Kirjoitetut vastaukset

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • vastauksena käyttäjälle: Yritys myyjänä kuvapankissa #9122
  Teemu Tretjakov
  Avainmestari

  Paha kysymys. Sen tiedän, että mahdollista tämä varmasti on, koska yrityksille on oma verotuslomakkeensakin. Mutta miten yrityksenä toimiminen eroaa yksityishenkilöstä? Ei välttämättä juuri mitenkään. Toivottavasti joku joka tietää, voisi myös kertoa sen täällä.

  vastauksena käyttäjälle: Miten maksut kuvista saa? #9111
  Teemu Tretjakov
  Avainmestari

  Pitää täyttää W-8BEN lomake (yksityishenkilöiden siis). Siihen täytetään oma osoite ja maa, ja jos pysyvä osoite on Suomessa, ei veroja Jenkkilään tarvi maksaa. Myös Shutterstockiin ja kaikkiin muihinkin kuvatoimistoihin, jotka toimivat rapakon takana, tämä tarvitaan. Ei ole kovinkaan vaikea juttu, vaikka ajatus tuntuu aluksi ehkä jotenkin hankalalta.

  Lisäksi pitää lähettää kuva henkilöllisyystodistuksesta tai ajokortista henkilöllisyyden varmentamiseksi. Eipä ole vaikea juttu sekään.

  vastauksena käyttäjälle: Miten maksut kuvista saa? #9076
  Teemu Tretjakov
  Avainmestari

  Kiva kuulla, että kuvien myyminen kiinnostaa. Rahat voi pyytää (vähän kuvatoimistosta riippuen) joko suoraan tilille IBAN-tilinumeroita ja pankkien BIC-koodeja käyttäen, tai shekillä, tai suoraan PayPal-tilille. Minä käytän PayPal -tiliä, koska se on mielestäni helpoin tapa ja koska jokaisesta kuvapankista rahat saa ainakin Paypal tilille, muissa maksutavoissa on vaihtelua. On myös helpompi seurata myyntejä, kun kakki tulot näkyvät samassa paikassa. Paypal tililtä rahat saa sitten siirrettyä helposti omalle pankkitilille.

  Kuvamyynnistä saadut tulot voi ilmoittaa veroilmoituksessa muina tuloina. Verottajalta saa kyllä varmasti apua siihen, että kuinka verot voi maksaa, jos on epäselvää.

  Hyvä että löysit tämän keskustelualueen, koitan ohjata kaikki kyselyt ja vastaukset jatkossa tänne, joten kannattaa seurata tämä palstan toimintaa. Yhdessä voimme luoda tästä kattavan tietopankin kuvien myymisestä kiinnostuneille.

  vastauksena käyttäjälle: Kuvapankkikysymys #8641
  Teemu Tretjakov
  Avainmestari

  Yleensä kuvapankit määräävät kuvien hinnan, ja hinnoissa saattaa olla suuriakin eroja kuvapankkien välillä. Kuvia myydään yleisesti myös ’isoina määrinä per kuukausi’ -tyyliin, kyseessä on silloin ns. subscribtion-myynti, jolla ostaja saa joka kuukausi ladata esim. 50 kuvaa kuvapankin kokoelmasta. Tällöin yksittäisen kuvan hinta jää hyvin alhaiselle tasolle.

  Poikkeuksena kuvatoimistoijen joukosta erottuu edukseen Pond5, joka antaa ensinnäkin kuvaajan hinnoitella itse kuvansa, ja lisäksi maksaa peräti puolet myyntihinnasta kuvaajalle. Siiä voisivat muutkin kuvatoimistot ottaa mallia.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)