Venice grand canal

Kuvia Venetsiasta

Päätin lähettää kuvapankkeihin kolmen kuvan sarjan Venetsiasta. Kuvia on toki paljon enemmänkin, mutta ajattelin koittaa jatkossa erilaisia teemoja muutaman kuvan sarjoilla ja katsoa kuinka hyvin erilaiset kuvat kelpaavat myyntiin, sekä meneekö jotain tietynlaista kuvaa ehkä kaupaksi erityisen hyvin.

Koitan näissä kuvissa kiinnittää erityistä huomiota kuvien väreihin. Värien kylläisyyttä ja kirkkautta on  säädetty hieman suuremmaksi kuin mitä normaalisti kuvissani on. Kuvapankeissa erittäin värikkäät kuvat näyttävät menevän hyvin kaupaksi. Kirkkaat värit saavat myös pienet ”thumbnail” -kuvat erottumaan massasta, ja kun kuvia selataan ruutukaupalla, on tällä erottumisella suuri merkitys.

Laiturilta otettu kuva oli väreiltään aika lattea ennen käsittelyä. Taivas oli tylsän harmaa, eikä etualan väritkään mitenkään loistaneet. Lisäsin kuvan etualalle Lightroomin Gradient -työkalulla hieman lämpimämmän valkotasapainon sekä tummensin taivasta jonkin verran saadakseni pilviin hieman eloa ja sävykkyyttä.

Tämä yksinkertainen kikka toi kuvan ihan uudelle tasolle, en aiemmin pitänyt sitä edes myyntiin sopivana. Olisi hienoa jos muutamalla hyvällä kikalla saisi aina ns. keskiverto-turistikuviin sen verran potkua, että niitä kehtaisi tarjota myyntiin.

Kuvien värisävyjen säätö on taitolaji, koska helposti tulee väännettyä saturaatio-nupista liiankin kovalla kädellä. Värien pitää olla sävykkäitä ja kirkkaita, mutta ne eivät saa pistää liikaa silmään. Lisäksi on tietenkin hyvä jos kuva on otettu siten, että eri väriset pinnat ovat selkeitä ja tasapainossa keskenään.

3 kommenttia
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Terve, ja kiitos kommentistasi. Värimaailmaan tuli kieltämättä uutta hohtoa jälkikäsittelyssä, toivottavasti arvosteluraatikin pitää tästä tyylistä. Olisi hienoa löytää "oma tyyli", joka erottuisi jollakin tapaa muista kuvista olematta kuitenkaan liian silmiinpistävä. Ehkäpä se voisi olla jotain tällaista. Pelkästään kameran avulla en taida muiden kuvista erottuvaa tyyliä osata luoda, kun en ole mikään ammattikuvaaja. Jotkut sen osaavat, ja hatun nosto heille!

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!