Chart

Kehitysnäkymiä kuvien myyntimäärissä

Laitan vielä hieman lisää tilastotietoja kuvamyynneistäni. Osallistuin Stock Performerin järjestämään tutkimukseen, jossa he tutkivat microstock-kuvapankeissa kuviaan myyviä kuvaajia ja näiden myyntimääriä. Tutkimuksen tuloksena sain raportin, josta selvisi sijoittumiseni suhteessa muihin valokuvaajiin. Raportti on jaoteltu kuvapankeittain, mutta ikävä kyllä mitään yhteenvetoa ei raportissa ole saatavana. Jotain ajatuksia kuitenkin heräsi.

Ensimmäisenä kuvapankkien listassa oli Dreamstime. Otan sen esimerkiksi, koska se kuvaa aika hyvin tilannettani kaikissa kuvapankeissa keskimäärin. Tiedän, että en ole lähelläkään huippumyyjien tasoa, en vielä edes keskivertotasoa, mutta juuri siksi on tärkeää kaivaa tietoa omasta tilanteesta ja mahdollisista kehityskohdista.

Raportissa luki näin:

Thank you for opting in to the Stock Performer 2014 ranking. We have compiled this first report to give you an idea of where you stand revenue-wise compared to the average contributor. The ranking is among all users who opted in to this report. Together, they earned approx. $19,000,000 in 2014.
Report for Dreamstime 2014:
– You earned more in 2014 than 16.2% of users (83.8% of users earned more than you)- The next person above you in the ranking earned 42.6% more revenue than you- Your revenue growth between 2013 and 2014 is 129.25%. The average revenue growth is 28.28% => Your growth outperformed the average by 100.97 percentage points ! Congrats!

chart0-2015-01-29-23-07.jpg
chart11-2015-01-29-23-07.jpg

Eli tästä voidaan vetää seuraavanlaisia johtopäätöksiä: Ensinnäkin kasvuvaraa on reilusti, kuten arvelinkin, ja se on tietenkin erittäin hyvä asia. Ja toiseksi kasvu on ollut viime vuoden aikana todella hurjaa. Kuulostaa mielestäni erittäin lupaavalta! Suunta on aivan oikea ja vauhtiakin alkaa olemaan, pitää vain olla pitkäjänteinen ja määrätietoinen tekemisissään.

Pari juttua pisti muiden kuvapankkien kohdalla silmään. Fotolian myyntini ovat kasvaneet viime vuoden loppupuolella reilusti, kuten jossain yhteydessä olen jo maininnutkin. Tämä näkyy myös näissä tilastoissa. Myynnin kasvua oli edelliseen vuoteen verrattuna peräti 211%, ja se oli 167% kaikkien kuvaajien keskikasvua parempi.

Nurjalla puolella on vain iStock, jonka myynnit ovat jääneet surkealle tasolle verrattuna muihin kuvapankkeihin. Varsinkin subscription-myynnit kyntää tosi pahasti, mutta syytä tälle on vaikea löytää. En olisi niin huolissani, jos olisin varma, että kuvat eivät vain enää mene kaupaksi iStockissa. Kuitenkin tilastoja katsomalla näen, että varsinkin subscription-myyntejä on muilla kuvaajilla keskimäärin selvästi enemmän.

Teen parhaillaan iStockissa perusteellista remonttia kuvieni hakusanoihin, koska jotainhan on keksittävä. Keskustelufoorumilla olemme käsitelleet tätä hakusanoitusta ja niiden järjestyksen tärkeyttä eri kuvapankeissa viime aikoina jonkin verran. Taas sain huomata, miten tärkeä asia oikeiden hakusanojen lisääminen kuviin on. Se taito kannattaa opetella heti ja hyvin, niin säästyy tietojen korjaamiselta jälkikäteen.

 

2 kommenttia
 1. Vesku Airio
  Vesku Airio says:

  Hei kiitos Teemu mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Kuvapankit ovat todella mielenkiintoisia. Olen tutkinut hieman kuvien myyntejä parhailla myyjillä ja huippukuvaajilla, näyttäisi äkkiseltään siltä että 20 % kuvaajan kuvista vastaa 80 % kaikesta myynnistä (eli universaali 20/80 totuus toimii tässäkin).
  iStockphotolla kaikkiin kuviin on merkitty niiden "katselut" ja "lataukset", muilla pankeilla tätä tietoa ei taida olla käytössä?

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Parhaiten tienaavat kuvaajat tekevät microstock-kuvapankeissakin todella suuria summia. Ammattilaiset saavat tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia kuukaudessa. Niillä on omaa henkilökuntaa palkattuna, ja studiot ja muut systeemit viritettyinä. Että ihan niin pitkälle tässä vaiheessa lienee turha tavoitteitaan asettaa.

   Ainakin Fotoliassa on samalla lailla katselut ja lataukset merkittyinä joka kuvan kohdalle erikseen. Suosittelelen tutustumaan Stock Performer -nettisivustoon, jos tilastot kiinnostavat. Sitä kattavampaa tilastointia tuskin kukaan tarvitsee. :)

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!