Adobelta paljon Creative Cloud päivityksiä

Adobe päivitti Creative Cloud -ohjelmistopakettiaan tällä kertaa oikein kunnolla. Mielenkiintoisimpana uudistuksina voidaan kai pitää Photoshop CC:n uusia ominaisuuksia sekä useita uusia mobiilisovelluksia, jotka kaikki ovat vieläpä ilmaisia. Jotkut ominaisuudet tosin vaativat toimiakseen voimassa olevan Creative Cloud -jäsenyyden.

Tähän liittyen valokuvaajia varmasti kiinnostaa tieto siitä, että Creative Cloud valokuvaajille maksaa nyt pysyvästi 12,29€ kuukaudessa, kun sitoutuu tilaamaan jäsenyyden vuoden ajaksi.Paketista poistetaan Behance Prosite -jäsenyys, mutta tilalle tulee Photoshop Mix -sovellus iPadille. Tämä sopii minulle hyvin. En saanut Prositestä oikein otetta, enkä oppinut pitämään siitä vaikka kuinka yritin.  Alla otteita Adoben lehdistötiedotteista.

Adobelta uudistettu ja entistä monipuolisempi Creative Cloud -valokuvausjäsenyys

Adoben Creative Cloud -valokuvausjäsenyyteen sisältyvät jatkossa Photoshop CC:n ja Lightroomin uusimmat versiot sekä Lightroom-sovellukset iPadille ja iPhonelle. Jäsenyyden hinta on 12,29 euroa kuukaudessa.

Adobe vahvistaa tarjontaansa valokuvaajille. Uuden Creative Cloud -valokuvausjäsenyyden avulla saa käyttöönsä Photoshop CC:n ja Lightroom 5:n sekä iPadin ja iPhonen Lightroom-sovellukset, joista jälkimmäinen julkistettiin tänään. Jäsenyyden hinta on 12,29 euroa kuukaudessa. Creative Cloud -valokuvausjäsenyys on suunnattu harraste- ja ammattivalokuvaajille, jotka käyttävät useita eri laitteita ja haluavat työskennellä liikkeellä ollessaan.

Photoshop CC, joka on osa Creative Cloud -valokuvausjäsenyyttä, päivittyi myös. Uusia toimintoja ovat mm. Path Blur ja Spin Blur, Focus Mask sekä parannukset Content-Aware-toimintoon ja uudet ominaisuudet Windows 8.1:lle. Uudet ominaisuudet tekevät kuvankäsittelystä helppoa ja nopeaa tuottaen upeita lopputuloksia. Tehokkaat työkalut auttavat myös lajittelemaan kaikki kuvasi ja tekevät kuvien jakamisesta helppoa paikasta riippumatta.

Uudella Photo Mash -ohjelmistolla kuvat iPadista pilveen

Creative Cloud -valokuvausjäsenyyden ohjelmat ovat nyt liitetty Photo Meshiin, joka tekee kuvankäsittelystä helppoa ja nopeaa. Lightroomista ja Adobe Camera Rawsta tuttu non-destructive-muokkausmahdollisuus yhdistyy Photo Meshissa Adoben Smart Preview -teknologiaan. Photo Meshin avulla kuvia voidaan siten helposti liikutella sovellusten ja pilven välillä. Valokuvaaja voi näin käyttää kuvia eri laitteilla ja olla samalla varma, että ne aina tallentuvat.

Vuodeksi tilattuna Creative Cloud -valokuvausjäsenyys maksaa 12,29 euroa kuukaudessa (sis. ALV). Lue lisää ja hanki Creative Cloud -valokuvausjäsenyys täältä:

 

Photoshop CC:lle entistä paremmat Content Aware –ominaisuudet

Photoshop CC:n uusiin ominaisuuksiin kuuluvat Blur Galleryn liike-efektit, joilla on aiempaa helpompaa luoda vaikutelma liikkeestä. Focus Mask -toiminto tuo syvätarkkuudeltaan pienet muotokuvaotokset paremmin esille. Lisäksi Content Aware -ominaisuutta on parannettu. Photoshop CC myös tarjoaa entistä responsiivisemman käyttäjäkokemuksen Windows  8:lla esimerkiksi Microsoft Surface Pro 3 -laitteella.

Photoshop CC:n Focus Mask

Adobelta viisi uutta mobiilisovellusta ja kaksi uutuuslaitetta

Adobe julkaisi tänään viisi uutta mobiilisovellusta, jotka mahdollistavat luovan työn muuallakin kuin työpöydän ääressä. Esimerkiksi Photoshop Mix tarjoaa iPadille raskaan sarjan kuvanmuokkaustyökalut, jotka olivat aiemmin käytettävissä vain Photoshop CC:llä. Uudella Creative Cloud -sovelluksella iPad- ja iPhone-käyttäjät puolestaan voivat käyttää Creative Cloud -tiliään ja sen tiedostoja mobiililaitteellaan. Adobe julkaisi iPadille myös Adobe Linen, joka on maailman ensimmäinen mobiilisovellus tekniseen piirustukseen. Adobe toi myös Lightroom-kuvankäsittelyohjelman ensimmäistä kertaa iPhonelle. Lisäksi Adobe julkaisi kaksi uutuuslaitetta: digitaalisen kynän Adobe Inkin ja digitaalisen viivoittimen Adobe Sliden.
Creative Cloudin suuren päivityksen yhteydessä Adobe julkistaa peräti viisi uutta mobiilisovellusta ja kaksi uutuuslaitetta, jotka tekevät valokuvaajien ja suunnittelijoiden työstä helpompaa ja joustavampaa. Uusi sovellus on esimerkiksi Photoshop Mix, joka tarjoaa iPadille kehittyneet Photoshop CC -työkalut, kuten Content Aware Fill ja Camera Shake Reduction. Adobe Line on puolestaan maailman ensimmäinen teknisen piirustuksen mobiilisovellus iPadille, ja Adobe Sketch puolestaan sosiaalinen sovellus vapaan käden piirustukseen. Luovan työn joustavuuden varmistamiseksi Adobe julkaisi myös Creative Cloud -mobiilisovelluksen, joka mahdollistaa pääsyn kaikkiin Creative Cloud -tiedostoihin iPhonelta ja iPadilta. Adobe toi myös Lightroom-kuvankäsittelyohjelman ensimmäistä kertaa iPhonelle.
Adobe Ink ja Adobe Slide

