Canon EOS 7D Mark II – Uusi Canonin supernopea DSLR

Vihdoinkin näimme tämän kauan odotetun uutuuden Canonilta. Canon EOS 7D Mark II on nyt todellisuutta. Ei sillä, että olisin kuola poskella jo kauankin odotellut tätä, mutta alkuperäisen 7D:n omistajana kieltämättä kiinnostaa, mitä uusia herkkuja kameraan on keksitty.

Lueskellessani ominaisuuslistaa läpi, muutama ihan kiinnostava asia pomppasi esille. Sarjakuvausominaisuudet ovat nyt sellaisella tasolla, että vaikea olisi enempää pyytää. 10 kuvaa sekunnissa on ihan kova saavutus yli 20 megapikselin kennolla varustetussa kamerassa. Ja sitten se tarkennusautomatiikka: 65 tarkennuspistettä, joista jokaikinen on ristikkäistä tyyppiä! Ja viimeisenä itselleni erittäin tärkeänä asiana mainittakoon tuo pieni vipunen tuossa tattiohjaimen vieressä. Sillä vaihdetaan automaattitarkennuksen tilaa. Nerokasta!
Tämä on mielestäni kiinnostavin APS-C -kennolla varustettu kamera, mitä tällä hetkellä on markkinoilla. Siltikään en usko sellaista hankkivani (ainakaan toistaiseksi), koska uskon pärjääväni 7D:llä vielä pitkään. Annetaan hintojen hieman laskea ainakin ensin. Se seikka, että kyseessä on ”vain” ns. kroppikennolla varustettu kamera, ei minua kuitenkaan haittaa pätkääkään. Päinvastoin, pienemmästä kennosta on jopa hyötyä maisema- ja luontokuvauksessa, jotka minua kuitenkin eniten kiinnostavat.

Lehdistötiedote:

Nopea, nopeampi, Canon EOS 7D Mark II [15.9.2014]

Tänään julkaistu Canon EOS 7D Mark II -järjestelmäkamera tallentaa tilanteet, joiden ikuistamiseen muut kamerat eivät pysty. Kamerassa yhdistyvät EOS 7D -kameran arvostetut ominaisuudet ja EOS-1D X -ammattilaiskameran tekniikka. Uutuusmallin tehokkuus ja suorituskyky mahdollistavat nopeiden tilanteiden tallentamisen.
EOS 7D Mark II ylittää suorituskyvyssä edeltäjänsä. Kamera tallentaa peräti 10 kuvaa sekunnissa (fps) ilman resoluution heikentymistä. Uuden 65 ristikkäistyyppisen tarkennuspisteen automaattitarkennusjärjestelmän  ja kahden DIGIC 6 -prosessorin ansiosta EOS 7D Mark II asettaa uuden vertailukohdan nopeudelle ja suorituskyvylle.
Kamerassa on uusi 20,2 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS-kenno, jonka aito ISO-herkkyysalue on 100–16 000. Alue on laajennettavissa arvoon ISO 51 200 asti. Suuriresoluutioinen 150 000 pikselin RGB+IR-mittausanturi ja innovatiivinen välkkymisen tunnistus tuottavat kauniisti valottuneet kuvat. Kamera on täydellisesti sovitettavissa omaan kuvaustapaan, sillä käytettävissä on mukautettavia säätimiä ja uusi noin 100 %:n peiton tuottava etsin. Ammattitasoiset videokuvausominaisuudet, kuten reaaliaikainen pakkaamaton HDMI-siirto ja Dual Pixel CMOS AF -kennotekniikka, auttavat EOS 7D Mark -kameran käyttäjiä löytämään uusia luovia kuvaustapoja.

10 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla

EOS 7D Mark II sopii erinomaisesti nopeiden tilanteiden kuvaamiseen, sillä sen jatkuvan kuvauksen nopeus on 10 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla. Tästä on osaltaan kiittäminen uutta sulkimen ja peilin käyttömekanismia, joka kestää peräti 200 000 sulkimen käyttöjaksoa.
Erinomaista reaktionopeutta täydentää todella ripeä 65 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, joka lukkiutuu kohteeseen herkästi ja tinkimättömän tarkasti. Luokkansa edistyneimmän järjestelmän jokainen tarkennuspiste on ristikkäistyyppinen¹ ja keskimmäinen piste kaksoisristikkäistyyppinen valovoimalla f/2,8 ja valaistukseen EV –3 asti. Tämä mahdollistaa vertaansa vailla olevan tarkkuuden kaikissa valaistusoloissa ja kaikilla kohteilla. EOS 7D Mark II -kameran tarkennusjärjestelmä voidaan räätälöidä samanlaisessa valikossa kuin EOS-1D X -kamerassa, mikä antaa vapaat kädet herkkyyden ja kohteen seurannan asetuksille. Uudella tarkennustilan valintavivulla voidaan vaihtaa AF-alueen tilaa irrottamatta katsetta etsimestä.

