Canon eos d

Canon EOS 70D tuo uuden automaattitarkennustekniikan videokuvaajille

Canonin uusin järjestelmäkamera pitää sisällään pitkästä aikaa jotain aivan uutta tekniikka. Kameran sisältä löytyy kenno, jonkalaista ei ole muissa kameroissa vielä nähty. Uudessa 20,2 megapikselin APS-C -koon kennossa jokaiseen kuvapisteeseen on liitetty kaksi valodiodia, joita käytetään automaattiseen vaihetarkennukseen.

Tämä mahdollistaa automaattitarkennuksen käytön videokuvaa takanäytöltä kuvattaessa. Käytännössä siis on mahdollista kuvata videokuvaa automaattitarkennuksen seuratessa kohdetta ilman näkyvää tarkennuksen nykimistä, aivan videokameroiden tapaan.

Canon EOS 70D on videokuvaajan unelma.

 

Uuden lähinnä videokuvaukseen keskittyvän tekniikan lisäksi kamerassa on yhdistetty parhaita ominaisuuksia muista Canonin DSLR-kameroista. 7D:stä tuttu 19 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä on nyt laitettu mukaan, ja kameran takaa löytyy sama kääntyvä kosketusnäyttö, joka nähtiin jonkin aikaa sitten julkaistussa 700D:ssä.

Sarjakuvaus onnistuu hulppealla 7 kuvan sekuntivauhtilla ja kuvaprosessori on 5D Mark III:sta tuttu Digig 5+. Myös Canonin huippumalleista tuttu tarkennuksen mikrosäätö on nyt mukana tässä hieman edullisemmassa mallissa. Sisäänrakennettu Wi-Fi mahdollistaa etsinkuvan tarkkailun vaikkapa älypuhelimen ruudulta aivan kuten 6D:ssä. Melkoinen paketti on siis kyseessä, ominaisuuksia piisaa takuulla vaativammallekin kuvaajalle.

Kamera tulee kauppoihin elokuun lopulla 1250 euron hintaan. Kittilinssin kanssa hinta on puolentoista tuhannen euron luokkaa.

Ulkoisesti EOS 70D on hyvin lähellä edeltäjäänsä.

 

Canon EOS 70D tärkeimmät ominaisuudet:

 • 20.2 megapikselin APS-C ’Dual Pixel CMOS AF’ -kenno
 • DIGIC 5+ prosessori
 • Herkkyysalue ISO 100-12800, 25600 laajennettuna
 • sarjakuvaus 7 kuvaa sekunnissa, 5 JPEG / 16 RAW -kuvaa
 • FullHD 1080p30 videokuvaus, mikrofoniliitäntä
 • 19 pisteen automaattitarkennus
 • 63 alueen iFCL -mittaus
 • Kääntyvä 3 tuuman kosketusnäyttö 3:2 kuvasuhteella
 • Sisäänrakennettu Wi-Fi
 • Salamalla voidaan ohjata muita Canonin salamalaitteita langattomastiLisätietoja ja testejä: Dpreview.com: Canon 70D

3 kommenttia
 1. Pasi Lepola
  Pasi Lepola says:

  Mielenkiintoinen kamera, pitäisköhän hommata 6D:n rinnalle kunhan tuon ja 18-135 STM:n kittipaketin hinta vähän laskee. :) Olisi varmasti näppärä paketti ulkomaan matkoille.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Jep. Paitsi että nimenomaan ulkomailla olisi GPS kiva olla olemassa, mutta sitä ei tässä kamerassa jostain syystä ole. Pitänee odotella 80D:tä…Onneksi siinä sun 6D:ssä on GPS, olen siitä ehkä jopa hieman kateellinen. ;)

   Vastaa
  • Pasi Lepola
   Pasi Lepola says:

   Totta, erikoinen ratkaisu jättää GPS pois. No, Canonin täytyi joitain ominaisuuksia jättää pois, jotta 7D Mark II:lle saadaan kovemmat speksit. :)

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!