Nikon D750 – Uusi täyskennolla varustettu DSLR Nikonilta

Nikon D750 on jo kolmas täyden kuvakoon kennolla varustettu kamerauutuus Nikonilta tänä vuonna. Vaikuttaa siltä, että Nikon panostaa tosissaan eritasoisten suurilla kennoilla varustettujen kameroiden tuomiseen markkinoille.

Uutuudesta löytyy 24,3 megapikselin FX-kenno, sarjakuvausnopeus on 6,5 kuvaa sekunnissa ja automaattitarkennus sisältää 51 tarkennuspistettä (joista 15 ristikkäistyyppistä). Kovia lukuja, kyseessä on lähes ammattilaistasoinen kamera. En itse kuvaa Nikonilla, mutta jos kuvaisin, olisi valintani todennäköisesti D750.

Hieman arveluttaa se, että kuka enää ostaa Nikon D610:n, kun pienellä lisäpanostuksella saa aikalailla lisää herkkuja, jos valitsee uudemman D750:n. Muutenkin voidaan miettiä sitä, että kuinka montaa erilaista kameramallia kannattaa saman valmistajan pitää markkinoilla. No, eiköhän asiaa ole tarkkaan mietitty, uusien kameramallien lanseeraus ei ole varmastikaan mitään halpaa hupia.

Nykyaikaiset digijärkkärit ovat niin kovalla tasolla ominaisuuksiensa suhteen, että valitsipa minkä hyvänsä, niin kovin pahasti ei voi metsään mennä. Tässä yksi vaihtoehto lisää niille, jotka eivät halua siirtyä peilittömien kameroiden pariin. Elämme kameratekniikan kulta-aikaa!

Lehdistötiedote:

NIKON JULKISTAA UUDEN FX-KOON TEHOPAKKAUKSEN: D750:N

Helsinki, 12. syyskuuta 2014 – Nikon esittelee tänään nopean, monipuolisen ja ketterän Nikon D750 järjestelmäkameran. Se omaa paljon ammattilaistasoista kuvaustekniikkaa pienessä ja näppärässä paketissa, joten valokuvaajilla on entistä vapaammat kädet toteuttaa visioitaan.
Nikon D750 luo lisää mahdollisuuksia ja keventää kuormaa. Sillä saa upeita täyden kennokoon kuvia kaikenlaisissa kuvauspaikoissa ja olosuhteissa. Uuden FX-koon kennon kuvanlaatu on erinomainen ja kuvat selkeämpiä kuin koskaan aiemmin suurilla ISO-herkkyyksillä. Erittäin herkkä automaattitarkennus, sarjakuvaus jopa 6,5 kuvaa/s ja Full HD -videotallennus kuvataajuudella 1080/60p yhdistettyinä tukevaan kääntyvään näyttöön poistavat esteet luovuuden tieltä. Yhdysrakenteisella Wi-Fi-yhteydellä on helppo ja nopea jakaa hienoja FX-koon kuvia. Nikonin Picture Control 2.0 mahdollistaa valokuvien ja videoiden monipuolisen käsittelyn ja optimoinnin kamerassa.
Nikon Europen ammattituoteosaston päällikkö Dirk Jasper kertoo: ”Täyden kennokoon digitaalijärjestelmäkameroiden markkinaosuus on kasvanut tasaisesti, ja yhä useammat innokkaat valokuvaajat nauttivat täyden koon eduista. Tuomalla markkinoille D750:n Nikon jatkaa kehitystä ja tuo tämän muodon entistä useampien ulottuville. D750 sisältää kehittyneitä ominaisuuksia, kuten käyttövalmiin liitettävyyden, se on kompaktin kokoinen ja kuvanlaatu on tietenkin taattua Nikon-laatua – joten se sopii erinomaisesti monenlaisten kohteiden kuvaamiseen. Kamera selviää helposti vaativistakin tehtävistä. Se on myös entistä enemmän optimoitu videokuvaukseen. D750:ssä on paljon potentiaalia: se on aivan uudenlainen, monipuolinen Nikon-kamera, jonka valokuvaajat voivat ottaa mukaansa kaikkialle, minne inspiraatio heitä johdattaa.”

Vapaus uskaltaa

Inspiraatiota ei voi kahlita, eikä D750 tunnusta rajoitteita. Uudessa 24,3 megapikselin kennossa on laaja dynaaminen alue ja erinomainen suorituskyky koko herkkyysalueella. Kuvat ovat erittäin teräviä ja niiden värisävyt ovat täyteläisiä. Herkkyysalueen ISO 100–12 800 voi laajentaa vastaamaan herkkyysaluetta ISO 50–51 200. Nikonin huippuluokan EXPEED 4 -kuvaprosessori toistaa sekä valokuvat että videot todella upeasti. Arkojen tai nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamisessa tarvittava joustavuus saadaan kameran ammattitasoisella 51 pisteen Multi-CAM 3500FX -automaattitarkennusjärjestelmällä, joka toimii jopa arvolla –3 EV. Kun siihen lisätään kameran sarjakuvausnopeus, joka on sekä FX- että DX-koossa jopa 6,5 kuvaa/s, kuvaajan tarvitsee vain lukita tarkennus kohteeseen ja ottaa täyden tarkkuuden kuvia uskomattoman täsmällisesti. Lisäksi Nikonin uusi Valinta tarkennusalueryhmästä -tila nopeuttaa tarkennusta ja parantaa taustan eristämistä kuvattaessa pienehköjä kohteita, jotka ovat suurikontrastisen tai häiritsevän taustan lähellä.

