Nikon d front

Nikon D610 korjaa D600:n puutteet

Viime syksynä julkaistu Nikon D600 on saanut seuraajan. D610 mallimerkinnällä tunnettava kamera lisää hieman sarjakuvausnopeutta verrattuna edeltäjäänsä. Myös muutamia muita uudistuksia löytyy kuvanlaadun pysyessä samalla korkealla tasolla kuin mihin D600:n käyttäjät ovat saaneet tottua.

Automaattinen valkotasapainon säätö on uudistettu ja antaa nyt tarkempia tuloksia. Tämä ilahduttaa varmasti niitä, jotka kuvaavat vain jpg-kuvia. Uutta on myös hiljainen sarjakuvaus, joka mahdollistaa kolmen kuvan sekuntivauhdilla tapahtuvan sarjakuvauksen vaimennetulla suljinäänellä.

Nikon D610 on erittäin tyylikäs kamera.

 

Suurin, ja eniten kohua aiheittanut uudistus on korjaus suljinmekanismiin, joka D600:ssa aiheutti kameran kennon likaantumisen öljypisaroiden kennolle roiskumisen johdosta. Ongelma ei ilmeisesti ole ollut näkyvissä suurimmassa osassa kuvia, eikä Nikon ole virallisesti ilmoittanut syytä ongelmaan vaan ainoastaan pyytänyt lähettämään ongelmakamerat huollettavaksi. Lisäksi öljypisaroiden roiskuminen on ilmeisesti hävinnyt muutaman tuhannen otetun kuvan jälkeen. Hyvä kuitenkin, että tästä ongelmasta on nyt päästy eroon.

Kaikenkaikkiaan kyseessä on todellinen huippukamera kuvaamiseen vakavasti suhtautuville harrastajille. Täysikuvakoon kenno tuottaa ensiluokkaista jälkeä, ja ominaisuudet riittävät taatusti pitkään.Toisaalta tämän julkistuksen jälkeen voi saada vanhempaa D600:sta hyvinkin edullisesti varsinkin käytettynä. Jos löytää hyvän yksilön ja pääsee testaamaan kennon toimintaa mahdollisten öljyläiskien varalta, niin saa rahalleen takuulla huippuvastineen. Mitään kovin suurta ja mullistavaa uudistusta D610 ei kuitenkaan vanhempaan versioon nähden esitellyt.

Nikon D610 tärkeimmät ominaisuudet:

  • 24.3MP täyskuvakoon CMOS kenno
  • ISO 100-6400 (laajenettavissa ISO 50-25,600)
  • Sarjakuvaus 6 kuvaa sekunnissa
  • Hiljainen sarjakuvaus 3 kuvaa sekunnissa
  • 39-pisteen automaattitarkennus
  • Langaton salamajärjestelmä
  • 3.2 tuuman LCD-näyttö 921000 kuvapisteellä
  • Kaksi muistikorttipaikkaa
  • 1080p30 full HD videokuvaus

 

2 kommenttia

Osallistu keskusteluun tästä artikkelista

Jäikö jokin seikka askarruttamaan, tai haluaisitko lisätä jotain?
Jätä kommenttisi, niin pääset mukaan keskusteluun.