Sony ar press

Sony A7 ja A7R sisältävät suuren kennon pienessä paketissa

Sonyn uudet peilittömät järjestelmäkamerat saavat aikaan tutunlaista kutinaa, joka on varma merkki orastavasta kamerakuumeesta. Sony A7 ja A7R ovat ensimmäiset automaattitarkennuksella varustetut, peilittömät, ja  täyskuvakoon kennolla varustetut kamerat. Tällaisen ratkaisun etuna on tietenkin se, että kameran koko pystytään pitämään varsin pienenä, koska suurta peiliä ei tarvitse tunkea kameran sisään.

Yhä yleistyvään tapaan Sony julkaisi kaksi kameraa, joista edullisemmassa A7-mallissa on 24,3 megapikselin kenno alipäästösuotimella, kun taas kalliimpi A7R sisältää 36,3 megapikselin kennon ilman alipäästösuodinta. Kalliimpi mallli on siis todellinen resoluutiohirviö, muutoin kamerat ovat lähes täysin samanlaisia. Ulospäin eroa ei juuri huomaa.

 

Kennon koon lisäksi eroa löytyy automaattitarkennusjärjestelmistä, A7R:ssä on kontrastitarkennusjärjestelmä, kun taas A7 käyttää myös peilittömistä kameroista tuttua vaihetarkennusta. Sonyn markkinoima ’Hybrid AF’ -tarkennusjärjestelmä on nopea, ja mahdollistaa kohdetta seuraavan tarkennuksen sarjakuvauksessa 5 kuvan sekuntinopeudella.Sony tarjoaa uuden kameran nokalle uusia FE-objektiiveja, joilla saadaan täysi hyöty irti suuresta kennosta.
Myös vanhat Sonyn A-bajotnettiobjektiivit on mahdollista kiinnittää kameraan adapterin avulla. Kroppikennolle suunniteltujen objektiivien kuva-ala on kuitenkin luonnollisesti pienempi, jonka vuoksi käytetään vain osaa suuren kennon pinta-alasta. Hyvä juttu, että vanhoillekin objektiiveille on käyttöä myös uuden rungon kanssa.

Uusia objektiiveja on luvassa aluksi neljä erilaista, mutta lisää on luvassa seuraavan vuoden aikana. Vuoteen 2015 mennessä jopa 15 kappaletta. Ensimmäiset objektiivit ovat 24-70mm f/4, 70-200mm f/4, 35mm f/2.8 ja 55mm f/1.8.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • 24.3 megapikselin täyskuvakoon CMOS kenno [A7]
 • 36.3 megapikselin täyskuvakoon CMOS kenno ilman alipäästösuodinta [A7R]
 • tuki FE, E, ja A-bajonetti objektiiveille (adapterilla)
 • Bionz X prosessori
 • Hybrid AF tarkennusjärjestelmä 25 kontrasti- ja 117 vaihetunnistuspisteellä [A7]
 • sääsuojaus sekä rungossa, että uusissa objektiiveissa
 • 3 tuuman kääntyvä LCD-näyttö 1.23 milj. kuvapisteellä
 • 2.4 miljoonan pisteen elektroninen etsin
 • Full HD video kuvaus 1080/60p ja 24p
 • Wi-Fi yhteys ja ladattavia ohjelmia mobiililaitteisiin

 

2 kommenttia
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Sanopa muuta. Pakko myöntää, että nyt kun Nikoniltakin on tulossa jotain todella jännittävää, niin tuntuu kuin Canon alkaisi kohta jäädä junasta.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!