Kuvankaappaus kello ..

DxO Film Pack v3.0 on nyt ladattavissa ilmaiseksi!

Ilokseni voin kertoa kaikille Digikuvaaja.netin lukijoille, että DxO ja Sony ovat yhdessä laittaneet suositun DxO Film Pack -filmisimulaatio-ohjelmiston ilmaiseksi jakoon. Versio on tosin vain toiseksi uusin, eikä sitä ole mahdollista päivittää uudempaan versioon, mutta mukava paketti silti on kyseessä.

Asiasta kuultuani sujahdin ripeästi koneelle testaamaan ja lataamaan ohjelmaa. Totta se on, sähköpostiosoitteensa antamalla saa viestin, jossa on sarjanumero ohjelmiston rekisteröintiä varten, sekä linkki josta ohjelman voi ladata. Erinomaista!

Erilaisten filmityyppien valinnan lisäksi DxO Film Packista löytyvät normaalit säädöt
valotuksen ja värikylläisyyden säätöön.

 

DxO Film Pack lyhyesti

DxO Film Pack näyttää olevan ihan ammattimaisen oloinen ohjelma, jolla voi matkia eri filmien sävytoistoa ja rakeisuutta. Mukana on myös mustavalkofilmit, joten mikäli mustavalkokuvien tekeminen kiinnostaa, mutta aika ei riitä opettelemaan alan kaikkia hienouksia, niin tällä ohjelmalla syntyy uskottavan näköiset mustavalkokuvat todella helposti.

Ohjelma sisältää varsinaisen työpöytäversion (Windows tai Mac) lisäksi pluginit Lightroomiin, Apertureen ja Photoshoppiin, joten ohjelman käyttö on todella sujuvaa ja helppoa. Ohjelman alareunassa juoksee lukuisia eri filmityyppejä, ja jokaisen kohdalla näkyy pieni esikatselukuva valmiista kuvasta. Filmin valinta on siis erittäin visuaalista, eikä filmien ominaisuuksia tarvitse välttämättä tuntea entuudestaan. Tosin haittaakaan siitä tuskin on.

Filmin valitsemisen lisäksi kuvalle voi tehdä yksikertaisia säätöjä valotukseen ja värikylläisyyteen, sekä valitun filmin vaikutuksen voimakkuutta ja rakeisuutta voi säätää. Ohjelma on helppokäyttöisin kuvankäsittelyohjelma, jota muistan koskaan käyttäneeni, joten väittäisin sen sopivan myös ihan kuvankäsittelyään aloittelleville käyttäjille. Kiinnostuneiden kannattaa käydä lataamassa ohjelma mahdollisimman pian, tarjous on kuulemma voimassa lokakuun loppuun saakka. Ja kertokaapa mitä tykkäätte ohjelmasta!

Lisätietoa: The Online Photographer – DxO Film Pack for free

2 kommenttia
 1. Pasi Lepola
  Pasi Lepola says:

  Mielenkiintoista, täytyypä laittaa lataukseen. Itse olen käyttänyt Lightroomissa VSCO:n filmisimulaatiota, täytyypä pistää pienet vertailut pystyyn…

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Siver Efex Pro:ssa on myös mahdollista simuloida eri filmejä mustavalkokonversion yhteydessä. Tiedä sitten, mikä noista olisi paras. Pieni vertailu olisi kyllä paikallaan.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!