Kaksi uutta laitetta luovaan suunnitteluun

Adoben kaksi uutta laitetta tarjoavat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia piirtää ja suunnitella suoraan iPadilla. Adobe Ink on digitaalinen kynä, joka näyttää tietä seuraavan sukupolven vapaalla kädellä piirtämiselle iPadilla. Adobe Ink on iPadille kehitetty alumiininen stylus-kynä, jota käytetään yhdessä Creative Cloudin kanssa, jolloin käyttäjillä on pääsy mm. omiin kuviinsa ja väriteemoihinsa. Adobe Slide on digitaalinen viivoitin, joka mahdollistaa teknisen piirustuksen ja jonka avulla voi laatia tarkkoja luonnoksia iPadilla. Molemmat tuotteet tulevat ensin markkinoille Yhdysvalloissa ja niiden odotetaan saapuvan myöhemmin myös Pohjoismaihin.

Luovat ohjelmointityökalut edistävät uusien sovellusten kehittämistä

Adoben uusi Creative SDK tarjoaa ohjelmoijille työkalut kehittää uusia mobiilisovelluksia. Creative SDK edesauttaa Creative Cloudin asemoitumista tulevaisuuden innovaatioiden ja luovien ohjelmien alustana. Adobe Creative SDK:ta testataan parhaillaan valittujen kehittäjien kanssa, ja beta-version julkaisun odotetaan tapahtuvan lähikuukausien aikana.

 • Adobe Sketch on uusi sosiaalinen sovellus vapaalla kädellä piirustukseen. Sovellus antaa suunnittelijoille ja taiteilijoille mahdollisuuden piirtää inspiraatioluonnoksia, jotka he voivat jakaa ja joista he voivat saada palautetta verkostonsa muilta jäseniltä.

 

 • Adobe Line on maailman ensimmäinen teknisen piirustuksen sovellus iPadille. Adobe Linessa yhdistyvät orgaaninen piirtäminen sekä kauniit suorat linjat, kaaret ja muodot, joita voidaan mm. piirtää perspektiivissä.

 

 • Photoshop Mix tarjoaa iPadille kehittyneet Photoshop CC -työkalut, kuten Content Aware Fill ja Camera Shake Reduction. Sovelluksella voi avata Adobe Photoshop -tiedostoja, PSD-kuvan yksittäisiä kerroksia ja Lightroom Mobile -tiedostoja. Kuvia voidaan viedä tai synkronisoida automaattisesti Photoshop CC:n kanssa.

 

 • Lightroom iPhonelle on suunnattu niille, jotka haluavat helpon, tehokkaan ja paikasta riippumattoman pääsyn valokuviinsa. Tuore iPad-julkaisu Adobe Voices on samalla synkronoitu Lightroomin kanssa.

 

 • Creative Cloud -mobiilsovelluksella iPad- ja iPhone-käyttäjät puolestaan voivat käyttää Creative Cloud -tiliään ja sen tiedostoja mobiililaitteellaan.

 

Adobe Sketch, Adobe Line ja Photoshop Mix, Creative Cloud -mobiilisovellus ja Lightroom iPhonelle ovat ilmaisia sovelluksia ja saatavilla eri kieliversioina (englanti, ranska, saksa ja japani) Applen App Storesta. Sovellusten tiettyjen ominaisuuksien käyttö vaatii kuitenkin Adobe Creative Cloud -jäsenyyttä. Adobe Ink ja Slide ovat tällä hetkellä saatavilla vain Yhdysvalloissa Adobe.comin kautta hintaan 199,99 dollaria.
Photoshop Mix

 

Lisätietoja:

 

Kuvia uusista sovelluksista ja laitteista: http://adobe.ly/ST2RLd 
2 kommenttia
 1. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Ymmärrän tuskasi. Uusi lisenssimalli ei miellytä kaikkia. En minä itsekään sitä ihan kakistelematta niele, mutta sopeudun siihen, kun pakko on. Toisaalta Lightroomin voi ostaa ihan niin kuin ennenkin, eikä Minulla Photoshoppiin olisi varaa ilman Creative Cloud-jäsenyyttä. Luulenpa, että Adobe on poistanut Photoshopin lisenssin ostamismahdollisuuden ihan piratismin vuoksi. Jos lisenssin vuokraamiskuvio ei miellytä, niin onneksi ainakin Adoben kilpailijoilta löytyy vaihtoehtoja.

  Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!