Qx with xperiaz zpsbdf

Sony QX-10 on outo puhelimeen kiinnitettävä mobiilikamera

Laitoin Digikuvaaja.netin facebook-sivuille aiemmin jutun Sonyn ideoimasta älypuhelimille tarkoitetusta kamera-lisäosasta. Hieman asiaa ajateltuani tulin siihen tulokseen, että tämä kamerakummajainen ansaitsee vielä lähempää tarkastelua.

Kyseessä on siis Sonyn kehittelyvaiheessa oleva kamera, tai pikemminkin objektiivi, joka voidaan liittää joko Android- tai IOS-käyttöjärjestelmillä varustettuihin puhelimiin. Laite sisältää objektiivin lisäksi poikkeuksellisesti myös kuvakennon, jolle kuva objektiivista piirtyy, sekä langattoman lähettimen, jolla laite kytketään käytössä olevaan puhelimeen ja käytetään puhelimen näyttöruutua kuvan etsimenä sekä kameran kontrollointiin. Laitteessa on myös SD-muistikorttipaikka kuvien tallentamista varten.

Onkohan kyseessä lintu, vai kala?

 

Lisäosa kiinnitetään puhelimeen magneetin avulla mekaaniseti, mutta tieto laitteiden välillä kulkee langattomasti. valmis kuva voidaan näin ollen jakaa kuten mikä tahansa puhelimen omalla kamerallakin otettu kuva. Kuulostaa vähintäänkin oudolta, mutta olisiko tällaiselle konseptille käyttöä?

Hyvä puoli on ainakin se, että kuvan laatu on merkittävästi parempi, kuin millään kamerakännykällä otettu kuva. Toisaalta laite on varmasti kömpelömpi käyttää kuin pelkkä kamerapuhelin. Jos parempaa kuvanlaatua halajavien kuvaajien on aiemmin pitänyt kuljettaa mukanaan vähitään huipputason pokkaria puhelimen lisäksi, niin eikö tämä kuitenkin ole pienempi ja helpommin mukana kulkeva vaihtoehto? Ja kun kuitenkin jossain vaiheessa puhelin vaihtuu, niin tämä kameraosa siirtyy näppärästi osaksi uutta puhelinta ilman lisäkustannuksia.

Laitteita on olemassa ainakin kahta eri tyyppiä, joista toisessa
on suurempi kenno, ja toisessa laajempi zoomin polttovälialue.

 

 

Sellainenkin asia tuli mieleeni, että koska todennäköisesti kameraosan pitää erillään puhelimesta kuvaamisen aikana, toimii puhelin myös eräänlaisena kaukohallintalaitteena kameralle. Tämä mahdollistaa luontokuvaamisessa kameran piilottamisen vaikkapa arkojen luontokappaleiden läheisyyteen, ja kuvien ottamisen piilopaikan suojasta käsin.

Joka tapauksessa nyt on hatunnoston paikka Sonylle, joka on saanut jotain raikkaalla tavalla uutta tekniikkaa ilmoille. Kameran julkaisuaikataulusta ja hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa. Mitäköhän kaikkea käyttöä tällaiselle laitteelle keksisi?

Lisätietoa: SonyAlphaRumors.com

1 reply

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!