Lightroom Mobile iPadille synkronoi valokuvat työaseman ja mobiililaitteiden välillä

Nyt se tapahtui. Adobe julkaisi huippusuositusta kuvien arkistointi-, ja käsittelyohjelma Photoshop Lightroomista mobiililaitteille optimoidun version. Tätä on uumoiltu tapahtuvaksi jo jonkin aikaa, ja kyllä uusi versio saa myös omat odotukseni vihdoin täyttymään.

Lightroom mobile vaatii toimiakseen Adobe Creative Cloud -jäsenyyden, joka on yhä saatavissa hintaan 12,29/kk. Jäsenyyteen kuuluu käyttöoikeus myös Photoshop CC, sekä Lightroom 5 -ohjelmiin, joista jälkimmäistä tarvitaankin Lightroomin mobiiliversion toimimiseksi. Taas tuli siis yksi syy lisää tilata Adobe CC -jäsenyys, ellei sitä ole jo aiemmin tilannut.

Lightroom mobile toimii täydessä synkronissa Lightroomin työasemaversion kanssa. Smart Preview -versiot valokuvista pitää olla kytkettynä päälle työasemaversiossa, jonka jälkeen kuvia voi katsella ja muokata myös iPadilla. Kaikki muutokset liikkuvat molempiin suuntiin siis tämän jälkeen automaattisesti. Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta!


Mobiiliversio sisältää paljon samoja ominaisuuksia kuvien käsittelyyn kuin työasemaversiokin. Kuvia on helppo nimetä ja lisätä niihin hakusanoja, valotuksen korjailut onnistuu, kuten myös kuvien rajaaminen ja suoristaminenkin. Ominaisuudet ovat arvatenkin kuitenkin rajatumpia, kuin Lightroomin työasemaversiossa ja ne on optimoitu kosketusnäytölle suunniteltuun käyttöliittymään sopiviksi.

IPadin oma kuvakirjasto on suoraan käytettävissä Lightroom Mobilessa. IPadilla otetut kuvat saa siis helposti käsiteltyä, ja Lightroom kirjaston kuvia voi tallentaa kuvakirjastoon tai jakaa helposti eri sosiaalisen median palvelujen kautta, vaikkapa Facebookissa.

Lightroom Mobile iPadillle on ladattavissa ilmaiseksi Applen Appstoresta:
https://itunes.apple.com/fi/app/adobe-lightroom/id804177739?l=fi&mt=8

Lisätietoja Adoben sivuilta:

http://feedly.com/k/1qftTIR

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!