Metallica sonisphere

Metallica – Sonisphere 2014

Oltiin pari viikkoa sitten kaverini kanssa Sonisphere -festareilla Hietsussa. Pääesiintyjänä festareilla oli Metallica, mutta lavalla nähtiin myös muita tunnettuja raskaan sarjan bändejä, kuten Slayer ja Danzig. Tai näki ne jotka näki, saavuimme nimittäin paikalle vasta hieman ennen Metallican vuoroa astua lauteille. Syy tähän oli tietenkin tuttu Suomen festarikesän surkea sää. Olisi ollut mukava viettää koko päivä kuunnellen reipasta rytmimusiikkia, mutta että sateessa? Ei sentään. Metallican keikka oli mahtava. Hevipapat oli mukavassa vireessä ja setti ei jättänyt toivomisen varaa.

Sitten asiaan. Menin festareille pieni Fujifilm X20 pokkari taskussa, hieman epävarmana siitä voisiko sellaista viedä alueelle. Festari-infossa luki, että järjestelmäkameroiden vieminen alueelle on kielletty. No eihän Fuji mikään järkkäri olekaan, mutta järjettömän hyvä kuvanlaatu yhdistettynä valovoimaiseen zoom-objektiiviin voisi olla syy poistaa sellaisen käyttäjä festarialueelta. X20 on juuri ja juuri niin pieni, että sen saa sullottua farkkujen etutaskuun, eikä sen vieminen alueelle tuottanut ongelmia.

Metallica on stage

Sateesta huolimatta tunnelma Metallican keikalla oli huipussaan.

Kuvaaminen onnistui ihan kohtuullisesti. Vielä paljon pidemmän putken olisin tietenkin halunnut mukaan, mutta Fujin 28-115mm kinofilmikokoa vastaava objektiivi on aika monikäyttöinen ja mukavan pienikokoinen. Olimme niin lähellä lavaa, kuin mikä suinkin tuntui järkevältä. Lavan edessä oli melkoista menoa ja melskettä, sinne olisi ollut turha lähteä kuvia ottamaan. Joitain kuvia olen rajannut jonkin verran ja kaikkia tietenkin säätänyt valotusta parhaan mahdollisen fiiliksen esiin tuomiseksi.

Keikan aikana satoi välillä aika reilustikin, ja joissain kuvissa pisarat näkyvät selvästi. Pyyhin niitä tämän tästä, mutta jossain vaiheessa huomasin, että ne luovat aika hienoja efektejä värivalojen kanssa. Pari kertaa annoin objektiivin kastua ihan kunnolla ennen kuvan ottamista.

Siinä alustus, annetaan kuvien kertoa lisää tunnelmasta. Sen verran sanon vielä, että kylläpä kerrankin lähti vaikut korvista ja paikat hampaista!

Katso kaikki Metallican keikkakuvat kuvagalleriasta.

4 kommenttia
 1. Unknown
  Unknown says:

  Ainakin neljällä Metskun keikalla on tullut aikojen saatossa käytyä ja kyllä se toimii aina. Äänetkin oli ulkoilmakonsertiksi erittäin hyvät. Hesarin artikkelin perusteella Sonispheret on aiempinakin vuosina ollut yleensä varsin kosteat festarit. Onneksi Teemu sai hienosti tunnelman taltioitua eikä tullut sen pahempi köhä polkiessa lähes tunnin sateessa ja viimassa takas himppeen :)

  Milläköhän Linnan herrat saisi houkuteltua seuraavan kerran tänne rannikkosuomeen? Oiskohan vaikka Jamesin exsä David yhä elämänsä vedossa?

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Oli tosiaan äänentoistokin kohillaan. Valittiin paikkakin siitä mikseripöydän vierestä, niin ihmekös tuo. Ei ole aikaisemmin tullut otettua kameraa mukaan keikoille, mutta tästä lähtien taidan 'sujauttaa' Fujin taskun pohjalle mukaan!

   Vastaa
 2. Eko
  Eko says:

  Vanhana 'musiikki-miehenä' ja vielä vanhempana 'kuvvajana' kuuntelin ja katselin.
  Mainio sarja – tunelmaa ja värejä…
  Ihastelin työtäsi…

  Vastaa
 3. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Kiitos, Eko!
  Joskus sitä miettii, että onko jo liian vanha tällaisiin kekkereihin. Mutta kun kerran paikalle pääsee, niin huomaa että yhä maistuu metelimusiikki. Ja valokuvaaminen on aina hauskaa, varsinkin tällaisissa tilaisuuksissa. Ihan helppoa se ei tosin ole. On pimeää, märkää, ihmiset tönii koko ajan ja joka puolelta…

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!