Kuvia kummitustalosta

Tämä talo löytyy ihan Hämeenlinnan keskustan tuntumasta, vaikka sitä ei ehkä kuvista arvaisi. Kyseessä on Pinellan huvila Verkatehtaan ja taidemuseon välissä. Se on 1900-luvun alussa rakennettu kolmikerroksinen puutalo, joka näyttää yövalaistuksessa aavistuksen verran aavemaiselta.

Oltiin taas yöaikaan liikenteessä kameroiden kanssa ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Tarkoitus oli kai kuvata kaupungin valoja ja mitä lie eteen sattuu. Päädyttiin lopulta Keinusaareen, jossa tämä pytinki sijaitsee. Eikä pois meinannut malttaa lähteä.

Tällaisten yökuvien ottamiseen saa tuhraantumaan aikaa ihan kohtalaisen paljon, koska valotukset on pitkiä ja kuvia pitää ottaa varmuuden vuoksi paljon. Parin ensimmäisen valotuksen jälkeen jo tiesin, että kuvista tulee juuri niin aavemaisia kuin toivoinkin.

Kummitustalo

Tämä talo löytyy Hämeenlinnasta kantakaupungin alueelta.

Ylempi kuva on minuutin valotusajalla otettu laajakulmakuva huvilasta tähtitaivasta vasten. Olisin mieluummin ottanut ainakin puolet lyhyempiä valotuksia, mutta silloin olisi kohina alkanut näkymään, koska herkkyyttä olisi pitänyt nostaa. Näin kuvasta tuli siisti, mutta tähtien liike taivaalla näkyy ja se häiritsee hieman.

Alakuva on talon toiselta puolelta, mutta ei ole mielestäni yhtä tehokas, koska rakennus on niin selvästi esillä. Yläkuvan salaperäisyys korostuu, kun puut ja kasvit koittavat peittää huvilaa näkyvistä. Kumpi kuva sinun mielestäsi toimii paremmin?

20140805-004850

8 kommenttia
 1. Pasi Lepola
  Pasi Lepola says:

  Erittäin mielenkiintoisia ja hienoja kuvia. Tässäpä olisi uuden projektin ideaa! Täytyypä "idea" omaan mietintämyssyyn hautumaan. Kohina ei itseasiassa kummitustalokuvissa haittaisi, mutta se ei saisikaan olla digikohinaa vaan wanhaa kunnon filmiraetta. :)

  Vastaa
 2. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Kiitos, Pasi. Kohina ei tosiaan kuvaa pilaisi, mutta koska laitan lähes kaikki kuvani myyntiin, olen tullut yliherkäksi kaikelle kohinalle. Nämäkin kuvat löytyvät mm. Shutterstockista.

  Nämä pitkät valotukset tuovat hämärän ajan kuviin uskomattoman paljon tunnelmaa, ja niitä on suhteellisen helppo kuvata vaikka se vaatiikin kärsivällisyyttä (mistäköhän sitä saisi lisää?)

  Vastaa
 3. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Joo siinä aika rannassahan tämä on, taitaa kuulua taidemuseon rakennuksiin. Vähän on puskan takana piilossa, mutta helppo löytää kuitenkin. Kuva on otettu ihan kävelytien varrelta.

  Vastaa
 4. JPK
  JPK says:

  Jännä juttu että yleensä valo karkottaa sen kummitustunnelman, mutta näissä kuvissa niin ei käykään. Ehkä se on juuri tuo kirkas "haamuvalo" joka sen tekee. Pikkukuvana itselleni toimii ylempi enemmän kammottavana, mutta kun klikkaa suureksi, alkaa alempikin näyttää suuruutensa ja juuri valoisuutensa vuoksi kolkolta. Näitähän saisi muokattua vielä moneen malliin ja vaikka mustavalkoiseksi myös.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Mustavalkoversio oli minulla aluperin ajatuksena, mutta värit toimivat tässä yllättävän hyvin, joten jätin kuvat värillisiksi. Pitää varmaan koittaa kuitenkin myös mustavalkosta. Tuo kirkas haamuvalo on muuten peräisin Hopeaseppien sillalla ajaneiden paloautojen vilkuista. Aina pitää olla hieman tuuriakin mukana…

   Vastaa
 5. Liplatus
  Liplatus says:

  Ylimmässä kuvassa on haamumaisempi tunnelma. Siinä on sellaista pehmoista häilyväistä piirtoa, valo passelimpi kuin alimmassa.
  Juu, kyllähän kasvustollakin on salaperäisyyttä loihtiva vaikutus.:-)

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!