Vapauta visiosi

D750:ssä on tukeva kallistettava näyttö ja yhdysrakenteinen Wi-Fi, joten sen käyttö on erittäin joustavaa. Kallistettava näyttö kääntyy auki, ja sitä voi kallistaa 90º ylöspäin ja 75º alaspäin. Niinpä valokuvien ottaminen ja videon kuvaaminen onnistuu vaivattomasti erikoisistakin kuvakulmista. Kameran 8,0 cm:n (3,2 tuuman) ja 1 229 000 pisteen värinäytössä voi säätää kuvauksen aikana väritasapainoa ja kirkkautta sen mukaan, mikä omaan työnkulkuun sopii. Yhdysrakenteisen Wi-Fi-toiminnon ansiosta voit jakaa hienoja täyden kennokoon valokuvia yhteensopivan älypuhelimen tai tabletin kautta tai laukaista kameran kauko-ohjauksella älylaitteesta. Riittää, että lataat älylaitteeseen maksuttoman Wireless Mobile Utility -sovelluksen..¹

Kameran videotoiminnot

Hyödynnä D750:n nopeutta, tehoa ja ketteryyttä ja kuvaa vaikuttavaa videoaineistoa aina, kun inspiraatiosi herää. Nikonin D-video tuottaa ammattilaislaatuista videokuvaa useissa eri kuvamuodoissa. Full HD (1080p) -videota voi kuvata kuvataajuudella 50p/60p. Videoissa on erittäin vähän kohinaa, moiré-ilmiöitä ja värivirheitä. Erillinen videovalikko yksinkertaistaa kuvaamista, sillä voit tallentaa kaikki videoasetukset samaan paikkaan. Sähköistä aukkoa voidaan ohjata tallennuksen aikana, ja kamerassa on korkealaatuinen HDMI-lähtö. Lisäksi tarkkaa videoaineistoa voi tallentaa samanaikaisesti kameraan ja ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Voit määrittää ISO-herkkyydeksi arvon ISO 100:sta aina ISO 51 200:aa vastaavaan arvoon asti. M-tilassa kuvattaessa voi määrittää automaattiselle ISO-herkkyysalueelle ylärajan ISO 200:sta ylöspäin. Nikonin kolmiulotteinen kohinan vähennys vähentää satunnaiskohinaa, vääristymiä ja välkyntää suurilla herkkyyksillä kuvattaessa. Valoalueiden näyttötilassa kameran näytöstä näkee tarkasti, missä valoalueet ovat palaneet puhki. Erinomainen äänenhallinta parantaa äänen tallennusta ja lisää joustavuutta. Stereomikrofonitulon ja äänilähdön avulla äänitasoja voi hienosäätää erikseen sekä ennen tallennusta että sen jälkeen. Äänialueen voi valita (laaja/puheääni). Tuulen aiheuttamaa kohinaa voidaan vähentää tallennettaessa ääntä yhdysrakenteisella mikrofonilla.

Täysi kennokoko pienessä paketissa

Erinomaisen ergonomian, kevyen ja säänkestävän rakenteen sekä energiaa säästävän muotoilun ansiosta D750 tuo täyden kennokoon kuvaukseen poikkeuksellista vapautta. Syvästä kädensijasta saa tukevan otteen kaikenkokoisilla käsillä. Hyvän otteen ansiosta kameraa voi pidellä pitkiä aikoja käsien väsymättä. Kevlar- ja hiilikuitukomposiitista valmistettu suljinyksikkö on testattu 150 000 laukaisulla. Yhdellä erittäin pienen ja kevyen EN-EL15-litiumioniakun latauksella voit ottaa jopa 1 230 valokuvaa ja kuvata jopa 55 minuuttia videoaineistoa².

Luovaa joustavuutta

D750:ssa on monipuoliset ominaisuudet, joilla voit toteuttaa ideasi inspiraation yllättäessä. Nikonin uusi, toisen sukupolven Picture Control -järjestelmä sisältää työkaluja, joita voi käyttää ennen valokuvien ja videoiden kuvaamista ja sen jälkeen. Näillä toiminnoilla voidaan hallita terävöintiä, kontrastia, kirkkautta, värisävyä, yksityiskohtaisuutta ja värikylläisyyttä. Jotta jälkikäsittelyssä olisi mahdollisimman vapaat kädet, uusi Tasainen-asetus säilyttää kaikki yksityiskohdat ja täyteläiset värit niin valoalueilla kuin varjoalueillakin. Uudella Yksityiskohtaisuus-asetuksella voi säätää kontrastia tarkasti ja erotella yksityiskohtia. Kameran luoviin ominaisuuksiin kuuluu myös time-lapse -toiminto, jossa voi määrittää ajastetun valokuvauksen yksinkertaisilla valikkotoiminnoilla. Kamera huolehtii sujuvasta valotuksien siirtymistä.

