Nuori nainen metsassa retkella

Miljöökuvia metsässä

Minulla oli ilo kuvata viime viikolla Iltalehden matkabloggaaja Karoliina Hiltusen kanssa kuvia hänen blogiinsa. Koitimme löytää sopivaa säätä kuvaamiseen keskellä Suomen suvea, eikä se todellakaan ollut kovin helppoa. Viikon verran odottelimme aurinkoista säätä, ja viimeisenä mahdollisena päivänä hieman sitä vihdoin saimmekin. No kuvat oltaisiin otettu vaikka sateessakin, mutta parempi näin. Tosin olisi se aurinko voinut vähän pidempäänkin paistaa, viimeisiä kuvia otettiin taas kevyessä tihkusateessa.

Ajatuksena oli saada muutama kuva Karoliinasta hänen bloginsa esittelytekstiin. Päätimme ottaa kuvat suomalaisessa metsässä ikään kuin kontrastina Karoliinan blogissa jatkossa nähtäville kuville palmuista ja hiekkarannoista

 Nuori-nainen-metsassa-retkella

 

Honl Sofbox 8 Travel

Käytin valaistukseen yhtä salamaa, joka sekin oli kiinni kamerassa kaiken aikaa. Salamassa puolestaan oli kiinni pieni Honl Softbox 8 Travel -softbox valoa pehmentämässä.  En halunnut tuoda kuviin liian studiomaista valaistusta, vaan säilyttää niissä enemmän aitoa retkeilytunnelmaa. Lisäksi tämän ratkaisun etuna on  valaistuksen helppo liikuteltavuus, paikan vaihtaminen oli todella nopeaa ilman jalustojen ja muiden romujen kuskailua.

Otimme kuvia muutamassa eri paikassa, ja kaikenkaikkiaan homma kävi tosi vikkelästi. Karoliinaa oli helppo kuvata hänen fotogeneettisyytensä ja hyvien ideoidensa ansiosta. Olisi ollut kiva ottaa vähän enemmänkin kuvia, mutta kiire painoi päälle kuten aina. Kuvat piti saada samana iltana valittua ja niinpä niiden jälkikäsittely jäikin oikeistaan kokonaan tekemättä. Ihan perussäätöjä lukuun ottamatta en  pystynyt keskittymään kuvankäsittelyyn lainkaan, onneksi kuvat näyttivät hyviltä jo heti kamerasta tullessaan.

Kuvauspalkkiosta sovimme Karoliinan kanssa niin, että voin tarjota kuvaamiani kuvia myyntiin kuvapankkeihin ja käyttää tässä omassa blogissani tekstin yhteydessä. Tämäntyyppisille kuville löytyy aina kysyntää, mutta niitä on hieman vaikea tuottaa, koska niiden myyminen vaati mallisopimuksen allekirjoittamisen ja lähettämisen kuvien yhteydessä. Mallisopimusta vastaan Karoliina voi käyttää kuvia blogissaan ja muissa haluamissaan paikoissa ilman muuta erillistä korvausta. Mukava tilanne, jossa molemmat hyötyvät. Saan korvauksen työstäni, mutta Karoliinan ei tarvitse maksaa kuvista mitään.

Voisin kuvitella tekeväni tällaisia kuvauksia jatkossakin, jos halukkaita kuvattavaksi vain löytyy. Jos sinä haluaisit olla hetken mallinani, niin lähetä viesti osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net, mietitään yhdessä mitä voitaisiin kuvata. Sopivia kuvausaiheita löytyy monien harrastuksien parista ja työelämästä. Myös vaikkapa kaverikuvia erilaisissa tilanteissa voisi olla hauska ottaa.

Alla kuvat, jotka valitsin ja muokkasin myyntiin. Kuvat löytyvät mm. Shutterstockista ja Fotoliasta.
Karoliinan blogin löydä täältä.

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!