Otterbox preserver

Kamerapuhelin vedenpitäväksi suojakotelon avulla

Otterbox Preserver on jämerä suojakotelo älypuhelimille. Iskujen ja pölyn lisäksi se suojaa myös vedeltä tehden puhelimesta vedenpitävän aina 2 metrin syvyyteen asti. Hankin suojakotelon koska halusin puhelimestani sään kestävän, ja ettei minun tarvitsisi pelätä sen rikkoutuvan kuvausreissuillani.

Kotelo on melko suuri ja ehkä hieman kömpelön näköinen laite, mutta se suojaa puhelinta todella tehokkaasti. Se on rakenteeltaan muovinen, ja muovi on erittäin tukevalaatuista. Kotelon avulla puhelin kestää pudotusta jopa 2 metrin korkeudelta asti, on täysin vedenpitävä, ja suojaa puhelinta myös pölyltä.

Lisääntyneen iskun-, pölyn-, ja vedenpitävyyden lisäksi halusin kotelon myös eräästä toisesta syystä, sen avulla nimittäin voi puhelinta käyttää myös vedenalaiskuvaamiseen. En vielä syystä tai toisesta ole tullut hankkineeksi vedenpitävää kameraa, ja sen hankkiminen taitaakin jääkin toistaiseksi. Käyttämäni iPhone 5S:n kamera on nimittäin niin laadukas, että veden alla otettuihin kuviin sen kuvalaatu riittää varmasti.

Kaikki puhelimen liitännät ja kosketusnäyttö, sekä kameran linssi on suojattu vedeltä ja pölyltä. Tämä asettaa kotelon suunnittelulle melkoisia haasteita, mutta kaikki seikat tuntuvat olevan mietitty loppuun saakka. Lataus- ja kuulokeliitännät ovat erillisten vedenpitävien luukkujen takana, joten niitä pystyy käyttämään kohtuullisella vaivalla, eikä koteloa tarvitse ottaa pois esimerkiksi lataamista varten. Pientä lisävaivaa luukkujen avaaminen kuitenkin aiheuttaa, koska ne ovat melko tiukasti suljettu, ja niiden käyttäminen vaatii pientä totuttelua.

Suurin yllätys minulle oli se, että iPhonen sormenjälkitunnistus toimii kotelon läpi moitteettomasti! sormenjälkianturin kohdalla on erittäin ohut kalvo, jonka ansiosta vedenpitävyys säilyy, mutta toiminnallisuudesta ei tarvitse tinkiä. Myös kaiuttimen ja mikrofonin edessä on vedenpitävät kalvot. Nämä eivät voi olla täysin vaikuttamatta äänen laatuun, ja mikäli puhelimen äänenvoimakkuus on säädetty kovalle, kuuluukin puheäänessä pientä kalvon aiheuttamaa särinää. Tämä on kotelon ainoa löytämäni heikkous, ellei puhelimen suurentunutta kokoa lasketa sellaiseksi.

Yhteenvetona voisin todeta olevani erittäin tyytyväinen Otterboxiin. Sen ulkomuoto luo kovat ennakko-odotukset, jotka täyttyvät täysin kotelon ominaisuuksien ja nerokkaan suunnittelun ansiosta. Aika näyttää miten kotelo kestää, ja tuleeko puheäänen laatu koteloa käytettäessä haittaamaan päivittäistä käyttöä. Metsään mennessäni kotelo tulee tästä lähtien aina mukaan.

 

Otterbox Preserver ominaisuudet

  • Rakenne: Kaksiosainen, osat napsautetaan yhteen
  • Suojaus: Iskun-, pölyn, ja vedenkestävä
  • Tuetut puhelinmallit: iPhone 5 & 5S, Samsung Galaxy S4 & S5
  • Muuta: Mukana kuljetusta helpottava säädettävä kaulanauha
  • Hinta: n.90€ mallista riippuen

Otterboxit voit tilata suoraan kotiisi täältä: Otterbox Preserver, kaikki mallit

Testasin nopeasti vedenpitävyyttä keittiön altaassa, ja otin samalla muutamia tuotekuvia. Nyt odotan innolla kesää, että pääsen kokeilemaan kuvaamista uimareissuilla. Vai pitäisiköhän oikein lähteä snorklausmatkalle jonnekin etelän aurinkoon?

 

Kuvia kotelosta ja sen vedenpitävyyden testaamisesta

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!