Kuvapankit kollaasi

Microstockr -ohjelmalla voit seurata kuviesi myyntitapahtumia kuvapankeissa

Kuvapankkien myyntejä voi olla välillä aika tuskaista seurata, varsinkin mikäli kuvia on myynnissä useissa eri kuvapankeissa. Onneksi tähän on olemassa kuitenkin apuvälineitä. Eittämättä paras ja monipuolisin tähän mennessä käyttämäni apuväline on Stock Performer -nettipalvelu, jota käsittelin lyhyesti aiemmassa kirjoituksessani.

Olen käyttänyt myyntimäärien seuraamiseen myös iPhonella toimivaa Microstockr-sovellusta, ja nyt tästä mobiilisovelluksesta on saatavilla versio myös Mac- ja Windows työasemille. Sovellus on tosin vasta beta-kehitysvaiheessa, joten joitakin kaatumisia ja muita oireita saattaa esiintyä.

Hyvä puoli tässä on se, että sovellusta saa toistaiseksi käyttää ilmaiseksi. Mobiiliversiossa on noin kymmenen euron suuruinen vuosimaksu, mutta jatkossa tuolla vuosimaksullla saa käyttää sekä mobiili-, että työpöytäversiota ohjelmasta, mutta lopullinen vuosimaksun suuruus jää nähtäväksi.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi täältä: http://microstockr.com/microstockr-pro

Käyttökokemuksia Microstockr Pro -sovelluksesta

Nopean testaamisen perusteella sovellus toimii juuri niin kuin olettaa sopii. Ensin pitää luoda tunnus sovelluksen käyttämiseksi, tämän jälkeen annetaan kirjautumistiedot eri kuvapankkeihin, ja sitten vain odotellaan, että sovellus latailee kuvien myyntitiedot eri kuvapankeista. Tässä saattaa kestää jonkin aikaa riippuen siitä, että kuinka paljon kuvia on myyty, mutta odotus palkitaan. Tiedot ovat helposti luettavissa ja sovelluksen käyttöliittymä on suorastaan pahuksen tyylikäs.

Sovelluksesta löytyy kuvien myyntitiedot sekä päivä-, viikko-, kuukausi-, että vuositasolla. Tämän lisäksi parhaiten myyvät kuvat on saatavilla samaan raporttiin koostettuna kaikista kuvapankeista. Tämä on todella kätevä tapa tutkia sitä, että minkä tyyppiset kuvat myyvät parhaiten missäkin kuvapankissa. Sovellus näyttää myös ajantasaista tietoa viimeisimmistä myynneistä koostettuna kaikista kuvapankeista.

Mikäli haluaa tietoa jonkin tietyn kuvan menestymisestä eri kuvapankeissa, myös tämä onnistuu helposti. Ohjelma vertaa kuvia ja löytää samat kuvat eri kuvapankeista. Tietyn kuvan myynnit saa siis kätevästi yhteenlaskettuna ja kuvapankeittain eriteltynä samaan raporttiin.

Tämä ominaisuus ei ilmeisesti vielä ole ihan valmis, koska testaamiani kuvia en saanut alla olevan kuvan mukaisesti raporttiin, vaan siinä näkyi ainoastaan yhden kuvapankin tiedot. Tämä voi tosin johtua myös siitä, että kyseisiä kuvia ei ole vielä alkaneen vuoden aikana myyty muualla. Pitänee jatkaa testailua.

Tuettuja kuvapankkeja saisi olla enemmän

Kirjoitushetkellä ohjelma toimii näiden
kuvapankkien kanssa.

Microstockr toimii tällä hetkellä 11 kuvapankin kanssa, ja joukosta löytyy tietenkin suurimmat ja suosituimmat. Sovelluksen mobiiliversio tukee kuitenkin selvästi suurempaa määrää eri kuvapankkeja, ja veikkaan että tilanne paranee kyllä ajan myötä työasemaversiossakin.

Stock Performerin tukemia kuvapankkeja on selvästi enemmän, mutta onhan se paljon vanhempi palvelukin, joten tämän ymmärtää.Tärkeimmät kuvapankit, kuten Shutterstock, Fotolia, Dreamstime ja iStock ovat joukossa mukana, mutta haluaisin listalle vielä ainakin 500px:n ja Alamyn. Mobiiliversiosta nämä kuvapankit löytyvät, joten eiköhän nekin saada vielä mukaan listalle.

Microstockr näyttää paljon erilaisia tilastoja, mutta ihan Stock Performerin tasolle se ei yllä. Eikä ehkä tarvitsekaan yltää. Stock Performer on aika kallis palvelu, ja toivoisinkin että Microstockr jäisi selvästi edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Siinä on kyllä ominaisuuksia tarpeeksi tällaiselle harrastelijalle, mutta ne jotka ammatikseen kuviaan kuvapankeissa myyvät, haluavat varmasti vielä tarkempia tietoja.

Olisi myös mukava asia, jos Microstockr toimisi Macin ilmoituskeskuksessa. Kuinka kiva olisikaan saada ilmoitus työpöydälle kaikkien kuvapankkien myyntitapahtumista. Yllättävää on se, kuinka hyvin tämä ohjelma toimii jo kehitysvaiheessa.

Ensimmäinen myyntitietojen tuonti jäi kesken joissakin kuvapankeissa, mutta kun käynnistin sovelluksen uudelleen, sain kaikki tilastot haettua. Kaatumisia ei ole tullut parin päivän aikana lainkaan. Hyvältä näyttää, odotan innolla lopullista versiota.

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!