Talvimaisema yhdistelma kahdesta kuvasta

Talvimaisema yhdistelmä kahdesta kuvasta

Ensimmäsenä kuvankäsittelyaiheisena juttuna laitan tällaisen talvimaiseman, joka on yhdistelmä kahdesta eri kuvasta. Oikeastaan tämä syntyi ihan puoli vahingossa, kun testasin uutta Pixelmator-ohjelmaa ja sen tasojen säätömahdollisuuksia. Idea kuvaan on syntynyt jo joskus kauan sitten.

Ajatus oli tehdä kuva jossa on yhdistetty samaan maisemaan kaksi eri tunnelmaa. Tässä käyttämäni kuvat otin toimistohuoneeni ikkunasta kahtena eri päivänä ja kahden erilaisen sään vallitessa. Aurinkoisessa kuvassakin etualan kuuset ovat sopivasti varjon puolella, joten mahdollisuudet kuvien yhdistämiseen ovat olemassa.

Talvimaisema-yhdistelma-kahdesta-kuvasta

Tuumasta toimeen

Lumisadekuvan laitoin sellaisenaan galleriasivustolleni jo aiemmin, mutta tässä jutussa kuvaa käytetään aivan uudella tavalla. Homma meni yksinkertaisuudessaan siten, että ensin kopioin lumisadekuvan aurinkokuvan päälle omalle tasolleen, sen jälkeen tein pikamaskin gradient-työkalulla, jossa häivytin noin puolet kuvasta maskin alle. Tämän jälkeen poistin lumisadekuva-tasolta kaiken, jota maski ei peittänyt ja alta paljastui puolikas aurinkoisesta kuvasta. Oheiset kuvat ehkä havainnollistavat toimintatapaani.

Kuvat liitettyäni huomasin kuusien heijastavan taivaan sineä niin paljon, etteivät ne sopineetkaan yhteen lumisadekuvan kanssa. Tämän korjatakseni tein toisen maskin kuusia varten. Uuden maskin avulla pystyin muokkaamaan pelkästään kuusien värikylläisyyttä. Vähensin sinisen värin määrää kuusista ja säädin valotusta kuusien kohdalla hieman kirkkaammaksi. Lopuksi säädin vielä lumisadekuvan tason kirkkautta, jotta se sopisi valoisuutensa suhteen paremmin kuusien kanssa.

Lopputuloksena sain kuvan, jonka vasemmassa reunassa on sankka lumipyry ja oikeassa reunassa paistaa aurinko. Lisäksi kuvaan tuli mukavasti lisää kolmiuloitteisuutta ja jonkin verran lisää sävyjä.

Alkuperäinen auringonpaistekuva
Lumisadekuva kopioidaan edellisen päälle
Gradient työkalulla vedetäänn maski kuvaan
Yhdistämisen jälkeen kuuset jäivät turhan sinisiksi sopiakseen kuvaan
Uusi maski kuusia varten ja sinisen värikylläisyys pois

Ideaa voisi kehittää siten, että liittäisi tähän vielä yhden kuvan joka olisi otettu kesällä. Kesäkuvan liittäminen olisi kuitenkin haastavampi tehtävä, koska siinä ei tietenkään olisi lunta ja siirtymä kuvasta toiseen jäisi helpommin näkymään. Siirtymä jäi tässäkin kyllä jonkin verran näkymään ja sitä voisi vielä häivyttää ihan käsipelillä, mutta taidan tyytyä tähän tulokseen tällä kertaa.

2 kommenttia
 1. Ari
  Ari says:

  Mukava maisema avautuu työhuoneesi ikkunasta.
  Valokuvien manipulointi on antoisaa, varsinkin
  jos käyttää niissä omia kuviaan. Hyvin toteutettu
  saman näkymän muokkaus.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Kiitos kommentistasi. Ennen kaikkea kuvien muokkaus on hauskaa, vaikka arvostan kyllä suuresti myös kuvien aitoutta. Aika vähän tulee tehtyä näitä tällaisia pikselitason viilauksia, mutta joka kuvaa pitää aina jotenkin säätää. Se kuuluu mielestäni olennaisena osana valokuvaukseen nykyään.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!