Canon eos d

Canon EOS 100D – Maailman pienin DSLR

Pieni on kaunista. Canon julkisti uuden digitaalisen järjestelmäkamerarungon, jonka myyntivaltti on ennätyksellisen pieni koko. Canon EOS 100D sisältää 18 megapikselin APS-C kokoisen kennon, kolmen tuuman kosketusnäytön ja DIGIC 5-prosessorin. Painoa on kuitenkin vain 407 grammaa, mittojen ollessa 116.8 x 90.7 x 69.4mm. Ei siis ihan taskukamerakokoa, mutta lähellä sitä.

Kuvassa oleva 18-55mm:n kuvanvakaimella varustettu kittilinssi on myös uudistunut, tarkennusmoottori on toteutettu uudella STM-tekniikalla, joka auttaa tarkennuksen pysymistä kohteessa myös videokuvauksen aikana. Tämä kamera pääsee kuitenkin oikeuksiinsa vasta käytettäessä Canonin uutta 40mm:n pannukakkulinssiä. Paketin yhteiskoko jää näin mahdollisimman pieneksi ja kamera mahtunee kivutta takin taskuun.

Haluaisin nähdä Canonilta kuitenkin lyhyemmällä polttovälillä varustetun pannukakku-mallisen objektiivin. 28mm valovoimainen pannukakku tuohon kaveriksi, niin alkaa olla vaikea vastustaa kiusausta. Katsotaanpa toteutuuko toiveeni lähitulevaisuudessa.

 

Canon EOS 100D tärkeimmät ominaisuudet:

 • Erittäin pienikokoinen DSLR-kamera (116.8 x 90.7 x 69.4mm / 407g.)
 • 18MP APS-C kenno14-bitisellä DIGIC 5 -processorilla
 • Sarjakuvaus 4 kuvaa sekunnissa
 • Jatkuva automaattinen tarkennus videokuvauksessa (Hybrid CMOS AF II)
 • ISO 100-12800 (laajennettavissa ISO 25600)
 • 1080p30 videotallennus
 • 3-tuumainen kosketusnäyttö
 • 9 tarkennuspisteen automaattitarkennus

 

3 kommenttia
 1. Pasi Lepola
  Pasi Lepola says:

  Melenkiinnolla odottelen ensimmäisiä testejä, tästähän voisi hyvinkin olla jopa kakkoskameraksi täyden kennon kameran rinnalle.

  Vastaa
 2. Maarit
  Maarit says:

  Aika mielenkiintoinen ratkaisu Canonilta. Lähteeköhän Nikon samaan junaan..? Nyt on trendi pienempiin kameroihin ja peilittömäthän on järkkäri rintamalla ollut ainoa vaihtoehto, näissä peilillisissä voi tietysti olla monet ominaisuudet kehittyneemmät. Tosin peilittömät kehittyy hurjaa vauhtia ja niissäkin on omat etunsa. Se on sitten makuasia kuka tykästyy minkäkin kameran ulkonäköön. Jos kameraan käy jo olemassa olevat objektiivit niin tämä kamerahan saattaa nousta suosituksi.

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!