Selkeys, tarkkuus ja värit omaa luokkaansa

Tapahtuipa kuvaaminen sisä- tai ulkotiloissa, luonnonmukaisessa tai keinotekoisessa valaistuksessa, tasainen ja tarkka valotus saavutetaan uudella 150 000 pikselin RGB+IR-mittausanturilla. Infrapunavalon ja välkkyvän valon tunnistus nähdään nyt ensimmäistä kertaa EOS-kamerassa. Uusi välkkymisen tunnistus varmistaa, että kuva otetaan vasta sitten, kun valaistustasot ovat kirkkaimmillaan. Toiminto analysoi valonlähteen ja tunnistaa välkkyvän valon, jota silmä ei havaitse.  Mittausanturia täydentävät EOS-1D X -kamerasta tutut EOS iTR AF- ja AI Servo AF III -tekniikat varmistaen tarkan kohteenseurannan.

Elokuvamaiset videot

EOS 7D Mark II -kamerassa on uusia ammattitason videokuvausominaisuuksia. Dual Pixel CMOS AF -tekniikka huolehtii siitä, että automaattitarkennus toimii sujuvasti ja tarkasti. Ensimmäistä kertaa EOS-kameroissa sekä Movie Servo AF -toiminnon nopeutta että seurantaherkkyyttä voidaan mukauttaa, mikä tehostaa tarkennustehosteiden hallintaa ja siirtymistä kohteesta toiseen. Myös ohikiitävät tilanteet voidaan tallentaa Full HD -laadulla ja kuvataajuuksilla 24p–60p, joten liike on sujuvaa ja hidastustehosteet tyylikkäitä.
EOS 7D Mark II -kameralla kuvatut otokset istuvat saumattomasti olemassa olevaan videotyönkulkuun, sillä otokset voidaan siirtää ulkoisiin tallentimiin pakkaamattomana (4:2:2) HDMI-siirtona. Lisäksi EOS 7D Mark II -kamerassa on uudet mikrofonin ja kuulokkeen liitännät sekä hiljainen ohjaus, joka estää toimintojen äänten tallentumisen asetuksia muutettaessa. Näin äänentallennus tapahtuu ammattilaadulla kaikenlaisessa kuvaamisessa.

Vaativiin olosuhteisiin

EOS 7D Mark II -kamerassa on parannettu sääsuojaus ja kestävä magnesiumseosrunko, joten kameralla voi kuvata myös kaikkein vaativimmissa olosuhteissa. Lisäksi sisäänrakennettu GPS ja digitaalinen kompassi auttavat jäljittämään kuvausmatkaa. EOS 7D Mark II -kameraan on saatavilla useita lisävarusteita, mukaan lukien uusi akkukahva, joka mahdollistaa pitkän ja luotettavan kuvaamisen.

EOS 7D Mark II -kameran tärkeimmät ominaisuudet:

 • Ohikiitävien tilanteiden tallennus
 • Näyttelylaatuiset kuvat
 • Mukautettavissa omaan työskentelytapaan sopivaksi
 • Uusia tapoja kuvata luovasti
 • Elokuvamaiset videot
 • EOS 7D Mark II on saatavilla marraskuussa. Runko svh 1950 euroa.
1 reply
 1. Anonyymi
  Anonyymi says:

  Hei. Mielestäni eräs puute on kääntyvän näytön puuttuminen tuossa, kuten muissakin varsinkin kalliimmissa malleissa on. Tämä on etenkin video- sekä tähtikuvauksessa erittäin hyödyllinen ominaisuus. Itselläni on kokemusta hieman tähtikuvauksesta ja siinä asennot voivat olla hankalia johtuen siitä kun kuvataan zeniitissä olevia kohteita. Välillä on ollut niin vaikea asento, että yksinkertaisesti etsimeen katsominen on ollut mahdotonta. Tämä riippuu paljon siitä millainen kaukoputki tai jalustasysteemi on. Joten kysynkin että millaisia näyttöjä on saatavilla lisävarusteena näihin järkkäreihin joissa ei ole kääntyvää näyttöä? Ja mikä on hintahaarukka näillä?

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!