Canon eosd

Canon EOS 7D sai lisää ominaisuuksia firmware v2.0 julkistuksen myötä

Kesällä julkistettu ohjelmistopäivitys Canon EOS 7D:lle on nyt ladattavissa Canonin sivuilta. Päivitys lisää tukun uusia ominaisuuksia jo muutaman vuoden ikään päässeeseen kamerarunkoon. Uusia ominaisuuksia ovat mm. parannetut sarjakuvausominaisuudet, käyttäjän määriteltävissä olevat Auto ISO arvot, sekä tuki Canonin GP-E2 GPS vastaanottimelle.

On hyvin erikoista, että Canon on päättänyt jatkaa 7D:n elinkaarta julkaisemalla näin mittavan ohjelmistopäivityksen kameraan. Netissä onkin herännyt paljon kysymyksiä ja epäilyjä siitä, että onko huhuttu 7D Mark II tulossa lainkaan, vai onko ehkä sen julkistusta lykätty eteenpäin? Tai ehkäpä tämä on keino saada vanhaa mallia yhä kaupaksi, vaikka uusi malli on jo kohta oven takana.

Olipa syy mikä hyvänsä, minulle sillä ei ole mitään merkitystä. Olen erittäin iloinen päivityksestä ja lataan sen hymyssä suin kameraani. Päivitys on todella merkittävä parannus ja mikä parasta, se ei maksa mitään.
Lisää uutisesta: Digital Photography Review

Firmware-päivityksen voit ladata täältä: Canon EOS 7D firmware 2.0.0Yllämainituilta Canonin päivityssivuilta lainattu lista uusista ominaisuuksista:

1. Pidentää jatkuvan kuvauksen maksimijaksoa. JPEG suuri/tarkka: noin 94 (126) kuvaa *1 -> noin 110 (130) kuvaa *2 RAW: noin 15 (15) kuvaa *1 -> noin 23 (25) kuvaa *2 RAW+JPEG suuri/tarkka: noin 6 (6) kuvaa *1 -> noin 17 (17) kuvaa *2 *1 Luvut perustuvat Canonin testausstandardeihin (ISO 100 ja normaali kuva-asetus), kun käytössä on 4 Gt:n kortti. Suluissa olevat luvut ilmaisevat kuvien enimmäismäärän 4 Gt:n Ultra DMA (UDMA) -kortilla ja perustuvat Canonin testausstandardeihin. *2 Luvut perustuvat Canonin testausstandardeihin (ISO 100 ja normaali kuva-asetus), kun käytössä on 8 Gt:n kortti. Suluissa olevat luvut ilmaisevat kuvien enimmäismäärän 128 Gt:n Ultra DMA (UDMA) -kortilla ja perustuvat Canonin testausstandardeihin.

2. Tukee GPS-vastaanotinta GP-E2 (lisävaruste).
3. Lisää suurimman automaattisen ISO-herkkyyden asetuksen.
4. Lisää kuvien RAW-käsittelyn kamerassa.
5. Lisää pikavalintatoiminnon kuvien toistoon.
6. Lisää luokitustoiminnon.
7. Lisää mahdollisuuden muuttaa JPEG-tiedostojen kokoa.
8. Lisää äänentallennustason manuaalisen säätötoiminnon.
9. Lisää mahdollisuuden asettaa tiedostonimet vapaasti.
10. Lisää mahdollisuuden säätä aikavyöhykettä.
11. Kasvattaa suurennettujen kuvien vieritysnopeutta.
12. Korjaa ilmiön, jossa suljin toimii hitaasti, kun ulkoista salamaa käytetään salaman laukaisemiseen useasti peräkkäin.
13. Korjaa Exif-videotiedostojen väriavaruustiedot.

2 kommenttia
 1. Hannerika
  Hannerika says:

  Mulla on tuo kamera hankintalistalla heti talon ostamisen jälkeen, eli varmaan tuossa loppuvuodesta. Ilmeisen hyvä kamera ja päivityskin tuli aika sopivasti!

  Vastaa
 2. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Olen ollut varsin tyytyväinen kameraan, joten voin kyllä suositella sitä. Jos maltat odottaa Mark II:n julkaisuun asti, niin voit saada vanhan mallin hieman halvemmalla. Päivitys onnistui hyvin ja sarjakuvaus on nyt todella uskomatonta, vaikka ei se huonolla tasolla ollut alunperinkään.

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!