Eosd f

Canon EOS 6D – Full Frame kamera, jossa Wi-Fi ja GPS-vastaanotin!

Kuten jo arveltiinkin, niin Canon julkisti uuden EOS 6D järjestelmäkamerarungon 20,2 megapikselin täyden kinokoon kennolla ja sisäänrakennetulla Wi-Fi-lähettimellä sekä GPS-vastaanottimella varustettuna. Aikamoinen paketti siis on kyseessä. Kamera on kuitenkin ominaisuuksiinsa nähden erittäin pieni, ollen vain normaalin APS-C kennolla varustetun kamerarungon kokoinen.

Sisäänrakennettu langaton wlan-verkkolähetin mahdollistaa esimerkiksi kuvien siirtämisen langattomasti vaikkapa älypuhelimeen tai tablet-tietokoneeseen. Tämä on mukava tapa lähettää kuvia vaikkapa lomamatkan aikana hotellihuoneesta ilman tietokonetta, pelkällä puhelimella. Lisäksi Canon on valmistanut ilmaisen ohjelman iPhonelle ja muille iOS-laitteille, jolla voidaan ohjata kameran toimintoja langattomasti. Enää ei siis tarvita erillistä radiolaukaisijaa, mikäli omistaa jonkin Applen IOS-laitteen.

Canon EOS 6D ja 24-105mm f/4.0L
Canon EOS 6D ja 24-105mm f/4.0L
(kuva: DC)

 

EOS 6D:ssä on myös HDR-kuvausmoodi, jonka avulla kamera yhdistää kuvan kolmesta eri valotuksella otetusta kuvasta tarjoten huomattavasti laajemman sävyskaalan lopulliseen kuvaan sekä varjo-, että huippuvalokohtiin. Lisäksi kamerassa on mahdollisuus yhdistää maksimissaan 9 eri kuvan valotukset yhteen kuvaan, eli luovuudelle on tilaa tarjolla riittämiin.

Canon EOS 6D pressikuvia:

 

 

 

 

Keskeiset ominaisuudet:

 • Uusi 20,2 megapikselin kenno (36 x 24 mm)
 • Sarjakuvaus 4.5 kuvaa sekunnissa
 • ISO 100-25600  (laajennettavissa ISO 50-120400)
 • DIGIC5+ prosessori
 • Sääsuojaus
 • SD muistikorttipaikka
 • Sisäänrakennettu Wi-Fi & GPS
 • 11 tarkennuspistettä
 • 3″ LCD
 • Full HD (1920×1080) videokuvaus
 • Mitat ja paino: 145 x 111 x 71mm / 770g
Kamera tulee suomessa myyntiin marras-joulukuun aikana n. 2500 euron hintaan.Lisää tietoa kamerasta:
PhotographyBLOG: Canon EOS 6D
4 kommenttia
 1. Unknown
  Unknown says:

  Just näillä spekseillä olevaa kameraa tohtori on mulle jo pitkään määränny mutta reseptissä sais olla hiukka loivempi hinta

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Kieltämättä ainakin tämä ilmoitettu hinta on kova, mutta kameraa on vaikea vastustaa. Ja veikkaan että kun sen saa kokeiltavaksi käteen, niin ostopäätös on sillä hetkellä tehty. Nikon D600:ssa on vähän joka osa alueella vielä paremmat speksit, ja jos en omistaisi Canonin objektiiveja entuudestaan, niin ostaisin varmaan Nikonin. No, siihen saattaa kulua aikaa, ennen kuin ostan kumpaakaan. Hintalappu suojelee heräteostoksilta…

   Vastaa
 2. Eko
  Eko says:

  Joo… tämä olis erittäin hyvä minullekkin – jos tuonne erämaahan katoaa niin etsijät löytäisivät – GPS ja Wivi ohjaisivat.
  Canon on minun suosikki vuosikymmeniä – komerossa on jo sen verran muistoja ettei tämäkään EOS 6D olisi mitenkään huonossa seurassa.
  Pitänee kuitenkin odottaa – jospa siihen vielä tulisi ominaisuus jolla voisi 'pirrauttaa' kotiin retkeltä…
  Hinta ei ole koskaan ongelma – eurot ovat halpoja…!??
  Mummoina 15.000,- olisi jo kohtuuton…

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!