Nikon dslr

Nikon D600 – Full Frame kamera harrastajalle

Kamerarintamalla tapahtuu, jo toinen kiinnostava kamerauutuus samalla viikolla. Tällä kertaa Nikon julkisti jo jonkin aikaa huhutun D600 -järjestelmäkamerarungon. Uutuus sisältää Sonyn uusien kameramallien lailla täyden kinokoon kennon ja paljon Nikonin uusinta luotettavaa tekniikkaa.

D600 muistuttaa olemukseltaan ja rakenteeltaan hyvin paljon Nikonin D7000 -kameraa, mutta ominaisuuksiltaan lähempänä D800 -kameraa. Hinta asettunee hieman 2000 euron päälle, eli kamera on selvästi halvempi kuin Canon EOS 5d mark III, mutta hieman kalliimpi kuin 5D mark II.

D600:n kennon huhutaan olevan erittäin lähellä aiemmin tällä viikolla julkistettujen Sonyn komeroiden kennoa sekä teknisiltä tiedoiltaan, että kohinan osalta. Molemmissa kennoissa on 24.3 megapikseliä, Sonyn kennossa tosin on ylimääräinen taso autotarkennusta varten.  Ei ole ihme vaikka kenno olisi täysin sama, onhan Nikon ennenkin käyttänyt kameroissaan Sonyn kennoja.

Uusi Nikon D600
(kuva: Nikon)

Nikon D600 keskeisimmät ominaisuudet:

 • 24.3MP täyden kinokoon CMOS kenno (10.5MP kroppikennomoodissa)
 • ISO 100-6400 (laajennettavissa ISO 50-25600)
 • sarjakuvaus 5.5 kuvaa sekunnissa
 • 39 pisteen automaattitarkennus
 • 3.2 tuuman ja 921000 pisteen LCD näyttö
 • 1080p30 full HD videokuvaus
 • mitat ja paino: 141mm x 113mm x 82mm / 760 g
 
Lisää tietoa ja käyttökokemuksia kamerasta:
2 kommenttia
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Ei se ole monelle työssäkäyvänkään kukkarolle sopiva, ainakaan omalleni… Lisäksi pitäisi vielä ostaa objektiivitkin, kun omistan tällä hetkellä vain Canoniin sopivia. Vaikka toisaalta voisihan niistä saada vaihdossa jotain. Kameramerkin vaihtaminen on kyllä aika suuri sijoitus rahallisesti, kun jo kroppikennosta luopuminen ja vaihtaminen full frameen aiheuttaa melkoisen linssisopan, ja sekin on vielä tekemättä.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!