Blogger image

Adoben palvelimille murtauduttiin ja käyttäjien tietoja varastettiin.

Sain Adobelta sähköpostia. Adoben sivuilta löytynyt suomennos viestistä kuuluu näin:

Aihe: Tärkeä asiakkaiden tietoturvahälytys
Havaitsimme hiljattain, että hyökkääjät olivat päässeet verkkoomme laittomasti. Hyökkääjät ovat ehkä saaneet käyttöönsä Adobe-tunnuksesi ja salatun salasanasi. Meillä ei ole tietoa, että tiliäsi olisi käytetty laittomasti. Jos olet tehnyt meille tilauksen, näitä tietoja, kuten nimeäsi, salattua maksukortin numeroa ja kortin viimeistä voimassaolopäivää, on voitu käyttää. Emme usko, että järjestelmistämme olisi saatu korttien numeroita, joiden salaus on purettu.
Olemme nollanneet salasanasi, jotta luvaton pääsy tiliisi voidaan estää. Luo uusi salasana osoitteessa www.adobe.com/go/passwordreset_fi. Suosittelemme myös, että muutat salasanasi kaikilla niillä sivustoilla, joilla käytät samaa käyttäjätunnusta tai salasanaa. Ole aina varovainen, kun vastaat sähköposteihin, joissa pyydetään henkilökohtaisia tietojasi.
Suosittelemme myös, että valvot tiliäsi petosten ja identiteettivarkauden varalta tarkistamalla säännöllisesti tiliotteen ja valvomalla luottotietojasi. Jos havaitset epäilyttäviä tai epätavallisia tapahtumia tililläsi tai epäilet identiteettivarkautta, ilmoita siitä välittömästi pankillesi. Saat meiltä pian kirjeen, jossa on lisätietoja tästä asiasta.
Pahoittelemme syvästi mahdollista vaivaa, jota tämä tapaus voi sinulle aiheuttaa. Asiakkaittemme luottamus on meille ensiarvoisen tärkeää, joten työskentelemme voimakkaasti estääksemme tämäntyyppiset tapaukset tulevaisuudessa. Jos sinulla on kysymyksiä, voit lukea lisätietoja Asiakkaiden hälytyssivulta, joka löytyy täältä.

 

Aika karua luettavaa, mutta tämä kai kuuluu nykyajan ilmiöihin. Olen siis siinä porukassa, jonka käyttäjätunnus, salasana sekä luottokorttitiedot menivät varkaiden mukana. Luottokorttitiedot ovat onneksi salatussa muodossa, mutta kuitenkin epäilyttää aika tavalla.
Adobe on valtavan suuri yritys, ja asiakkaita on ympäri maailmaa. Photoshop ja Lightroom ovat suosituimpia yhtiön tuottamia ohjelmia, ja nykyään Photoshoppia myydään ainoastaan kuukausimaksua vastaan Adoben verkkosivujen kautta. Luulisi siis tietoturva-asioiden olevan kunnossa. Ja varmasti onkin kunnossa, niin kunnossa kun ne ylipäätään voivat olla. Mitä suurempi yritys, sitä enemmän se houkuttelee puoleensa tämän tyyppistä toimintaa.
Minulle tuli tästä tapauksesta hieman kolkko ja jollain tavalla petetty olo. Pitää vielä hieman miettiä kuinka toimin jatkossa, ja jätänkö tietojani enää Adoben palveluun. Siirtyisinkö ehkä kokonaan käyttämään kilpailijoiden tuotteita? Olisiko kellään ideoita?
1 reply

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!