Orava

Luontokuvia takapihalta – kohteena orava

Eilen sattui niin sopivasti, että koiramme oli ajanut oravan puuhun. Vieläpä sellaiseen mäntyyn keskellä pihaa joka oli niin erillään muista puista, että orava rukka oli puussa jumissa. Ajattelin käyttää tilanteen hyödyksi ja kipaisin kameran sisältä ottaakseni muutaman kuvan kurresta ennen kuin komensin koiran loitommalle.

Päätin laittaa jokusen kuvan tänne blogiinkin, ettei sisältö mene aivan liian tekniikkapainotteiseksi. Tämä kyseinen luontokappale on minulle entuudestaan tuttu kaveri, ja luonnetta löytyy kuten kuvasta näkyy. Taisi reppana olla aika kiukkuisella päällä, kun koitti hätistellä sekä minua että koiraa pois puun juurelta!

Orava puussa tuiman näköisenä

 

 

En häirinnyt oravan arkisia askareita pitkään. Jonkun verran piti puuta kuitenkin kierrellä, että sain haluamani sivuvalon osumaan sopivasti oravan turkkiin. Muuten mitään ihmeellistä kikkailua ei kuvaamiseen suhteen ollut, talomme heijasti valoa sopivasti vastakkaisesta suunnasta kuin aurinko tarjoten lähes studiotason valaistuksen kohteeseen.

 

Eikös jokaisella luonnosta kiinnostuneella valokuvauksen harrastajalla ole pakolliset oravakuvat otettuina? En ole aiemmin kovin ahkerasti oravaa koittanut kuvata, mutta nyt kun tilaisuus tuli niin en voinut vastustaa kiusausta. Olkoon tämä sarja minun osuuteni oravakuvien suhteen. Hieno ja kuvauksellinen eläinhän se on. Miksi aina pitäisikään koittaa kuvata mahdollisimman vaikeasti tavoitettavia lajeja, kun näissä tutuimmissakin riittää haastetta?

7 kommenttia
 1. Eko
  Eko says:

  Orava on mukava kuvattava.
  Utelias ja terhakka.
  Hieno Kuva-Sarja.
  Valitettavasti meillä on Mökki-Ympäristön Oeavakanta vähentynyt.
  Yksi 'Kurre' tuossa on touhunnut…

  Vastaa
 2. Ari
  Ari says:

  Täällä maailman reunalla ei ole oravia… eikä ukkosta / salamointia , molempia haluaisin kuvata. Nooh leudommat talvet kuin siellä (golf) ja revontulia jatkuvasti…kaamos? Se on OK koska kesällä aurinko ei laske kolmeen kuukauteen. En valita, mutta hyvät kuvat otit.

  Vastaa
 3. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Kiitos kommenteistanne! Orava on tosiaan aika vilkas eläin, mikä vaikeuttaa sen kuvaamista. Toisaalta juuri siksi sen kuvaaminen on hyvää harjoitusta, ja uteliaisuuden vuoksi siitä saattaa saada hyviä poseerauskuvia.

  Vastaa
 4. Maarit
  Maarit says:

  Hienoja kuvia! Mukava kun jaoit. Itse en ole vielä järkkärin kanssa törmännyt oravaan, mutta se on tosi juttu että on kaunis eläin kuvattavaksi! :)

  Vastaa
 5. Pulmu
  Pulmu says:

  Olen samaa mieltä tuosta haastavuudesta. Kaupunkiluonnosta löytyy runsaasti kuvattavaa ja haastetta, jos vain haluaa. Turha on harrastelijan lähteä haaskojen kanssa karhua kuvaamaan, jos ei ole ihan pakko. Oravilla riittää luonnetta ja sen saaminen kuvaan on taitolaji. Komea sarja.

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!