Joulukortti omasta valokuvasta

Joulukortti omasta valokuvasta – Helppo juttu?

Alkaa olla se aika vuodesta, kun laitetaan pillit pussiin joksikin aikaa ja rauhoitutaan Joulun viettoon. Jouluvalmisteluihin on jo laitettu kaikki loput voimavarat, eikä onneksi enää edes ehdi tekemään juuri mitään. Muun hässäkän keskellä tuli otettua kuvia joulukortteihin, eikä sekään ollut ihan vain sormia napsauttamalla tehty.

Joulukorttien tekeminen omista valokuvista on tullut erittäin suosituksi tavaksi muistaa lähimmäisiä ja sukulaisia. Eikä ihme, että käytännössä kaikki valokuvien tulostuspalvelut tarjoavat mahdollisuuden lisätä itse otettu valokuva valmiiseen korttipohjaan. Valokuvaamista harrastavilla on tietenkin rima asetettu korkealle, eikä mikään suoralla salamalla otettu räpsy kelpaa. Eli tiedossa on joka joulu yksi asia lisää hoidettavana.

Tänä jouluna päätin taas paneutua asiaan hieman enemmän kuin aiempina Jouluina. Tuli hankittua taustakangas, salamalaite, sofbox ja muuta oheissälää. Kotiin piti rakentaa oikein studio valokuvan ottamista varten. Lampaantalja ja joulukoristeet toimivat rekvisiittana ja kun kaikki oli valmista, piti vain tonttu nostaa keskelle kuvaa ja pyytää häntä näyttämään nätiltä…

Oikein rauhallista Joulua kaikille!

 

Mutta ei tuollaisen vuoden vanhan taaperon paikallaan pitäminen ole kovin helppoa. Joulukoristeen kiinnostivat vain hetken, ja niitäkin tutkitaan pääasiassa leuka kiinni rinnassa. Seuraavaksi alkoi jo tonttulakki hiostamaan ja se piti saada pois. Ota siinä sitten kuvia! Ylläoleva kuva on yksi sarjan hauskimmista, vaikka ei päätynytkään lopulliseen korttiin. Se kuitenkin kuvaa hyvin sitä yrityksen määrää, joka kuvan ottamista varten tarvitaan.

Haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia blogini lukijoita menneestä vuodesta. Digikuvaaja.net aloitti noin vuosi sitten, ja olen oikein tyytyväinen lukijoiden aktiivisuuteen juttujen kommentoinnin suhteen. Toivottavasti ensi vuodesta tulee vielä vilkkaampi, paljon juttuja on ainakin luvassa.

Nyt oikein mukavaa Joulua ja Uutta Vuotta kaikille!

-Teemu

6 kommenttia
 1. Jaska Partanen
  Jaska Partanen says:

  Jossain näin jutun, jossa kuvaaja oli kiinnittänyt kameraansa jotain kivaa millä sai lapsen huomion kääntymään puoleensa. Että eikun "lelua" kehittelemään ja hyvää joulua! Kiitos paljon myös hienoista jutuista blogissasi.

  -jaska

  Vastaa
 2. Eko
  Eko says:

  Kiitos mukavista blogi sivuista ja mainiosta neuvoista.
  Jatketaan ja tapaillaan…

  Hyvää ja Rauhallista Joulua.
  Eko

  Suomen/Lappi/Kuusamo/Pakkanen…!

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!