Sony cybershot dsc rx

Sonylta täyden kinokoon pokkari, Sony Cybershot DSC-RX1

Sony julkisti jotain ennennäkemätöntä, pienen kiinteällä polttovälillä varustetun pokkarin, jossa on täyden kinokoon kenno ja valovoimainen 35mm f/2.0 objektiivi. Kamera ei ole ihan pienimmästä päästä, mutta ei myöskään lähellekään yhtä suuri kuin vastaavalla kennolla varustettu järjestelmäkamera.

Kameran mitat ovat 113 x 65 x 70mm ja paino 482 grammaa. Housun taskuun sitä on turha yrittää tunkea, mutta takin taskuun se jo mahtuu. Hukkumaan se siis tuskin pääsee, mikä onkin hyvä asia, koska kamera maksaa myyntiin tullessaan 3200 euroa. Kyseessä ei siis ole mikään satunnaisen näppäilijän harrastelukamera.

Kameraan on onneksi saatavilla myös varustekenkään liitettävä optinen tai elektroninen etsin, joka tulee tarpeeseen järjestelmäkameraan tottuneelle kuvaajalle. Pelkältä takanäytöltä kuvaaminen on melko huteraa hommaa ainakin omasta mielestäni.

Uusi Sony Cyber-shot DSC RX1
(kuva: Sony)

 

Keskeisimmät ominaisuudet:

 • 24MP täyden kinokoon CMOS kenno (24x36mm)
 • 35mm F2 linssi
 • ISO 100 – 25600
 • Lähin tarkennusetäisyys 0.2m
 • Aukon esivalinta objektiivin renkaasta
 • 1.23M pisteen RGBW ’WhiteMagic’ LCD
 • 1080p50 HD videokuvaus

Kamera tulee myyntiin suomessa joulukuussa. Lisää tietoa kamerasta alla olevasta linkistä.

Dpreview.com Hands-on

6 kommenttia
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Kallis on, ihan totta. Tuolla rahalla alkaa saamaan jo hyvän järkkärisetin putkineen. Mutta onneksi aika on meidän kärsivällisten puolella, eiköhän se hinta siitä tipu pikkuhiljaa… Tuo oli Sonyn ilmoitus hinnaksi, vasta julkaisussa nähdään mitä se oikeasti tulee maksamaan. Hintaluokka on kuitenkin nyt selvillä.

   Vastaa
 1. Tillariina
  Tillariina says:

  Kallis on kamera. En uskaltais noin kalliilla aparaatilla varmaan edes kuvata! Muotokieli on mun makuun vähän vanhahtava, liekö sitten tarkoituksella vetoamaan johonkin ostajakuntaan.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Totta puhut. Onkin mielenkiintoista nähdä, että kuinka kamera myy. Se on hintansa puolesta selvästi suunnattu ammattilaisille, mutta tuolla hinnalla saa jo oikeitakin työkaluja valokuvaamiseen. Tähtäimessä ei siis varmaankaan ole massamarkkinat, vaan tietty suppea harrastajakunta joka on valmis maksamaan erikoisuudesta. Mitä tulee muotokieleen, niin se kyllä puhuttelee minua. Ostin muutama viikko sitten jotain vastaavanlaista, mutta huomattavasti halvemmalla. Kerron siitä enemmän tuonnempana, kun saan lisää kokemuksia uudesta kamerastani.

   Vastaa
 2. Vesku Airio
  Vesku Airio says:

  Mielenkiintoinen uutuus tuo Sony kuitenkin on. Olen itse tuskaillut ulkomaanreissuilla ison järkkärin kanssa. Painoa kertyy parin putken kanssa helposti yli 4 kiloa. Tällä hetkellä selkäni on aivan romuna ja en voisi kuvitellakaan kamerarepun raahaamista.
  Pakkomielle kuvien ottamiseen kuitenkin on sen verran voimakas että homma täytyy jotenkin klaarata, odotan siis mielenkiinnolla juttuasi siitä kamerasta jonka olet jo hankkinut.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Olemme selvästi painiskelleet saman ongelman kimpussa. Olen kuskannut matkoillani uskollisesti järjestelmäkameraa plus muutamaa objektiivia, ja lisäksi vielä jotain pokkaria joka mahtuu vaikka shortsien taskuun. Edellisellä matkalla Riikaan mukana kulki pieni Samsung NX10 ja par kiinteäpolttovälistä objektiivia sekä yksi telezoomi. Vielä vähemmälläkin pärjäisi.

   Se uusin hankintani on Fujin X100. Ehkä X-Pro1 olisi matkoilla parempi vaihdettavien objektiivien ansiosta. Mutta toisaalta, eipähän tarvi raahata mukana laukullista lasitavaraa. Hieno kamera tuo X100, siitä lisää myöhemmin.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!