Sigma 8-16mm f/4.5-5-6

Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 ensitunnelmia

Tulin hankkineeksi uuden putken maisemakuvausta silmällä pitäen. Kyseessä on Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC laajakulma-zoom. Lueskelin netistä ylistäviä arvioita putkesta ja vakuutuin sen piirtokyvystä tutkimalla erilaisia kaavioita, käppyröitä ja testituloksia.

Sigma on kroppikennoisille kameroille suunnitelluista objektiiveista laajakulmaisin olematta kuitenkaan kalansilmälinssi. Polttoväli on kinofilmikoolle muunnettuna n. 12-24mm, joten kyseessä on todella super-laajakulmalinssi ja vihdoinkin siis saatavilla myös kroppikennoisille kameroille.

Sigma 8-16mm ja Canon EOS 7D

 

Objektiivi julkaistiin jo vuonna 2010, mutta vasta nyt kuulin sen olemassaolosta ja päätin hankkia sellaisen reppuuni. Objektiivi sopii erittäin nätisti Canon EOS 7D:n nokalle ja kuvausote on luonteva. Vaikka objektiivi ei olekaan ihan  kevyimmästä päästä, niin ei kuitenkaan voida puhua mistään järkäleestä. Paino jakautuu tasaisesti ja vaikka objektiivi on aika pitkä, se ei kuitenkaan ole niin paksu kun monet muut super-laajakulmalinssit ja tuntuu itse asiassa melko pieneltä.

1 reply

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!