
  Liplatus says:

  Hienot kuulakkaat heijastukset sait linna kuvaan, kuuta etsiessäsi.:)
  Harmoninen, kaunista katsottavaa.

  HDR kuvaksi tekeminen ei tapahdu hetkessä.
  Jossain ohjelmassa oli HDR kuvaksi muuntaminen kerta napin painalluksella, kokeilin, ei näyttänyt hyvältä.
  Ettei vaan Elements 11:ssa ole, en muista tarkemmin..

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   No ihan yhdellä napin painalluksella ei kunnollista HDR-kuvaa ole mahdollista tehdä. Tekniikan opettelu on kyllä vaivan arvoista ja opettelu ihan hauskaa. Suosittelen Nik Softwaren HDR Efex Pro-ohjelmaa, vaikka silläkin saa helposti aika kauheeta jälkeä aikaiseksi, joten pitää olla malttia matkassa.

   Vastaa
 6. Eko
  Eko says:

  Kyllä tuo toinen kuva kaikki 'super-kuut' päihittää.
  Tunnelmaa ja värejä ilman kuuta…
  Hienoa työtä…

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!