Jari mutta smaller

Digikuvausryhmän tavoite toteutuu: valokuvanäyttely Galleria Johannaan!

Liityin viime keväänä parin kaverin kanssa Harvialan kartanolla kokoontuvaan digikuvaajien innokkaaseen harrastajaporukkaan. Ryhmämme järjestää nyt yhteisnäyttelyn Harvialan kartanon tiloissa, ja sen avajaiset ovat tällä viikolla. Alla lisää tietoa tapahtumasta.

Digikuvausryhmän tavoite toteutuu: valokuvanäyttely Galleria Johannaan!

Harvialan kartanolla alkoi keväällä kokoontua digivalokuvauksesta kiinnostuneiden ryhmä. Ryhmä sai alkunsa, kun Riku Onttonen tiedusteli kartanon kehityshankkeen vetäjältä Sirpa Haapaojalta, että onko sinne kartanolle tulossa digikuvauskurssia. Vastaus oli ”Ei ole vielä ollut suunnitelmissa, mutta tule miettimään asiaa.”

Tuloksena tapaamisesta teimme tiedotteen paikallislehteen sekä facebookiin kutsun kiinnostuneille. Heti ensimmäisessä tapaamisessa 19 eri ikäistä ja eri tavoin kuvauksesta innostunutta harrastajaa määritteli, mitä haluaisi oppia ja kuvata. Ryhmä kokoontui keväällä ja jälleen syksyllä useita kertoja, kesä oli aktiivista kuvausaikaa. Valokuvausoppia jaettiin vertaistuella ja ammattilaisten ohjauksessa, ryhmän jäsenet tekivät yhteisiä kuvausretkiä ja kartanolla pidettiin kuvaustuokioita.

Varsin usein valokuvat jäävät tiedostoiksi koneelle tai puhelimen muistiin ja vain harvoin niistä tulee teetettyä kuvia, varsinkaan suurikokoisia, mietittyjä vedoksia. Kartanon digikuvausryhmä määritteli tavoitteekseen, että kuvaustekniikan, kuvasommittelun, kuvankäsittelyn ja muiden tietoiskujen ja kesän kuvausrupeaman jälkeen kukin teettää valitsemistaan kuvista ammattimaisen vedoksen.

Tavoite toteutuu: kaksitoista kuvaajaa tuo nyt kuvansa nähtäville Galleria Johannaan. Luonto, ihmiset ja upeat maisemat ovat aiheina näyttelyssä, joka on avoinna aina tammikuun loppuun saakka.

Ryhmä jatkaa opintopiirinä ja näyttely kiertää vuonna 2016 muissa näyttelytiloissa. Myös uudet, kuvauksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan ryhmään!

Digikuvaryhmän näyttely avataan Galleria Johannassa 17.12.2015 klo 17:30.
Ilta jatkuu klo 18:30 Konttorin musaklubina: ”Pelimannit kartanolla” säestävät jouluaiheisia yhteislauluja.

Kuva: Jari Mutta

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!