Täydellinen digitaalinen kuvausjärjestelmä

D750-kameralla kuvattaessa käytettävissä on Nikonin täydellinen digitaalinen kuvausjärjestelmä. D750:n 24,3 megapikselin kennon todelliset mahdollisuudet saa esiin käytettäessä monipuolisia NIKKOR-objektiiveja. Erinomaisen erottelukyvyn ansiosta NIKKOR-objektiivit vastaavat kaikenlaisten kuvaajien tarpeisiin. D750 tukee Nikonin luovaa valaistusjärjestelmää. Sen kanssa voi käyttää monipuolisia salamalaitteita, joten luovia salamakuvausratkaisuja voi toteuttaa kameraan kiinnitetyllä tai langattomalla salamalla.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista:

Uusi 24,3 megapikselin FX-kokoinen kenno: huikeat yksityiskohdat ja paljon jouston varaa rajaukseen.
Huikea valoherkkyys: ISO-herkkyys 100–12 800 on laajennettavissa herkkyyttä 50–51 200 vastaavaksi.
Ammattilaistasoinen automaattitarkennus: Multi-CAM 3500FX -AF-järjestelmä, jossa 51 tarkennuspistettä. Käyttöön voi määrittää 9, 21 ja 51 pistettä, ja automaattitarkennus toimii jopa arvolla –3 EV (ISO 100, 20 °C).
Valinta tarkennusalueryhmästä -tila: nopeuttaa tarkennusta ja parantaa taustan eristämistä myös vaikeissa valaistusolosuhteissa.
Tukeva kallistettava näyttö: kääntyy auki, ja sitä voi kallistaa 90º ylöspäin ja 75º alaspäin.
Yhdysrakenteinen Wi-Fi: vaikuttavia täyden kennokoon valokuvia voi siirtää yhteensopivan älypuhelimen tai tabletin kautta.¹
Sarjakuvaus jopa 6,5 kuvaa/s: aidosti täyden tarkkuuden kuvia jopa 6,5 kuvaa/s sekä FX- että DX-koossa.
Usean kuvakoon D-video: Tallentaa Full HD (1080p) -videoita FX- ja DX-kokoisina kuvataajuudella 50p tai 60p.
ISO-herkkyydet käytettävissä arvosta ISO 100 arvoa ISO 51 200 vastaavaan arvoon videoita kuvattaessa. Myös suljinaikaa, aukkoa ja äänenvoimakkuutta voi hallita.
Erillinen videovalikko, johon voi tallentaa kaikki videoasetukset samaan paikkaan.
EXPEED 4: parantaa kameran suorituskykyä erinomaisin tuloksin.
Picture Control 2.0: tasainen-asetuksen suuri dynaaminen alue helpottaa jälkikäsittelyä, ja Yksityiskohtaisuus-asetuksella voi hienosäätää yksityiskohtia.
Värinsäätönäyttö: Heijastamaton 8,0 cm:n (3,2 tuuman), noin 1 229 000 pisteen nestekidenäyttö.
Väritasapainoa ja kirkkautta voi säätää halutulla tavalla.
Energiaa säästävä muotoilu: pidempi kuvausaika yhdellä EN-EL15-akun latauksella.
Täysi kennokoko pienessä paketissa: erinomainen ergonomia ja kevyt, säänkestävä itsekantava kameran runko tehostavat todellista täyden koon kennon tuomaa vapautta.
Luovat tilat: HDR (laaja dynaaminen alue), kameran ajastustoiminto, Erikoistehosteet- ja Kuvausohjelmat-tilojen tehosteet sekä rajoittamaton sarjakuvaus.
Tallennusvälineet: Kaksi SD-korttipaikkaa takaavat sujuvan kuvauksen. Molemmat korttipaikat ovat yhteensopivia suuren kapasiteetin SDXC- ja UHS-I-korttien kanssa.
Etäkäyttö: Langattoman kuvauksen entistä parempi hallinta langattomalla lähetin-vastaanottimella WR-R10 ja langattomalla lähettimellä WR-T10 tai kameran asetuksien hallinta langattomalla kauko-ohjaimella WR-1. Ethernet-yhteyden tai langattoman lähiverkkoyhteyden voi muodostaa valinnaisella lähettimellä UT-1 ja langattomalla lähettimellä WT-5.
Nikon D750 -järjestelmäkameran suositushinta on 2 335€ (sis. alv) ja sen myynti alkaa 23. syyskuuta 2014.
0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!