Speed booster

Speed Booster lisää objektiivin valovoimaa

Metabones Speed Booster on uskomattomalta kuulostava adapteri, jolla voidaan liittää perinteisen digijärjestelmäkameran objektiiveja moniin peilittömiin järjestelmäkameroihin. Uskomatonta adapterissa on se, että sen luvataan parantavan objektiivin valovoimaa sekä terävyyttä samalla kun se lyhentää objektiivin polttoväliä.

Adapteri toimii periaatteessa siis päinvastoin, kuin normaali telekonvertteri, joka lisää polttoväliä eli ”putken pituutta”valovoiman kustannuksella. Speed Booster lyhentää objektiivin polttoväliä 0,71 kertaiseksi ja parantaa valovoimaa yhden aukon verran. Eli nopealla laskutoimituksella normaali 50mm:n objektiivi f/1.4:n valovoimalla muuttuu 35,5mm f/1.0 objektiiviksi. Sellainen kyllä kelpaisi!

Adapterin ensimmäinen versio mahdollistaa Canonin EF-objektiivien käyttämisen Sonyn NEX-runkojen kanssa. Se tulee saataville vielä tämän kuun aikana 599 dollarin hintaan. Tuotetta voi tilata Metabonesin internet-sivujen kautta.

Teknisiä tietoja:

 • Suurennuskerroin: 0.71x
 • Liitettävän ogjektiivin suurin mahdollinen aukko: f/1.26
 • Suurin mahdollinen aukko: f/0.90
 • Rakenne: 4 linssielementtiä 4 ryhmässä
 • Yhteensopivat objektiivit: Canon-EF, Nikon-F
 • Canon-EF: Automaattinen aukko, tarkennus ja kuvanvakaaja
 • Nikon-F: Manuaalinen aukon säätö G-tyypin linsseillä
 • Yhteensopivat kamerat: Sony NEX, Micro Four Thirds (Fujifilm X tulossa)
 •  Mitat (Sony NEX version): 69mm x 27mm
 •  Paino (Sony NEX version): 194 grammaaLisää tietoa: Philip Bloom: Metabones Speed Buster
Testiraportti: LensRentals.com

9 kommenttia
 1. JPK
  JPK says:

  599 dollaria… pimeäkuvauksessa varmasti puoltaa paikkaansa. Toisaalta alkuperäistä optiikkaahan se ei sinänsä paranna. Toisaalta jos optiikka on valmiiksi jo hyvä, niin sitten on monesti valovoimakin. Pitkissä zoomeissa tuo olisi oikein hyvä mutta toisaalta lyhentää zoomia… Millaistenhan linssien yhteydessä tuo olisi parhaimmillaan… Valovoiman lisääminenhän on aina sinänsä hyvä!

  Vastaa
 2. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Väittävät sivuilla, että parantaisi vielä piirtoakin. Sitä kyllä uskallan epäillä. Odotan mielenkiinnolla ensimmäisiä kunnollisia testejä, että pääsee itse arvioimaan piirron terävyyttä. Jos tuo tekee sen mitä lupaavat, niin hinta on mielestäni perusteltu.

  Vastaa
 3. JPK
  JPK says:

  Jos tuo todella tuohonkin pystyisi niin on uskomaton lisäosa! Pistähän tänne infoa jos tuosta uutta kuuluu. Varmasti kiinnostaa testaajia jos lupaukset ovat tuota luokkaa!

  Vastaa
 4. Pasi Lepola
  Pasi Lepola says:

  Erittäin mielenkiintoinen keksintö. Jäädäänpä odottelemaan kauhulla kunnon testejä, sillä silloin voi tulla tuon adapterin lisäksi NEX:n pakkohankinta Canonin rinnalle.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Osuit naulan kantaan! Nimenomaan kauhulla, luulisi nykyiselläkin kalustolla pärjäävän. Toisaalta, voisihan kai sitä joskus ehkä myydäkin jonkun kameran. Ehkä…

   Vastaa
 5. Pasi Lepola
  Pasi Lepola says:

  Myös dpreview on päässyt testaamaan adapteria. Todellakin, näyttää toimivan. Valovoimaa tulee lisää luvatusti, keskeltä kuva on jopa terävämpi kuin kuin 6D:llä, mutta valitettavasti kulmista selvästi pehmeämpi ja vinjetoi rajusti… AF toimii, mutta on kuulemma todella hidas. Tulisipa tästä Canonin kroppikennosille tarkoitettu versio, niin vois vaikka harkita.

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!