Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #9075 Vastaa
   Sanna
   Vieras

   Hei!

   Suunnittelen kokeilevani kuvien myyntiä. Palstalla oli hyvin tietoa, kiitos siitä. Minua vielä mietityttää miten rahat tilitetään ulkomailta? Ja katsotaanko tulot verotuksessa ansiotyöksi eli miten ilmoitetaan verottajalle, jos sattuu jotain saamaan myydyksi.

  • #9076 Vastaa
   Teemu Tretjakov
   Avainmestari

   Kiva kuulla, että kuvien myyminen kiinnostaa. Rahat voi pyytää (vähän kuvatoimistosta riippuen) joko suoraan tilille IBAN-tilinumeroita ja pankkien BIC-koodeja käyttäen, tai shekillä, tai suoraan PayPal-tilille. Minä käytän PayPal -tiliä, koska se on mielestäni helpoin tapa ja koska jokaisesta kuvapankista rahat saa ainakin Paypal tilille, muissa maksutavoissa on vaihtelua. On myös helpompi seurata myyntejä, kun kakki tulot näkyvät samassa paikassa. Paypal tililtä rahat saa sitten siirrettyä helposti omalle pankkitilille.

   Kuvamyynnistä saadut tulot voi ilmoittaa veroilmoituksessa muina tuloina. Verottajalta saa kyllä varmasti apua siihen, että kuinka verot voi maksaa, jos on epäselvää.

   Hyvä että löysit tämän keskustelualueen, koitan ohjata kaikki kyselyt ja vastaukset jatkossa tänne, joten kannattaa seurata tämä palstan toimintaa. Yhdessä voimme luoda tästä kattavan tietopankin kuvien myymisestä kiinnostuneille.

  • #9110 Vastaa
   TMTPhotography
   Vieras

   Hei Teemu,

   Kiitos hyvästä postauksesta. Päätin laittaa kuvia myyntiin, mutta nyt kysyisin, miten olet hoitanut nuo Adobe Fotoliassa vaadittavat verojutut? Pitääkö suomalaisen myyjän täyttää mitä lomakkeita? Shutterstockissa näitä ei näköjään vaadittu.

  • #9111 Vastaa
   Teemu Tretjakov
   Avainmestari

   Pitää täyttää W-8BEN lomake (yksityishenkilöiden siis). Siihen täytetään oma osoite ja maa, ja jos pysyvä osoite on Suomessa, ei veroja Jenkkilään tarvi maksaa. Myös Shutterstockiin ja kaikkiin muihinkin kuvatoimistoihin, jotka toimivat rapakon takana, tämä tarvitaan. Ei ole kovinkaan vaikea juttu, vaikka ajatus tuntuu aluksi ehkä jotenkin hankalalta.

   Lisäksi pitää lähettää kuva henkilöllisyystodistuksesta tai ajokortista henkilöllisyyden varmentamiseksi. Eipä ole vaikea juttu sekään.

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Miten maksut kuvista saa?
Tietosi: