Adobe stock

Adobe Stock tuo Fotolian käyttökuvat Adobe Creative Cloudiin

Adobe julkaisi uuden Adobe Stock -kuvapalvelun käyttökuvien myymiseksi suoraan suositun Creative Cloud -palvelun kautta. Adobe Stock sisältää Adoben aiemmin ostaman microstock kuvapankin — Fotolian — valokuvat, videot, piirrokset ja muut grafiikkatiedostot suoraan kätevästi Adoben ohjelmiin sisällytetyn kirjaston kautta.

Pidän tätä uutista erittäin hyvänä. Koska kuvaan muiden kuvapankkien ohella myös Fotoliaan, olettaisin kuvamyyntimäärien kasvavan myös Fotoliassa, kun samoja kuvia myydään nyt myös Adoben toimesta. Uutinen kertoo mielestäni myös siitä, että käyttökuvien kysyntä on edelleen kasvussa, ja jatkossa yhä useammat graafisen alan ammattilaiset ostanevat tarvitsemansa kuvat suoraan verkosta.

Ja mikä parasta, tämän uudistuksen myötä myös kuvaajille maksettavat palkkiot suurenevat. Adobe Stock maksaa myydyistä kuvista 33% osuuden kuvaajalle. Myös Fotolian komissiot kasvavat 20-25% tasosta samalle 33% tasolle, kuin Adobe Stockissa. Jo pitkään ovat kuvapankit yksi toisensa jälkeen laskeneet kuvaajille maksettavia osuuksia kuvamyynneistä ja tämä on ensimmäinen kerta kun minä kuulen, että niitä nostetaan!

Mikäli kuvien myyminen kuvapankeissa alkoi kiinnostamaan, vilkaise vinkit aiemmasta jutustani.

 

Adoben lehdistötiedote 16.6.2015:

Uusi Adobe Stock -kuvapalvelu tarjoaa yli 40 miljoonaa kuvaa
Adobe julkaisi tänään kuvapalvelun ja kuvien markkinapaikan Adobe Stockin, joka tarjoaa yli 40 miljoonaa kuvaa, piirrosta ja grafiikkaa käyttöön. Adobe Stock on integroitu osaksi Creative Cloudia, jolloin käyttäjät voivat ladata kuvia Adobe Stockista suoraan esimerkiksi Photoshop CC:llä, InDesign CC:llä tai Illustrator CC:llä. Adobe Stockin saa käyttöönsä myös ilman Creative Cloud -jäsenyyttä.

Adobe ilmoitti joulukuussa 2014 hankkivansa Fotolia-kuvapalvelun, ja nyt Adobe lanseeraa palvelun uudistettuna nimellä Adobe Stock. Palvelu tarjoaa Creative Cloud -jäsenille helpon pääsyn yli 40 miljoonaan kuvaan ja grafiikkaan. Adobe Stock on myös integroitu osaksi Photoshop CC:tä, InDesign CC:tä, Illustrator CC:tä, Premiere Pro CC:tä ja After Effects CC:tä.

”Adobe Stock on meille luonteva julkaisu. 85 prosenttia kuvapankkimateriaalia hyödyntävistä luovan työn tekijöistä käyttää myös Adoben ohjelmistoja. Näistä osaajista jopa 90 prosenttia myy kuvia ja muuta visuaalista sisältöä verkossa. Adobe Stock ja sen Photoshop CC -integraatio tekee kuvien ostamisesta entistä helpompaa. Samalla valokuvia ja muuta visuaalista sisältöä verkossa myyvät valokuvaajat voivat ladata kuvansa Adobe Stockiin suoraan Photoshop CC:stä”, sanoo Anna Rose, Creative Cloud -ratkaisuiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö.

Adobe Stock julkaistiin samaan aikaan kun Adobe esitteli vuoden 2015 merkittävimmän päivityksen Creative Cloudiin uusimalla kaikki sen 15 ohjelmistoa. Samalla Adobe julkaisi uusia Android- ja iPhone-sovelluksia.

Adobe Stockin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:
Creative Cloud -integraatioCreative Cloud -käyttäjät voivat käyttää Adobe Stockia suoraan Photoshopista ja muista CC-ohjelmistoista. Käyttäjät voivat myös lisätä vesileimalla suojattuja kuvia suoraan Creative Cloud -kirjastoihin ja näin hyödyntää niitä muilla CC-ohjelmilla. Kun kuvat ovat valmiita lisensoitavaksi Adobe Stockiin, käyttäjä voit tehdä tämän suoraan CC-ohjelmalla. Käyttäjät voivat myös tehdä muutoksia vesileimattuun kuvaan esimerkiksi Photoshop CC:llä, jolloin kuvan hankinnan jälkeen muutokset siirtyvät automaattisesti hankittuun täyden resoluution kuvaan.

Laaja 40 miljoonan sisällön valikoima printtiin, verkkoon ja mobiilisovelluksiin
Adobe Stock on laaja kuvapalvelu ja kuvien markkinapaikka. Sieltä löytyy kuvamateriaalia käytännössä aiheesta kuin aiheesta. Adoben suunnitelmissa on laajentaa Adobe Stockin valikoiman kategorioita tulevien kuukausien aikana.

Yksinkertainen ja joustava hinnoittelu

Adobe Stockin joustava hinnoittelumalli mahdollistaa niin yksittäisten kuvien kuin kuvapakettien hankinnan. Creative Cloud -käyttäjät säästävät jopa 40 prosenttia lisätessään Adobe Stockin vuositilauksen Creative Cloud -vuosijäsenyyteensä. Yhtenä harvoista kuvapalveluista Adobe Stock antaa käyttäjien hyödyntää kuukausikiintiöönsä kuuluvia kuvamääriä joustavasti vuoden sisällä. Esimerkiksi, jos 10 kuvaa kuukaudessa sisältävän jäsenyyden omaava käyttäjä ei hyödynnä kaikkia 10 kuvaa kuukaudessa, voi hän hyödyntää näitä ”käyttämättömiä” kuvia seuraavan vuoden sisällä haluamanaan ajankohtana. Käyttäjille, jotka eivät ole Creative Cloudin jäseniä, Adobe Stock mahdollistaa yhden kuvan hankinnan kerrallaan sekä kuukausi- ja vuosijäsenyyden.

Hinta ja saatavuus
Adobe Stock on saatavilla 36 maassa ja 13 eri kielellä. Adobe Stock tarjoaa mahdollisuuden hankkia yhden kuvan kerrallaan sekä kuukausi- ja vuosijäsenyyden. Lisätietoa hinnoittelusta saa Adoben verkkosivuilta.

0 kommenttia

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!