Blogger image

Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L USM II on julkistettu

Juuri kun luulin, että Sigman uusi 150-600mm supertele on minulle juuri se sopiva putki luonto- ja lintukuvaukseen, niin Canon päätti sekoittaa vielä pakkaa julkistamalla parannetun version huippusuositusta 100-400mm L-putkestaan. Onneksi en ole vielä ehtinyt hankkimaan mitään. Pitänee taas ottaa pieni aikalisä, ja tutkia tulevia testituloksia ja -raportteja todella tarkkaan.
Todennäköisesti hinta asettuu kuitenkin tässä Canonissa sellaiselle tasolle, että valinta muodostuu melko helpoksi. Sigma on selvästi pidempi telepäässä ja luullakseni hieman halvempi vaihtoehto. Toisaalta telekonvertterin kanssa Canon alkaa olla samaa luokkaa, mutta hinta taitaa karata aivan liian ylös viimeistään sen kanssa. Jos raha ei olisi rajoittava tekijä, niin ostaisin tämän uuden Canonin telekonvertterin kanssa ja vielä EOS 7D Mark II:n siihen perään. Saisivat tintit kyytiä!

Lehdistötiedote:

EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM monipuoliseen telekuvaamiseen [11.11.2014]

Canon julkaisee tänään EF 100–400 mm:n f/4,5–5,6L IS II USM -telezoom-objektiivin, joka on suunniteltu vaativaan urheilu- ja luontokuvaukseen. Uuteen objektiiviin on tehty runsaasti päivityksiä, jotka parantavat kuvanlaatua ja käytettävyyttä ja nostavat supertelezoomien suorituskyvyn uudelle tasolle.

Optinen suorituskyky ja käyttömahdollisuudet

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM:n laaja polttovälialue 100–400 mm mahdollistaa kuvaamisen sekä läheltä että kaukaa. Objektiivin uudessa optisessa rakenteessa on entistä parempi 4 askeleen optinen kuvanvakain, joka vähentää kameran tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta kuvattaessa pitkiltä etäisyyksiltä. Käytettävissä on kolme tavanomaisiin kuvausolosuhteisiin mukautettua kuvanvakaintilaa. Lisäksi Canonin rengasmallinen ultraäänimoottori varmistaa nopean ja lähes äänettömän automaattitarkennuksen.

Objektiivin 21 elementistä koostuvassa optisessa rakenteessa käytetään fluoriitti- ja Super UD -elementtejä sekä Canonin uutta ASC-pinnoitetta – ensimmäisen kerran EF-objektiivivalikoimassa. Uusi heijastuksia ehkäisevä pinnoite koostuu pienistä ilmaa sisältävistä nanohiukkasista. Ne muodostavat kerroksen, jonka taitekerroin on erittäin pieni, ja siten vähentävät näkyviä haamukuvia ja heijastumia.

Uusi zoom ja edistyksellisiä ammattiominaisuuksia

Objektiiviin on tehty runsaasti päivityksiä Canon-kuvaajilta saadun palautteen perusteella. Käyttöön on otettu muun muassa EF-zoom-objektiiveille tunnusomainen kiertämällä käytettävä zoomauksen säätö. Uudessa mekanismissa on muunneltavalla kiertovoimalla toimiva zoomauksen säätörengas, jolla voidaan vaikkapa zoomata nopeasti tai lukita zoom haluttuun polttoväliin. Näin sommittelu säilyy, vaikka zoomia kosketettaisiin vahingossa.

EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM on erittäin pienikokoinen ja kevyt, ja lisäksi kaikki säätimet ovat helposti käytettävissä. Objektiivissa on yhdysrakenteinen jalustarengas, joka mahdollistaa helpon ja sujuvan kääntämisen. Jalustakiinnike voidaan myös tarvittaessa irrottaa, jolloin objektiivin koko pienenee. Uudessa vastavalosuojassa ET-83D on käyttöaukko, jonka kautta polarisaatiosuotimia voidaan kiertää ilman, että vastavalosuojaa tarvitsee irrottaa.

Maineikkaasta L-sarjasta tuttujen ominaisuuksien ja vankan rakenteen ansiosta objektiivi soveltuu käytettäväksi myös vaativissa sääoloissa. Pöly- ja kosteussuojaus varmistaa ongelmattoman toiminnan ja kestävyyden haastavassa ympäristössä. Objektiivin etu- ja takaelementeissä on fluoripinnoite, joka ehkäisee lian tarttumista linssin pintaan, jotta kuvanlaatu pysyy hyvänä.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM tärkeimmät ominaisuudet

 • Monikäyttöinen ja helposti mukana kulkeva supertelezoom-objektiivi
 • Erinomainen kuvanlaatu koko kuva-alalla
 • 4 askeleen kuvanvakain
 • Eri tilanteisiin mukautettava zoomaussäädin
 • Nopea ja lähes äänetön tarkennus
 • Luotettava toiminta myös vaativissa sääoloissa
2 kommenttia
 1. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Samoin. Sigma tuntuu sopivammalta minulle. Ja minun olisi vaikea kuvitella ostavani valkoista objektiivia mihinkään kameraani. Mikä ihmeen idea se on valmistaa vain valkoista objektiivia ylipäätään? Kuvitellaanpa hetki tätä kyseistä putkea mustana versiona punainen rinkula nokalla… Nam, sanon minä!

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!