Adobe creative cloud

Adobe Creative Cloud valokuvaajille edullisesti 12,29€/kk

Adobe julkaisi erittäin houkuttelevan tarjouksen Photoshopin valokuvausohjelmastaan. Tarjous sisältää erityisesti valokuvaajille suunnatun Adobe Creative Cloud jäsenyyden hintaan 12,29 €/kk, kun sitoutuu tilaamaan ohjelman vuoden ajaksi. Ohjelmaan kuuluu käyttöoikeus Photoshop CC- ja Lightroom 5 -ohjelmiin, 20 gigatavua tallennustilaa valokuville Adoben palvelimilla, sekä käyttöoikeus Behance Prosite portfolio-sivuston luontiohjelmaan.

Tämä Adoben valokuvausohjelma on ollut tarjolla jo jonkin aikaa, mutta sen hyödyntäminen edellyttää normaalisti käyttäjältä olemassa olevan lisenssin Adobe Creative Suite -ohjelmistopakettiin. Nyt kuitenkin rajoitetun ajan valokuvausohjelma on tarjolle kaikille halukkaille tähän samaan edulliseen hintaan. Tarjous päättyy 2.12.2013, joten kannattaa toimia ennen sitä, mikäli haluaa hyödyntää tarjouksen.

Netissä on herännyt paljon epäilyjä siitä, että hinta nousee tämän vuoden tilauksen jälkeen selvästi kalliimmaksi. Vuoden jälkeen tilaus jatkuu sen hetkisellä hinnalla automaattisesti, ja Adoben edustajat vakuuttavat, että mitään dramaattista hinnan nousua ei vuoden jälkeen ole odotettavissa. Tähän samaan kiinteään hintaan Adobe ei kuitenkaan voi luvata myymänsä tuotetta ikuisesti. Rahan arvon vaihdellessa tämän on tietenkin ihan ymmärrettävää, ja mielestäni paketin voi tilata huoletta.

 

Niinpä tilasinkin sen. Omistan tosin Lightroom 5 -lisenssin muutenkin, mutta käytin silti tilaisuuden hyväkseni. Vaikka en tätä käyttöoikeuden vuokraamista pidä kovin houkuttelevana vaihtoehtona, puhutaan nyt niin kohtuullisesta kuukausimaksusta, että en lisenssin ostamismahdollisuutta taida jäädä kaipaamaan. Varsinkin kun Adoben ohjelmistojen päivitystahdin tuntien niiden päivittäminen vuosittain tulisi kuukausimaksua kalliimmaksi.

Olen lisäksi pitkään miettinyt jonkinlaisen kuvagallerian tai portfolion luomista johonkin netin monista maksullisista palveluista, mutta en oikein ole osannut päättää että mihin niistä se olisi kannattavinta tehdä. Nyt päätös on tehty, toivottavasti Behance Prosite täyttää toiveeni ominaisuuksiensa suhteen. Onneksi sen saa tällä samalla hinnalla, useat muut palvelut maksavat nimittäin suunnilleen saman verran kuin tämä koko paketti. Pitää vaan hyödyntää edut tehokkaasti, niin saa rahoilleen vastinetta.

2 kommenttia
 1. heiditiitto
  heiditiitto says:

  Oletko ollut tyytyväinen Adoben Creative Cloudin käyttäjä?
  Itse mietin tätä Adoben vaihtoehtoa kun vakkariohjelma kuvankäsittelyä varten pistettiin maksulliseksi.

  Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   En ole enää vuosiin käyttänyt Adoben tuotteita, koska en pidä nykyisestä hinnoittelumallista. Tuotteissa itsessään ei ole mitään vikaa. Kannattaa tutustua ainakin Affinity Photo -ohjelmaan. Lightroomin asemesta käytän Capture One Pro -ohjelmaa.

   Vastaa

Osallistu keskusteluun ja jätä oma kommenttisi!

Mitä mieltä olet kirjoituksesta? Haluatko lisätietoja aiheesta?
Kysy rohkeasti, niin olet mukana luomassa arvokasta sisältöä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kysymyksesi mahdollisimman nopeasti.

Osallistu keskusteluun tästä aiheesta!