Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #7045 Vastaa
   Kyösti Helppi
   Vieras

   Määrittääkö kuvapankki sinne lähetetyn kuvan hinnan vai voiko itse vaikuttaa millään tavoin?
   Montako prosentti myyntihinnasta on kuvaajan osuus keskimäärin?

   YT, Köpi

  • #8641 Vastaa
   Teemu Tretjakov
   Avainmestari

   Yleensä kuvapankit määräävät kuvien hinnan, ja hinnoissa saattaa olla suuriakin eroja kuvapankkien välillä. Kuvia myydään yleisesti myös ’isoina määrinä per kuukausi’ -tyyliin, kyseessä on silloin ns. subscribtion-myynti, jolla ostaja saa joka kuukausi ladata esim. 50 kuvaa kuvapankin kokoelmasta. Tällöin yksittäisen kuvan hinta jää hyvin alhaiselle tasolle.

   Poikkeuksena kuvatoimistoijen joukosta erottuu edukseen Pond5, joka antaa ensinnäkin kuvaajan hinnoitella itse kuvansa, ja lisäksi maksaa peräti puolet myyntihinnasta kuvaajalle. Siiä voisivat muutkin kuvatoimistot ottaa mallia.

  • #10468 Vastaa
   Yasmina Bendris
   Vieras

   Hei!
   Minulla olisi kysymys.
   Onko myyntin menevillä kuvilla jokin tietty resoluutio vaatimus? Olen toistaiseksi suhteellisen keltanokka teknisissä asioissa mutta kiinnostusta oppimiseen sen edestäkin.
   Itselläni ei ole vielä hienoa järjestelmäkameraa mutta silmää kylläkin. Keräilen vanhempia kameroita ja haluaisin tehdä helpolta tuntuvasta ihanasta harrastuksestani mahdollisen lisätienesti tavan.
   Valokuvien myyminen kuvapankkeihin sekä printtaaminen ja painaminen vaatteisiin, asusteisiin, huonekaluihin ynnä muuhun olisi seuraava askel.
   Kiitos jo etukäteen ja ihan mahtavaa että tälläistä tietoa on saatavilla!
   Parhain tervesin,
   Yasmina Bendris

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Kuvapankkikysymys
Tietosi: